Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stroganoff dle mé tchýně

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

24. 6. 2013 18:11

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 193 kJ / 1 241 kcal
Bílkoviny122,33 g
Tuky49,38 g
Vláknina31,65 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy69,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od své tchýně a podobný s máslem jsem tu nenašla. Pokud někdo vyštrachá nějaký podobný, ať ho sem přidá. Přidáváni fotek požadováno !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 1. 2019 22:46

Jaromira18:Použít se dá jakékoliv hovězí, kromě polévkového, vaří se to dlouho, než to změkne. Máslo si můžeš upravit, ale nedávej ho málo, pak to ztratí tu kýženou chuť. Olej radši ušetři na něco jiného!:-D

Jaromira18 Jaromira18

12. 1. 2019 20:08

Musí být dobrý, taky jsem ho vařila, děkuji za recept, co nejdříve ho uvařím.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 1. 2014 10:46

casino:Já to je ještě nikdy jako minutku ze svíčkové nezkoušela. Vždycky to nechám radši uležet, aby ta cibule prolezla tím masem. Čerstvé je to také jedlé,ale tak dvě až tři hodiny odleželé lepší. Takže sto lidí,sto chutí. :-D Je to starý recept ,a proto je takový ,jaký je.;-)

casino

7. 1. 2014 01:24

No, nevím co se tu v červnu dělo, mě nechává v klidu jak množství másla či cibule, tak dokonce i název receptu…
Z pohledu současné gastronomie patří Stroganoff mezi minutky… Tento recept odpovídá přípravě z kýty či falešné svíčkové, ale když mám roštěnec jak je psán v surovinách, tak to i jako minutku připravuju. Nejvíc času zabere příprava, ale vlastní úprava je pak opravdu otázka minut. Posledně jsem připravoval ze 2 kg svíčkové a vzalo mi to až "na stůl" (vlastně jsme u sporáku stáli dva – jeden maso kladl do brutvanu, druhý je obracel, posunoval a vyndával) 20 minut.
Rcp je pěkně napsaný, něco bych dělal jinak…, ale myslím, že tady níže by nemělo být slovo „přidáváme“; možná přeformulovat - „děláme po malých dávkách“ :-))
„… přidáváme postupně maso a stále mícháme a opékáme /nesmí nám pustit vodu/, proto přidáváme malé dávky, aby se stihlo v másle opéct“
Je to drobnost, ale když se maso dělá po částech, tak se hotové maso z pánve odebírá, protože jinak pustí šťávu (ono ji pustí i tak, ale neztvrdne a zůstane měkké):-)):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 7. 2013 20:02

Pavla Čiperná:Vaše starost o moje zdraví a zdraví ostatních mě dojímá.Myslím že se mužete uklidnit a dovolit mi nacpat,čím chci ! Váha 58,tlak 75/180 ,cholesterol doktor nenašel a to hledal dvakrát,nebo v mém věku se prý "sluší" nějaký mít! :-D:-p:yes:

Pavla Čiperná

25. 6. 2013 14:21

Veronika.Hrozna: No s tím půl kilem másla je to opravdu dietnější...
Frantiska: Prej s Čiperkou se nebav. Vy jste tady nějaká toprecepťácká morální kazatelka?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 6. 2013 12:19

Nella: Jistě ,že ano kolik másla dáš je zcela na tobě a když budeš délat podruhé upravíš dle chuti. Takto jak jsem to napsala do receptu to dělala moje tchýně a dávala místo smetany na vaření šlehačku 33 %. Já už to dělám dietnější jenom s 10 % smetanou.

Nella

25. 6. 2013 12:11

Veronika.Hrozna:Myslím si totéž, tedy že surovin je tam hodně a to, kolik másla na jejich opečení použiju, si mohu přeci upravit;-).Pro mě je nejdůležitější recept, který je pěkný a dobře popsaný způsob přípravy:yes:.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 6. 2013 12:03

Pavla Čiperná: Dovolím si jenom upozornit ,že tam je kromě masa i pul kilo cibule a žampiony cca 5-6 stŕedních t.j. asi 250 gr. Takže surovin je cca 1250 gr. Výpočet na maso je zcela zcestný a zavádějící /nevím jestli úmyslně/ ?

Frantiska Frantiska

25. 6. 2013 11:43

Spagetko s Ciperkou se nebav. To mam tak rada, vykrikovani o vykani na netu, kde od zacatku internetu tyka ...

Pavla Čiperná

25. 6. 2013 11:27

spagetka: My jsme spolu pásly husy, že mi tykáte????? Slušnosti vás asi doma moc nenaučili, dle vašich projevů zde!

spagetka spagetka

25. 6. 2013 11:21

Pavla Čiperná: přečti si ještě jednou SUROVINY !!!!!!!!!!

Pavla Čiperná

25. 6. 2013 11:15

spagetka: o 400 g másla se píše jak v surovinách, tak v postupu, tak nevím co se tady na mě ohrazujete, že neumím číst????? Vy to tam snad nevidíte????? Dokonce tady sama píšete, že je recept sice vydatný, ale dobrý, tak si tady teď asi trochu protiřečíte ne?????

spagetka spagetka

25. 6. 2013 11:06

Pavla Čiperná: jednak tam máš přidaný podobný recept a jednak autorka píše, že lze množství másla zredukovat na 250 gr na maso v receptu! Stačí pozorně číst recept

Pavla Čiperná

25. 6. 2013 10:56

Mno já tedy nevím, skoro půl kila másla na půl kila masa, to musí být mastné a těžké na žaludek jak ovar.. :-(( Je sice hezké, že si tady navzájem fandíte a hecujete se v tom, ať se sem přidávají další podobná jídla, ale při představě, že by se tohle měli učit další kuchaři je mi docela do breku. Krom zmiňovaného žlučníkového záchvatu bych od tak těžkých jídel časem očekávala i ucpané cévy, vysoký cholesterol a bůhví co ještě, dneska lidé neumí vůbec jíst střídmě a perou do sebe akorát tuk a pak se za pár let svíjí ve zdravotních problémech a marně se diví, čím to asi je?? :-//

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: stroganov z falešné svíčkové svíčková stroganoff řízek stroganoff beef stroganoff recept kuřecí stroganov originál stroganoff recept stroganov recept original minutky z falesne svickove řízek stroganov svickova ala stroganoff originál svíčková stroganov hovězí zadní baby beef recept hrníčková kuchařka vodouch stroganoff svíčková stroganov original co je stroganoff baby beef recept strogonov recept stroganov original stroganoff recept original

Suroviny: roštěnec hovězí, cibule, žampióny, smetana na vaření, mouka hladká, hořčice plnotučná, pepř černý, sůl, petrželka

TopRecepty.cz

Stroganoff dle mé tchýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXWW