Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové
Suroviny
Porce: strašně moc
Nutriční hodnoty
Energie | 34 930 kJ / 8 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 252,60 g |
Tuky | 368,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 3,22 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám ho už léta podle tohoto receptu, který jsem jen malinko upravila: http://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/seznam...
A jak už jsem se zde v komentářích zmínila, a tento recept je toho důkazem, vaříme z trojnásobné dávky, celkem tedy z devíti (ne, to není překlep) kila masa a sádla :-) Vzhledem k časové náročnosti se toto množství vyplatí. Maso se navíc nezkazí, a když je zavaříte, vydrží vám o to déle.
Pokud se Vám stýská po opravdu dobrých vepřových konzervách (tzv. "Vepřové maso ve vlastní šťávě"), věřte, že až si tuto dobrůtku vyrobíte sami, tak na konzervy ani nevzdechnete. Rillettes totiž není tak dobré jako ony - je mu chutí blízké, ale kdybych to měla porovnat, bylo by to asi jako boj mezi chlebem s marmeládou a buchtami od babičky .-)
Kupte opravdu pěkné maso, připravte se na puchýře od krájení masa, nenechte se odradit dobou přípravy - stokrát se Vám to vrátí při konzumaci. Mimochodem, doporučuji dát na ledničku alarm - rillettes totiž "záhadně" mizí, hlavně v noci :-)
A protože je jiný než ty ostatní, dovolila jsme si ho sem vložit. Fotky bohužel nemám (budu muset založit na novou várku..., kdyby přijela Magdalenka :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2021 18:36
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámvi Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.
24. 1. 2017 09:20
26. 10. 2014 18:05
Děkuji za vyzkoušení, Ani
26. 10. 2014 15:28
20. 11. 2013 10:14
Díky!
15. 6. 2013 23:45
24. 5. 2013 12:57
24. 5. 2013 12:55
23. 5. 2013 19:12
23. 5. 2013 18:24
23. 5. 2013 17:46
23. 5. 2013 15:15
23. 5. 2013 15:08
23. 5. 2013 13:00
23. 5. 2013 11:50
A dík za pozvanie, budem sa snažiť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 8 minutami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 22 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 27 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Rizoto po česku je rychlé a snadné. Přidáme do něj suroviny, které máme doma
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Další recepty
Tématické fráze: rillettes z vepřového masa rilette rilletes rillets recept na pravé rillettes recept na rilletes rillettes dusene veprove rillettes recept rilletes recept francouzské sádlo pomalu dušené vepřové maso veprove rilletes francouzské rilletes rillettes de maso v sádle maso v sádle pomalu dušené vepřové francouzské vepřové maso francouzské vepřové ve vlastní šťávě
Suroviny: sádlo, kotleta, krkovice vepřová, plecko, voda, pepř mletý, sůl mořská
Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkg6
19 názorů