Toskánská minestrone
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 451 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,06 g |
Tuky | 1,92 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 64,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo má rád polévku s pečivem, může si na pánvi dobře vytřené česnekem nasucho opéct kostičky světlého toustového chleba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2022 14:29
skvělá polévka
15. 8. 2021 09:01
25. 3. 2014 08:29
Včera jsem uvařila a je to opravdu vynikající,zdravá polívka plná zeleniny.Akorát jsem to trochu přehnala s feferonkou.Ale pálivá jídla prý zrychlují metabolismus,tak to taky někdy neškodí.Určitě budu vařit častěji.
19. 8. 2013 20:00
Jitkas: I já, taky se příště budu držet Tvých rad.
Abych pravdu řekla, jedla jsem totiž nedávno báječnou minestrone v jedné zaručeně italské (ale kupodivu cenově lidové) pizzerii u nás, kterou provozuje italská rodina - údajně z Toskánska. Jsou to typičtí Taliáni, prošedivělý papá dělá pizzu a těstoviny v peci, stejně jako jeho zeť, korpulentní tmavovlasá maminka vaří tři denní menu a dvě krásné, zatím štíhlé dcery jsou servírky. Ta polévka byla tak dobrá, že jsem ji při konzumaci podrobila důkladné analýze (no, to dělám v restauracích dost často) a pak jsem se snažila uvařit něco srovnatelného, právě v internetové inspiraci kuchařem Manu. A myslím, že se to povedlo, ačkoli to nemusí být přímo originál.
Abych pravdu řekla, jedla jsem totiž nedávno báječnou minestrone v jedné zaručeně italské (ale kupodivu cenově lidové) pizzerii u nás, kterou provozuje italská rodina - údajně z Toskánska. Jsou to typičtí Taliáni, prošedivělý papá dělá pizzu a těstoviny v peci, stejně jako jeho zeť, korpulentní tmavovlasá maminka vaří tři denní menu a dvě krásné, zatím štíhlé dcery jsou servírky. Ta polévka byla tak dobrá, že jsem ji při konzumaci podrobila důkladné analýze (no, to dělám v restauracích dost často) a pak jsem se snažila uvařit něco srovnatelného, právě v internetové inspiraci kuchařem Manu. A myslím, že se to povedlo, ačkoli to nemusí být přímo originál.
19. 8. 2013 19:48
Jitkas: Díky za radu ,já zase tak excelentní kuchař nejsem,ale snad to jednou podle tvé rady přece jen zkusím
19. 8. 2013 19:30
Jarda Kadic: Minestrone musi byt udelana tak, aby tam zadna zelenina nebyla dominantni. Proste vseho akorat. Od vseho trochu a stejne. Takze brambory nenajdou zadne kysele prostredi. Varim ho takto leta a brambory naopak krajim o neco vetsi nez ostatni zeleninu, neb by se rozvarily. V tomto od Elizy bych rekla, ze je dost rajcat. Tady se dava mene. Ovsem, kazdy podle sve chut.
19. 8. 2013 18:44
Lenka: v Toskánsku jsem byl jednou restauraci,něco podobného,jak píšeš jsem si tam dal.Strašně jsem si pochutnal Ale doma jsem to ani nezkoušel,akorát bych si zkazil chuťový dojem Jinak,jak píše Eliza,já brambory taky nevařím v ničem kyselém,zdají se mě potom takové tvrdé
19. 8. 2013 18:04
Ivanko, děkuji za obrázek, vyzkoušení a pochvalu.
Lenko, děkuji za doplnění regionálních informací...já tam nikdy nebyla a takže ani nejedla, ale vařila jsem ji v inspiraci jedním Italem, který žije v Praze a má televizní pořad o italské kuchyni. Brambory jsem se trošku obávala přidat rovnou, nemám dobré zkušenosti s tím, když se vaří v čímkoli okyselené vodě. Ale příště zkusím, díky.
