Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánská minestrone

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

19. 7. 2013 12:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 451 kJ / 347 kcal
Bílkoviny10,06 g
Tuky1,92 g
Vláknina19,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy64,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád polévku s pečivem, může si na pánvi dobře vytřené česnekem nasucho opéct kostičky světlého toustového chleba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zackovam

13. 9. 2022 14:29

skvělá polévka

Marie Svarcova Marie Svarcova

15. 8. 2021 09:01

:yes::yes::yes:<3:-K

Zdena z JM

25. 3. 2014 08:29

Včera jsem uvařila a je to opravdu vynikající,zdravá polívka plná zeleniny.Akorát jsem to trochu přehnala s feferonkou:-O.Ale pálivá jídla prý zrychlují metabolismus,tak to taky někdy neškodí:-)).Určitě budu vařit častěji.

Eliza Eliza

19. 8. 2013 20:00

Jitkas: I já, taky se příště budu držet Tvých rad.:yes:
Abych pravdu řekla, jedla jsem totiž nedávno báječnou minestrone v jedné zaručeně italské (ale kupodivu cenově lidové) pizzerii u nás, kterou provozuje italská rodina - údajně z Toskánska. Jsou to typičtí Taliáni, prošedivělý papá dělá pizzu a těstoviny v peci, stejně jako jeho zeť, korpulentní tmavovlasá maminka vaří tři denní menu a dvě krásné, zatím štíhlé dcery jsou servírky. Ta polévka byla tak dobrá, že jsem ji při konzumaci podrobila důkladné analýze (no, to dělám v restauracích dost často) a pak jsem se snažila uvařit něco srovnatelného, právě v internetové inspiraci kuchařem Manu. A myslím, že se to povedlo, ačkoli to nemusí být přímo originál.

jarda Kadic jarda Kadic

19. 8. 2013 19:48

Jitkas: Díky za radu ,já zase tak excelentní kuchař nejsem,ale snad to jednou podle tvé rady přece jen zkusím:-K:-K

Jitkas

19. 8. 2013 19:30

Jarda Kadic: Minestrone musi byt udelana tak, aby tam zadna zelenina nebyla dominantni. Proste vseho akorat. Od vseho trochu a stejne. Takze brambory nenajdou zadne kysele prostredi. Varim ho takto leta a brambory naopak krajim o neco vetsi nez ostatni zeleninu, neb by se rozvarily. V tomto od Elizy bych rekla, ze je dost rajcat. Tady se dava mene. Ovsem, kazdy podle sve chut.

jarda Kadic jarda Kadic

19. 8. 2013 18:44

Lenka: v Toskánsku jsem byl jednou restauraci,něco podobného,jak píšeš jsem si tam dal.Strašně jsem si pochutnal:-! Ale doma jsem to ani nezkoušel,akorát bych si zkazil chuťový dojem;-) Jinak,jak píše Eliza,já brambory taky nevařím v ničem kyselém,zdají se mě potom takové tvrdé;-)

Eliza Eliza

19. 8. 2013 18:04

Ivanko, děkuji za obrázek, vyzkoušení a pochvalu.:-K
Lenko, děkuji za doplnění regionálních informací...já tam nikdy nebyla a takže ani nejedla, ale vařila jsem ji v inspiraci jedním Italem, který žije v Praze a má televizní pořad o italské kuchyni. Brambory jsem se trošku obávala přidat rovnou, nemám dobré zkušenosti s tím, když se vaří v čímkoli okyselené vodě. Ale příště zkusím, díky.:-)

Jitkas

17. 8. 2013 17:39

Tak ty fazole urcite suche, namocene a uvarene, to je predpoklad toskanske kuchyne. Oni je miluji!! Ovsem nez davat nechutna a tvrda sklenikova rajcata, lepe ta konzervovana. A ta testovina (Ivanko), urcite rozlamana na kousky, nejlepe se takto zuzitkuji ruzne typy zbylych testovin. Oni by dali urcite maltagliati, takove jakoby kosodelnikove flicky. Jasne, ze "domaci" zeleninka je absolutne nej.

Lenka

15. 8. 2013 13:37

cau Eliz, bydlìm v Toscànsku, tak jen malou pripomìnku, rajcata se do minestrone dàvajì zàsadne cerstvè a zeleniny je tam mnohem vìc, prakticky se tam dà vsechno, co dum dà v urcitèm rocnìm obdobì, i cukety, kvetàk, hràsek, pòrek, spenàt....a brambory se dàvajì dohromady se zeleninou, ne zvlàst. zàdnè konzervy se nepouzìvajì, minestrone se povazuje za "zdravè" jìdlo, tak proc to kazit. Jinak tvuj recept se mi lìbì, i kdyz je vylozene cesky a s Itàliì nemà moc spolecnèho :-):yes::yes::yes:

Ivana79 Ivana79

15. 8. 2013 13:30

Bola výbornááá :-*:yes::yes: ale mala som pocit (neviem či správny :-8) že do minestrone sa dávajú aj cestoviny,mala som niekde aj taký recept odložený.Všetku zeleninu mám z vlastných zdrojov a tá chuť bola fakt lahodná :-K

Mesic

11. 8. 2013 16:30

Dělala jsem ji dle Emanuela - téměř totožný recept, jen na konec dával ještě petržel a bazalku a bylo to moc dobré. A ještě jsem na ni udělala krutonky, fakt výborná!! Bod letí:yes:

Hanis

23. 7. 2013 07:58

Krása, určitě bude příští týden :-p:-K

danielle72 danielle72

19. 7. 2013 18:36

Jééé, tak to by bylo něco pro mě :-p:-p:-K:yes:

Eliza Eliza

19. 7. 2013 15:24

:-K Děkuji za reakce. Bibi, na tu Tvoji jsem také koukala, když jsem byla ve vyhledávači...někdy ji určitě zkusím, i když, přiznám se, ta šunka mi tam moc nesedí a asi ji nepoužiju. Ne, že by to s ní nemuselo být dobré, ale přijde mi zbytečná v minestrone.:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: minestrone originální italský recept minestrone s italem v kuchyni minestróne s italem v kuchyni minestrone toskánské brambory minestrone recept polévka minestrone podle itala originál minestrone toskánska kapusta recept minestrone minestrone emanuel polévka minestrone zelenina minestrone taliáni recept toskánské brambory recept minestrone originál toskánské recepty minestronka ministrone polivka minestrone

Suroviny: brambory, rajče, fazole bílé, mrkev, celer řapíkatý, paprika čerstvá červená, cuketa, cibule, kapusta, cibulka zelená, chilli paprika čerstvá, olej olivový, máslo, vývar, sůl, pepř, parmazán

TopRecepty.cz

Toskánská minestrone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v5x