"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Upéct voňavý a křupavý chléb nemusí být náročné. Zvlášť, když vám s přípravou těsta pomůže domácí pekárna. Vy už jen necháte těsto vykynout a pak upečete v silnějším smaltovaném hrnci. Hotový chléb je úžasně nadýchaný.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
hrnek = 250 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 11 169 kJ / 2 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,88 g |
Tuky | 11,75 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 543,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dále potřebujeme jeden hrnec s pokličkou vhodný do trouby - já mám starý smaltovaný po mojí babičce - viz foto (průměr hrnce je asi 18 cm).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2014 20:49
když dáte do vody co se dává do chleba rospustit půlku droždí a dodržíte ostatní postup je těsto vykynuté za půl hodiny a nikdo nic nepozná
25. 2. 2014 17:24
no minimálně 3x do týdne ho máme.. je mňamoozní dáváme i para ořechy, pistácie, sušená rajčata co se doma najde.. je k sežráníí..
23. 1. 2014 17:11
Díky za odpověď.Když jsem si uvědomila,že jsem napsala blbost ohledně pečení v ošatce,tak jsem hned napsala druhý meil,že pochopirelně myslím kynutí v ošatce,ale kamsi se poděl.I tak díky.
22. 1. 2014 16:14
Markéta: jinak pekla jsem ve sklenenem pekacku :)
22. 1. 2014 16:12
Tak jsem právě vyndala chléb z trouby dle vašeho receptu.. voní krásně .. važila sem a má 723g :) uvidíme jaký bude.. naštěstí nemá kdo ujídat :)
20. 1. 2014 14:00
Už jste někdy viděla, aby se chléb pekl v ošatce? Ta řela.by v troubě shořela, ošatka je pouze na kynutí. Jinak chleba je výborný, moc se povedl.
20. 1. 2014 13:05
Hliněná Eva:
Dovolím si chytit vás za slovo, ale choděj sem (zdá se mi že ve velké většině) mladé "kuchyňky", a bylo by blbé, kdyby vyhořely
Ten chleba, že jej nepečete v ošatce, že ne
Dovolím si chytit vás za slovo, ale choděj sem (zdá se mi že ve velké většině) mladé "kuchyňky", a bylo by blbé, kdyby vyhořely
Ten chleba, že jej nepečete v ošatce, že ne
20. 1. 2014 12:59
Hliněná Eva: Těsto na nehnětený chléb je hodně řídké a chová se jinak. K ošatce by se asi beznadějně přilepilo a na plechu ztratilo tvar
20. 1. 2014 12:43
Čím více čtu komentáře k různým receptům na cléb,abych řekla pravdu jsem z toho jelen.Již v předešlém příspěvku jsem uvedla,že si chleba peču již delší dobu a to z kvásku a peču jej v ošatce,kterou jsem zíslala z pekárny.Proto by mě zajímalo,proč se tyto chleby musí péct v zakrytých nádobách a zda je možné je péct v ošatce.Možná si někdo řekne,že jsem "tutan" ale bude mi 75 let.Sice mysl mám ještě dobrou,ale zde radu potřebuji.Díky.eva.sabina2@seznam.cz
7. 12. 2013 16:41
Děkuji za recept, super rychlý, bezpracný a výtečný.
30. 11. 2013 13:36
,právě zkouším tento chleba upéct,tak doufám,že bude tak dobrý,jak se tady píše.
1. 10. 2013 10:39
Výborný,časové nenáročný,doslova se sežral za chviličku .....
12. 7. 2013 11:56
Chleba vyborny
12. 7. 2013 09:35
Ahoj
17. 5. 2013 12:48
Hanča: Zuzka má trochu pravdu v tom dlouhém kynutí.......tento chlebík má kynout dlouho, protože se do něj přidává minimum droždí (myslím tím původní nehnětený chleba) a tím, že tak dlouho kyne, se v něm můžou pořádně rozvinout všechny ty schované vůně a chutě (které krátkým kynutím ven nijak nevylákáš).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rychlý chléb bez kynutí domací chleba bez kynutí domácí chléb bez kynutí rychlý chleba bez kynutí chleba kynutý přes noc chleb kynuty přes noc chleba bez kynutí chleba bez míchání kynuty chleb chleb bez hneteni chleb bez kynuti chléb bez dlouheho kynutí domácí kynutý chleba chléb bez míchání jak dlouho kyne chleba markéta domácí kuchařka recepty markéta domácí kuchařka recepty domácí kynutý chléb chleba bez hnětení chleba bez dlouhého kynutí
Suroviny: voda, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka celozrnná, droždí sušené, sůl, kmín drcený, kmín celý, sůl hrubá
"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qoN
44 názorů