Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánské párky podle oujezdské babičky

Párky jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Když k nim ale přidáte alespoň trochu zeleniny, rázem můžete vykouzlit chutný oběd. Cikánské párky připravovaly naše babičky z toho, co měly zrovna po ruce. Chybět by určitě neměla cibule a papriky.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

20. 6. 2013 22:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 248 kJ / 2 449 kcal
Bílkoviny104,58 g
Tuky173,82 g
Vláknina24,52 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 5,30 g
Sůl12,80 g
Sacharidy106,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle jídlo nám v létě dělávala babička (a vybavilo se mi při současném počasí...). Pro nás děti byly párky nejoblíbenějším "masem", tak nám k tomu alespoň přidala kvantum zeleniny. Je to taková jednoduchá alternativa leča (samozřejmě bez vajec) a chutnala nám stejně dobře, ne-li líp. Ještě na babičku prásknu, že dochucovala tehdejší žhavou novinkou, sójovou omáčkou od Vitany.

Babička neměla na výběr, ale my si dnes můžeme vybrat párky v bio kvalitě a pravou sójovku z prodejen zdravé výživy...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiri V. Jiri V.

21. 6. 2013 11:14

:yes::-p hned bych si dal:-p snad budou zítra, ale bez té zelininky....jsou ženské rybářské závody (manželce dělám trenéra , sponzora, samé neplacené funkce :-)) ) a na těch závodech párky či klobáska s pivem patří ke koloritu. Jen nebudou tak hezky podávané.:-)Jedině, že by jsi přijela a přivezla:-K

jumanji

21. 6. 2013 09:12

Na chuť dobrých párků si vždy vzpomenu když v TV dávají film - Adéla ještě nevečeřela. Jak si tam Rudolf Hrušínský pochutnává na lahůdkových buřtech či tlačence...:-p

aisha

21. 6. 2013 08:31

Pamatuji si vuni cerstvych parku a toceneho salamu, ktera me kazdodenne budila do skoly. A chut nebeska!! To kdyz nam v restituci vratili dum, zacali rodice podnikat, reznictvi a uzenarstvi. Delali jsme opravdu vyborne parky, v okoli vyhlasene..fronty byly nekonecne. Kde jsou ty casy :-*... Recept se mi libi, u nas by chutnalo..;-):yes:

1974andrea 1974andrea

21. 6. 2013 08:04

Určitě to bude moc dobré.:-p:yes: U nás se podobné recepty taky zabydlely. http://www.toprecepty.cz/recept/31027-klobasky-z-p... http://www.toprecepty.cz/recept/26261-klobasky-s-k... Nebudu je dávat do Podobných, omáčky jsou přece jen odlišné. Dělavám spíše z kvalitních bílých klobásek, které chutnají i dětem ( z Lidlu mají 95% masa).

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 07:46

jumanji: Pokud nakupujete v supermarketech, tak samozřejmě ne, ale u nás si privátní řezníci vyrábějí své uzeniny sami ;-):-p:yes:

jumanji

21. 6. 2013 07:39

omáčka bude jistě dobrá. problém bude s kvalitou dnešních párků. ta určitě nebude jak za časů našich babiček-bohužel. :-/

spagetka spagetka

21. 6. 2013 07:39

jé ty vidličky má ještě mamka doma :yes::yes::yes:. Jinak jsem receptík prakticky tentýž našla v rodinném stříbru, jen s obměnou: babička píše špekáčky a pěkně prořízlé (no jo dřív holt uzenina "smrděla" masem:-D:-D), jedna papriika by měla být pálivější, koření - pepř, sl.paprika a libeček no. A mám to pod názvem Bozkovské špekáčky.Každopádně ihned vyrážím na nákup, předpokládám, že řezník kvalitní uzeninu míti bude a už vím, co bude o víkendu a mamce tím rozhodně udělám radost :-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Nikina Nikina

21. 6. 2013 07:28

Mě se to také líbí, prima letní rychlovka :yes:

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 07:26

wendy: Tak to já tedy budu raději vařit o půl hodiny déle, než použít nějaké kupované cosi ve skleničce. Ale každý podle sebe ;-):-))

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 07:16

To je pěkné;-) takové letní vaření:yes: Na chalupě o prázdninách vyzkouším :-K

wendy

20. 6. 2013 23:44

Já jsem si teda našla složení hotové omáčky a přijde mi to stejné. http://www.hame.cz/cs/product/detail/id/1496. Ale je pravda, že babičky tyhle hotové neznaly;-) Nechci tu zase rozvádět nějaké diskuze. Přeji dobrou noc:-K

Nella

20. 6. 2013 23:38

Mě naopak recept celkem zaujal a výrazem libové párky předpokládám, že Eliza měla na mysli párky s vysokým procentem masa a bez tzv. špíčků, které mají např. debrecínské párky.
Do těch veder je to fajn a i jako rychlá večeře na dovolené.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

20. 6. 2013 23:34

Dala bych si Eli, pěkný receptík, ty vidličky mi připomněli dětství, babičku a dědu, vzpomínám na řízky a tento příbor, pak jsme ho měli doma, musím se optat mamky, kde skončil?;-);-):-p:yes:

wendy

20. 6. 2013 23:34

jarda Kadic:No vždyť právě;-):-D

Eliza Eliza

20. 6. 2013 23:33

wendy: To s hotovou Cikánskou omáčkou klidně můžete realizovat, anebo uvařte podle tohoto receptu a sledujte rozdíl..;-)
Hotovou "cikánskou" omáčku narozdíl od Vás neznám, nemůžu tedy posoudit výslednou chuť...nakonec ani Vy ne..když znáte jen tu kupovanou..

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z párků frankfurtská polévka našich babiček recepty na pokrmy z párků jídlo z párků jídla z párků omáčka z párků recepty s párky recepty pro radost od našich babiček opečený párek cikánský párek recept z párků cigánské párky cikanska řeč libové párky recept recepty na párky něco z párků recept na párky opecene parky cikánské párečky co z párků

Suroviny: párky, cibule, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, protlak rajčatový, sádlo, máslo, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Cikánské párky podle oujezdské babičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pL0