Žampionová omáčka smetanová
Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a hlavně smetanových omáček. Je připravena během chvíle a zvládne ji i začátečník. Dochutíme ji solí a octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 015 kJ / 1 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,43 g |
Tuky | 86,04 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 86,23 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2014 12:29
4. 2. 2014 11:51
4. 2. 2014 10:11
tuk na podušení cibulky, stačí trochu - tuk je tu napsaný
máslo 100g - a k tomu ještě máslo, ale na co???
hl. mouka 100g
..... atd.
Jinak taky vařím jen z čerstvých žampiónů...konzervy nebo mražená zelnina apod. mi absolutně nic neříká..
4. 2. 2014 10:07
4. 2. 2014 09:55
Zdraví Vás hlava pomazaná
4. 2. 2014 09:50
No prostě chtzělo by si to s tím receptem trochu pohrát..
Samozřejmě nejsem začátečník takže si omáčku bez problémů udělám, ale opravdý začátečnický ucho, které se teprve učí vařit, by podle tohoto receptu mělo asi problémy něco vytvořit..
Všem přeji dobrou chuť a hezký den
27. 10. 2013 17:26
27. 10. 2013 13:20
27. 10. 2013 13:08
27. 10. 2013 12:28
Knedlíky se mi dnes nějak nepovedly, nenakynuly, ale i tak přidávám pro pobavení, protože se manžel optal, jestli jim chci způsobit neprůchodnost střev... a ať zbytky nehážu do záchodu, že by to ucpalo celé Vinohrady...
Jde o recept nalezený tady, ale autorovi to psát nebudu, nemůže za to.
Ale omáčka vynikající, to zas jo.
18. 7. 2013 19:27
18. 7. 2013 14:59
18. 7. 2013 14:43
Nerozumím posledním slovům " ocet proudíme+žampiony" - prosím o opravu. (pravděpodobně přidáme, nebo dochutíme octem, ale to musí autorka opravit)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Právě bylo uvařeno:
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 25 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 37 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 55 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: zampionova omacka se smetanou zampionova omacka žampionová smetanová omáčka smetanova omačka se zampiony smetanovo žampionová omačka žampionová omáčka recept smetanova omacka s zampiony smetanova zampionova omacka recept na zampionovou omacku smetanová žampionová omáčka recept omáčka se zampiony žampionová omáčka na smetaně rychla zampionová omacka žampionová omáčka bez smetany recept žampionová omáčka smetanovožampionová omáčka žampionová omáčka smetanová zampiony ve smetanove omacce zampionovo smetanova omacka smetanova omacka na zampionech
Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, vývar masový, smetana na vaření, žampióny, cibule, ocet, sůl
Žampionová omáčka smetanová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXLJ
13 názorů