Lenko, děkuji za doplnění regionálních informací...já tam nikdy nebyla a takže ani nejedla, ale vařila jsem ji v inspiraci jedním Italem, který žije v Praze a má televizní pořad o italské kuchyni. Brambory jsem se trošku obávala přidat rovnou, nemám dobré zkušenosti s tím, když se vaří v čímkoli okyselené vodě. Ale příště zkusím, díky.
17. 8. 2013 17:39
Tak ty fazole urcite suche, namocene a uvarene, to je predpoklad toskanske kuchyne. Oni je miluji!! Ovsem nez davat nechutna a tvrda sklenikova rajcata, lepe ta konzervovana. A ta testovina (Ivanko), urcite rozlamana na kousky, nejlepe se takto zuzitkuji ruzne typy zbylych testovin. Oni by dali urcite maltagliati, takove jakoby kosodelnikove flicky. Jasne, ze "domaci" zeleninka je absolutne nej.
15. 8. 2013 13:37
cau Eliz, bydlìm v Toscànsku, tak jen malou pripomìnku, rajcata se do minestrone dàvajì zàsadne cerstvè a zeleniny je tam mnohem vìc, prakticky se tam dà vsechno, co dum dà v urcitèm rocnìm obdobì, i cukety, kvetàk, hràsek, pòrek, spenàt....a brambory se dàvajì dohromady se zeleninou, ne zvlàst. zàdnè konzervy se nepouzìvajì, minestrone se povazuje za "zdravè" jìdlo, tak proc to kazit. Jinak tvuj recept se mi lìbì, i kdyz je vylozene cesky a s Itàliì nemà moc spolecnèho
15. 8. 2013 13:30
Bola výbornááá ale mala som pocit (neviem či správny ) že do minestrone sa dávajú aj cestoviny,mala som niekde aj taký recept odložený.Všetku zeleninu mám z vlastných zdrojov a tá chuť bola fakt lahodná
11. 8. 2013 16:30
Dělala jsem ji dle Emanuela - téměř totožný recept, jen na konec dával ještě petržel a bazalku a bylo to moc dobré. A ještě jsem na ni udělala krutonky, fakt výborná!! Bod letí
23. 7. 2013 07:58
Krása, určitě bude příští týden
19. 7. 2013 18:36
Jééé, tak to by bylo něco pro mě
19. 7. 2013 15:24
Děkuji za reakce. Bibi, na tu Tvoji jsem také koukala, když jsem byla ve vyhledávači...někdy ji určitě zkusím, i když, přiznám se, ta šunka mi tam moc nesedí a asi ji nepoužiju. Ne, že by to s ní nemuselo být dobré, ale přijde mi zbytečná v minestrone.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 6 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 9 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Právě bylo uvařeno:
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 2 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 2 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 4 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 5 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 7 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 8 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 8 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 8 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Reportáž ze školky, kde se vaří jinak: Kuchařka Kristina sbírá medaile v soutěžích a nám prozradila recept na skvělou rajskou
12 nejlepších zimních polévek pro zahřátí: Dáte si krkonošské kyselo, jihočeskou kulajdu nebo boršč?
Zuppa di Farro: Italská zeleninová polévka zasytí díky jedné neobvyklé ingredienci. Víte, jaké?
Další recepty
Tématické fráze: minestrone originální italský recept minestrone s italem v kuchyni minestróne s italem v kuchyni minestrone toskánské brambory minestrone recept polévka minestrone podle itala originál minestrone toskánska kapusta recept minestrone minestrone emanuel polévka minestrone zelenina minestrone taliáni recept toskánské brambory recept minestrone originál toskánské recepty minestronka ministrone polivka minestrone
Suroviny: brambory, rajče, fazole bílé, mrkev, celer řapíkatý, paprika čerstvá červená, cuketa, cibule, kapusta, cibulka zelená, chilli paprika čerstvá, olej olivový, máslo, vývar, sůl, pepř, parmazán
Toskánská minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4v5x
18 názorů