Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 480 min Doba přípravy: 480 min

480 min (480 min příprava)

23. 5. 2013 11:22

Suroviny

Porce: strašně moc

Nutriční hodnoty

Energie34 930 kJ / 8 348 kcal
Bílkoviny1 252,60 g
Tuky368,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 3,22 g
Sodík 3,03 g
Sůl6,00 g
Sacharidy5,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám ho už léta podle tohoto receptu, který jsem jen malinko upravila: http://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/seznam...

A jak už jsem se zde v komentářích zmínila, a tento recept je toho důkazem, vaříme z trojnásobné dávky, celkem tedy z devíti (ne, to není překlep) kila masa a sádla :-) Vzhledem k časové náročnosti se toto množství vyplatí. Maso se navíc nezkazí, a když je zavaříte, vydrží vám o to déle.

Pokud se Vám stýská po opravdu dobrých vepřových konzervách (tzv. "Vepřové maso ve vlastní šťávě"), věřte, že až si tuto dobrůtku vyrobíte sami, tak na konzervy ani nevzdechnete. Rillettes totiž není tak dobré jako ony - je mu chutí blízké, ale kdybych to měla porovnat, bylo by to asi jako boj mezi chlebem s marmeládou a buchtami od babičky .-)

Kupte opravdu pěkné maso, připravte se na puchýře od krájení masa, nenechte se odradit dobou přípravy - stokrát se Vám to vrátí při konzumaci. Mimochodem, doporučuji dát na ledničku alarm - rillettes totiž "záhadně" mizí, hlavně v noci :-)

A protože je jiný než ty ostatní, dovolila jsme si ho sem vložit. Fotky bohužel nemám (budu muset založit na novou várku..., kdyby přijela Magdalenka :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

9. 9. 2021 18:36

Tak toto je ten správný recept na Rillettes. Rillettes je především maso, ne sádlo se škvarečky, jak tvrdí některé autorky jiných receptů. Je to především maso, které je rozpadlé na vlákna, jak správně zdůrazňuje danielle72.
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámvi Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.

Dasa

24. 1. 2017 09:20

Zdravim,mela bych prosim dotaz.Ty kostky sadla dam taky do sklenic s masem?Prijde mi jich hodne a dost velke.

danielle72 danielle72

26. 10. 2014 18:05

AniCiz: Já už Rillettes dlouho nedělala, ale tak jsi mě zase namlsala, že déle než týden nevydržím a budu zase krájet sádlo :-)
Děkuji za vyzkoušení, Ani :-K;-):-)

AniCiz

26. 10. 2014 15:28

včera večer jsem dovařila..děkuji moc za podrobný popis této lahůdky..část jsem dala do zavařovaček a do páry na půl hodky..zkouším,co vydrží..pokud neskončí,jako její část z ledničky..nedalo se odolat už po 24 hodinách:-K:-K:-K

Kateřina

20. 11. 2013 10:14

Poradíte mi, prosím, jak to zavařujete? Vůbec s tím nemám zkušenosti.
Díky!

janatka janatka

15. 6. 2013 23:45

Já jsem dělala v tlakovém hrnci-za hoďku hotové.Použila jsem plecko,krkovici(půl na půl-dohromady 3kg).Nebylo syrové sádlo,takže jsem přidala vyškvařené.Byla to mňamka i sousedé chválili.:-p:-)

danielle72 danielle72

24. 5. 2013 12:57

rozmarynaH: Já ho nevymyslela, ale vážně skvělý;-). Doufám, že se u Vás zabydlí tak dobře jako u nás - v našem domečku by možná mohl pomalu začít platit nájem:-D

rozmarynaH rozmarynaH

24. 5. 2013 12:55

Recept jsem si uložila, docela se mi líbí:yes:

danielle72 danielle72

23. 5. 2013 19:12

Nonya: Za fotku mockrát díky:-K:-K:-K;-)

Nonya

23. 5. 2013 18:24

:yes: pekny klasicky recept , ale som tiez lenivy miesat , robim uz len v PM. bod aj fotka odo mna :-p

zizala zizala (moderátorka)

23. 5. 2013 17:46

Pěkné, ukládám :yes:

danielle72 danielle72

23. 5. 2013 15:15

senky::yes:;-) A u nás to asi vypukne až koncem léta. Půlku ale dostane švagr k 55. narozeninám, a už teď vím, že to ocení víc, než láhev vína nebo whisky:-D:-D:-D Jen musím koupit nějaké parádní skleničky, aby to vypadalo:-D:-D:-D On už to zná a vždycky u nás žebrá, i když mu říkám, že už je na to velkej:-D:-D:-

senky senky

23. 5. 2013 15:08

Dani:yes::yes: Dělám v PH, takže bez vody, ale zase s bílým vínem:-8;-)našla jsem na stejné adrese;-):-):-) Já myslela, že tajně mizí jenom u nás:-D:-D ale já se většinou dobrovolně přiznám:-D:-D:-8 Chystám se na ně příští týden, jedeme na víkend na chatu a toto s domácím chlebem a vínkem bude u krbu přesně to pravé ořechové:-p:-p;-)

spagetka spagetka

23. 5. 2013 13:00

Hm, to se mi líííbííí, že bych prubla? :-p:-p:yes::yes:

magdalenka magdalenka

23. 5. 2013 11:50

danielle72: Ahááá...došlo mi, síce pozde.;-) Ja robím v PH a tam sa v podstate nič nevyparí.
A dík za pozvanie, budem sa snažiť.:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rillettes z vepřového masa rilette rilletes rillets recept na pravé rillettes recept na rilletes rillettes dusene veprove rillettes recept rilletes recept francouzské sádlo pomalu dušené vepřové maso veprove rilletes francouzské rilletes rillettes de maso v sádle maso v sádle pomalu dušené vepřové francouzské vepřové maso francouzské vepřové ve vlastní šťávě

Suroviny: sádlo, kotleta, krkovice vepřová, plecko, voda, pepř mletý, sůl mořská

TopRecepty.cz

Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkg6