Caponata
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 147 kJ / 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,10 g |
Vláknina | 13,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 56,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Caponata se podává s pečivem, je to typický sicilský předkrm, ale výborně se hodí i jako pikantní příloha ke grilovanému masu, nebo se může podávat s těstovinami.
Do caponaty se mohou přidat i rozinky.
Na fotce nenajdete piniové oříšky, protože je momentálně nemám, ale patří tam.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2013 10:29
Maris, tak tohle jídlo je podle mého gusta Moc hezky nafocené
17. 7. 2013 11:17
andrea: To jsem ale platila na ostrove Elba od rybare, v krame urcite stoji takovych 35Eur, musim se podivat a udelat si alespon ty linquine, dostala jsem na ne chut !!
17. 7. 2013 11:06
Jitkas:Jitko, v Makru měli čerstvého mečouna za 550,-Kč/kg, takže tady taky žádná sranda. Ale je to vynikající ryba
17. 7. 2013 10:47
magdalenka: Na Sicilii se prave dela mecoun v caponate, coz byl puvodni recept. Caponata bez ryby, je verze pro "chude", tedy nas, co na mecouna nemame. Naposledy jsem ho platila 25EUR/kg, malem jsem omdlela. Ta verze s rybou se pouziva hodne jako omacka na testoviny (linguine), neb preci jenom te ryby potrebujes mene. Jo a mas pravdu, pripomina to hodne ratatouille, jenom tady je to upraveno do sladka-kysela. Normalne caponata (bez ryby) je bud prekrm nebo priloha. Existuje tez s pridanim zvlast osmazenych paprik, tez dobra.
17. 7. 2013 09:45
Mne sa stále niečo blikalo v hlave a teraz som si spomenula. Na Malte mi dali niečo ku grilovanému mečúňovi - vyzeralo to podobne ako ratatouille, ale bola to maltská kapunata! (taliansky vplyv) Cesnak tam bol určite, oriešky neboli.
16. 7. 2013 15:04
Jistě dobré, někdy zkusím ke grilovačce
15. 7. 2013 23:40
Vsechny suroviny mam doma, takze brzy vyzkousim....to bude lahoda, moc pekny receptik..
15. 7. 2013 22:18
To tak láká, moc se mi líbí a chutnalo by mi to
15. 7. 2013 21:50
maris:
15. 7. 2013 21:46
varilamyskakasicku: Ivo děkuju
15. 7. 2013 21:44
Moc pěkně zkombinované Maruško, foto je, jako když jsem s Tebou u stolu, kouzlo, je krásně jedlé a až sem voní
15. 7. 2013 21:43
Moc vám všem děkuju a budu ráda, když někdo vyzkouší - je to takový letní recept
Colombo - díky, je fotogenická
Colombo - díky, je fotogenická
15. 7. 2013 21:20
Maruška, tak toto by som si dala...aj bez pečiva. Je to výborný recept
15. 7. 2013 19:22
Maruš, já nevím, jestli se to tak i jmenovalo, ale někde jsem to viděla. Strašně se mi líbil ten lilek tam, olivy, kapary, celer, paráda. Určitě vyzkouším a jak známo..už si to sama sobě "doporučuji" na email! A jo, piniové oříšky jsou hnusně drahé, ale skvěléééé!
15. 7. 2013 19:14
Páni,to je už jen od pohledu nádherně barevná dobrota
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 1 hodinou
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 42 minutami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 1 hodinou
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 2 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 3 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 3 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Jak pěstovat cibuli zimní, sečku. Mrazuvzdorná vytrvalá rostlina je cenným přírůstkem do zahrady
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Další recepty
Tématické fráze: kaponáta dýňová caponata sicilská caponata zeleninová caponata lilková caponata caponara caponáda caponata z lilku caponata z dyne capponata dyňová kaponata kapunata capunata salát caponata caponnata caponatta zapečená caponata sicilska kaponata kaponáta recept sicilská caponnata
Suroviny: lilek, celer řapíkatý, cibule, rajče, olivy zelené, kapary, ocet vinný, cukr hnědý, olej olivový, sůl, bazalka čerstvá
Caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p0Z
26 názorů