Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caponata

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 7. 2013 15:25

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 147 kJ / 274 kcal
Bílkoviny5,30 g
Tuky1,10 g
Vláknina13,77 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 782 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy56,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Caponata se podává s pečivem, je to typický sicilský předkrm, ale výborně se hodí i jako pikantní příloha ke grilovanému masu, nebo se může podávat s těstovinami.

Do caponaty se mohou přidat i rozinky.

Na fotce nenajdete piniové oříšky, protože je momentálně nemám, ale patří tam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rozmarynaH rozmarynaH

23. 7. 2013 10:29

Maris, tak tohle jídlo je podle mého gusta:-*:-* Moc hezky nafocené:-K:yes::yes:

Jitkas

17. 7. 2013 11:17

andrea: To jsem ale platila na ostrove Elba od rybare, v krame urcite stoji takovych 35Eur, musim se podivat a udelat si alespon ty linquine, dostala jsem na ne chut !!

1974andrea 1974andrea

17. 7. 2013 11:06

Jitkas:Jitko, v Makru měli čerstvého mečouna za 550,-Kč/kg, takže tady taky žádná sranda. Ale je to vynikající ryba:-p:yes:

Jitkas

17. 7. 2013 10:47

magdalenka: Na Sicilii se prave dela mecoun v caponate, coz byl puvodni recept. Caponata bez ryby, je verze pro "chude", tedy nas, co na mecouna nemame. Naposledy jsem ho platila 25EUR/kg, malem jsem omdlela. Ta verze s rybou se pouziva hodne jako omacka na testoviny (linguine), neb preci jenom te ryby potrebujes mene. Jo a mas pravdu, pripomina to hodne ratatouille, jenom tady je to upraveno do sladka-kysela. Normalne caponata (bez ryby) je bud prekrm nebo priloha. Existuje tez s pridanim zvlast osmazenych paprik, tez dobra.

magdalenka magdalenka

17. 7. 2013 09:45

Mne sa stále niečo blikalo v hlave a teraz som si spomenula. Na Malte mi dali niečo ku grilovanému mečúňovi - vyzeralo to podobne ako ratatouille, ale bola to maltská kapunata! (taliansky vplyv) Cesnak tam bol určite, oriešky neboli.

1974andrea 1974andrea

16. 7. 2013 15:04

Jistě dobré, někdy zkusím ke grilovačce;-)

aisha

15. 7. 2013 23:40

Vsechny suroviny mam doma, takze brzy vyzkousim..:yes::yes:..to bude lahoda, moc pekny receptik..:-K;-):-p

hosta hosta

15. 7. 2013 22:18

To tak láká, moc se mi líbí a chutnalo by mi to:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

15. 7. 2013 21:50

maris:;-)

maris maris

15. 7. 2013 21:46

varilamyskakasicku: Ivo děkuju:-):-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

15. 7. 2013 21:44

Moc pěkně zkombinované Maruško, foto je, jako když jsem s Tebou u stolu, kouzlo, je krásně jedlé a až sem voní:-));-):-p:yes:

maris maris

15. 7. 2013 21:43

Moc vám všem děkuju a budu ráda, když někdo vyzkouší - je to takový letní recept:-)
Colombo - díky, je fotogenická;-):-))

tejaja tejaja

15. 7. 2013 21:20

Maruška, tak toto by som si dala...aj bez pečiva. Je to výborný recept :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 7. 2013 19:22

Maruš, já nevím, jestli se to tak i jmenovalo, ale někde jsem to viděla. Strašně se mi líbil ten lilek tam, olivy, kapary, celer, paráda. Určitě vyzkouším a jak známo..už si to sama sobě "doporučuji" na email!:-D:-D:-D:yes: A jo, piniové oříšky jsou hnusně drahé, ale skvěléééé!:-)):-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 7. 2013 19:14

Páni,to je už jen od pohledu nádherně barevná dobrota:-K:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kaponáta dýňová caponata sicilská caponata zeleninová caponata lilková caponata caponara caponáda caponata z lilku caponata z dyne capponata dyňová kaponata kapunata capunata salát caponata caponnata caponatta zapečená caponata sicilska kaponata kaponáta recept sicilská caponnata

Suroviny: lilek, celer řapíkatý, cibule, rajče, olivy zelené, kapary, ocet vinný, cukr hnědý, olej olivový, sůl, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Caponata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p0Z