Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chleba z trouby

Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě. Bude potřeba jen trochu šikovnosti a skleněná pečicí mísa s víkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 50 min

180 min (130 min příprava + 50 min tepelná úprava)

12. 7. 2013 21:40

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 216 kJ / 1 964 kcal
Bílkoviny62,10 g
Tuky11,21 g
Vláknina25,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy391,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

- do těsta můžeme přidat i různá semínka (slunečnice...)

- u nás všem moc chutná :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

verča

17. 1. 2014 18:53

Renata:to bude půl balíčku sušeného droždí, balíček má 20 gr ;-)

Renata

28. 11. 2013 19:10

Kolik tedy toho droždí, půlku nebo 10g? Já jen že droždí má 42 g a půlka je tedy 21 g.

Martina

24. 11. 2013 19:28

Je vynikající:yes:

lev123 lev123

13. 11. 2013 20:55

Dobrý den casino,
Opravdu děkuji za výraz trouba, já bych si to k jinému člověku nedovolila, ale jak myslíte… :-//
Nejsem pekař, prostě jsem si poradila po svém jako každý a nevím co je na tom špatného, dělám to tak pořád a chléb mám takový jako je na obrázku, tak nevím co je na tom tak HROZNÉHO, aby byl někdo označen za troubu.

Chleba peču již dlouho, takže už nevážím, mám to v oku a vím jakou konzistenci má mít těsto. Je to jenom o cviku a zkoušet. Někdy se mi jistě taky nepovede to je jasné. U vykynutí si pomáhám předehřátou troubou, může se dát těsto i na topení nebo jiné teplé místo, mě to přijde v troubě nejrychlejší. A je to stejné jako u buchet až se utěrka nadzvedne, tak mám nakynuto. :-)

Moc děkuji všem za kladná hodnocení a přeji, aby se všechny chleby povedly.;-)

casino

11. 11. 2013 21:49

Domácí chleba z trouby?
No, pouze trouba píchá do chleba pletací jehlou (asi je myšlena jehlice)...
My "pekaři" zkoušíme poklepem; napřed na hlavu a pak na bochník. Zní li to obé stejně, tedy dutě, pak je upečeno:-D

(a 1/2 kvasnic není 10g! Ani přibližně!!:-((

lev123: níže píšete:
"předehřeji troubu na max. teplotu tak 5-10min. a pak těsto přikryju utěrkou a dávám do trouby těch 30 min. úplně stačí"
Nebylo by jednodušší napsat, při jaké teplotě nechávate kynout?

Werča

11. 11. 2013 20:26

ivanadvorackova1@seznam.cz:

Ivanko, obrovský dík za úžasný recept na dokonalý chlebík - vyplatí se číst komentáře pod recepty! :-)):yes: Všem doporučuji vyzkoušet -je jednoduchý, rychlý, výsledek už napoprvé skvělý a úspěch zaručen!

Velké díky samozřejmě i za původní recept lev123. :-)

Jana

8. 10. 2013 14:18

Výborný recept,jsem nadšená.

ivanadvorackova1@seznam.cz

22. 9. 2013 16:30

ahoj taky peču chleba ale vyzkoušela sem tenhle poměr 4hrnky hladké mouky,půl sáčku kvasnic,2lžičky soli,1lžička cukru,trochu kmínu a 2 hrnky teplé vody nechám kynout asi 1 hodinu předehřeju si misku dám do ní těsto 15minut zakryté pak odkryju a dopeču doporučuji je výborný.

Martina U.

7. 8. 2013 19:40

Vyzkoušela jsem už několikero receptů na domácí chléb, ale tento recept i způsob pečení je zatím nejlepší (alespoň pro mě ;-) ) Pekla jsem ho v posledních týdnech několikrát, pokaždé dopadl trochu jinak, ale vždycky byl výborný. Posílám 15. a určitě doporučuji k vyzkoušení.:yes:

lev123 lev123

15. 7. 2013 15:27

AniCiz:předehřeji troubu na max. teplotu tak 5-10min. a pak těsto přikryju utěrkou a dávám do trouby těch 30 min. úplně stačí a pak to kyne u pečení :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 7. 2013 18:55

Chlebík i na řezu vypadá velice dobře:-*Líbí se mi:-K:-p:yes:

aisha

14. 7. 2013 12:01

Take casto pecu..holt domaci chleb je ten nej. Tvuj vypada velmi povedene..:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

13. 7. 2013 19:35

Krásný :-O To je paráda si upéct svůj chleba a ještě k tomu tak dobrej, že?;-) Já už jsem nekoupila chleba několik měsíců :-))

suslajda suslajda

13. 7. 2013 17:51

Moc pěkný chlebík a určitě moc dobrý:-p:-p:yes:

jarka skrobakova

13. 7. 2013 16:06

Krásný chlebíček :yes::yes::-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chleba ze sušeného droždí recept na chleba v troubě domaci chleba super recept na domácí chleba chleba z trouby pečení chleba v troubě domaci chleb chleba v troubě jak upéct chleba v troubě pečeme chleba v troubě domácí chleba video recepty na chleba do trouby pečení chleba v elektrické troubě jednoduchý recept na chleba do trouby chleba do trouby chléb z trouby rychly domaci chleb rychly domaci chleba domaci chleba recept rychly domaci chleb v troube

Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, cukr, sůl, ocet, kmín drcený, kmín celý, voda, droždí čerstvé, sádlo, mouka

TopRecepty.cz

Domácí chleba z trouby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxn8