Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peříčkové houstičky - kaiserky

Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude křupavý povrch a peříčkově nadýchaná střídka.

Hodnocení receptu je 5,0 (108×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez kynutí)

20. 7. 2013 21:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie15 389 kJ / 3 678 kcal
Bílkoviny98,85 g
Tuky190,12 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 6,85 g
Sůl16,97 g
Sacharidy384,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud zbydou do druhého dne, což se stává málokdy, dáme je do hrnce, přikryjeme utěrkou a uložíme do studené trouby.

Houstičky můžeme i zamrazit, nejlepší je to do dvou hodin po vyjmutí z trouby. Po vytažení z mrazničky chutnají jako čerstvě upečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lubinka

5. 4. 2016 10:07

danielle72: někde se stala chyba, prosím koukněte se, v postupu práce je jakýsi perník;-(

Zdeňka

20. 2. 2016 18:52

Darina Bělohoubková:Pokud ti připadaly těžké a dost mastné, je možné, že nebyly dostatečně nakynuté. Už při zpracování těsta musí být těsto lehoučké=dostatečně nakynuté. Tak příště hodně štěstí:-)

helena

1. 2. 2016 16:55

ted jsem dodelala testo a po ochutnani me prislo dost slane. Tak uvidíme po upeceni.

danielle72 danielle72

18. 1. 2016 16:16

Kacule: Používám i sušené, také 7 g ;-)

Kacule

14. 1. 2016 21:13

Muzu se zeptat, kolik gramu bych pouzila se susenym drozdim? Kdyz delam bagety s 500g mouky, tak davam 7g suseneho drozdi. Nevim, jestli to hned risknout. Kazdy recept muze byt jiny a tento ja zkazit nechci. Dekuju:-)

aknedz

9. 1. 2016 20:51

Astheart:co je na tom k děšení?pokud tyto ingredience nesmíte,stačí soj. mléko a suš. vejce,nevím ,kdo je hloupý.

Jana

7. 1. 2016 09:44

Dobré, jen velmi mastné. 150 ml oleje je přece jen moc.

veverka amanda

6. 1. 2016 11:34

mňam, opravdu výborný recept :yes:, jiné už ani zkoušet nebudu :-). děkuji :-!:-!:-!:-)

plonquet

25. 12. 2015 16:47

ted vyndavame z trouby a jsou fakt moc dobre.

danielle72 danielle72

13. 11. 2015 18:33

Jani, velký dík za vyzkoušení i milý komentář:-K. Mám velkou radost, že se podařily a že Vám chutnalo ;-):-)

Jani

13. 11. 2015 12:11

Toto jsou opravdu nejlepší a ty nejnadýchanější houstičky jake jsem kdy dělala Dávám 1podtrženou. Připravovala jsem je k pohoštění vyválela plát a vykrajovala kytičkou na linecké cukroví .... jsou nádherné:-p

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 10. 2015 08:30

Astheart: použití mléka a vejce na zadělání těsta na slané pečivo mě neděsí, já je rovnou přecházím. Pečivo se určitě jíst dá, je i dobré, ale pro toho, kdo hledá náhradu za kupované pečivo plné éček atd., vhodné není - tihle lidé se pak diví, že "to není ono".
Psát to ale pod každý podobný recept nebudu.

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 10. 2015 20:57

tejaja::yes::-D

tejaja tejaja

15. 10. 2015 20:36

Astheart: :-) Mňa desí ľudská hlúposť. Nie jedlo. ;-)

Astheart

15. 10. 2015 20:14

Já tedy nemám odvahu. U receptů na bílé pečivo mě děsí ingredience jako mléko a vejce...

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kaiserky ládi hrušky domácí housky ládi hrušky domací houstičky ladi hrusky kaiserky houstičky od ládi hrušky housky podle ládi hrušky recepty ládi hrušky housky housky ládi hrušky domácí housky od ládi hrušky kaiserky recept houstičky podle ládi hrušky houstičky lada hruška housky křupavé houstičky nejlepší křupavé houstičky domácí housticky láďa hruška domácí kaiserky lada hruska housticky kaiserka recept nejlepší kaiserky

Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, olej, sůl, cukr, droždí čerstvé, vejce, mouka hladká, mák, kmín celý, semínka sezamová, semínka lněná, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Peříčkové houstičky - kaiserky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKP4