Bůčková mortadela
Originální mortadela má svůj původ ve slunné Itálii. Zpravidla se tak nazývá výrobek, který je z vepřového masa. My v tomto receptu použijeme bůček nakrájený na drobné kostky a smíchaný s vajíčky. Směs pak uvaříme ve střívku v tlakovém hrnci.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 10 659 kJ / 2 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,26 g |
Tuky | 187,87 g |
Vláknina | 11,44 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 83,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem dostala od tchýně. Dá se tam zapracovat i tlusté maso a nepoznáte to tam
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 6. 2013 15:32
zlatovlaska:Zlatovlásko, vítám tě v naší Topkové rodině i když jsi tu od ledna, ještě jsi tu nebyla vidět Tak ať se ti tu líbí Recept se mi líbí a chutnal by nám, máš 3.boda
12. 6. 2013 12:45
dělám velmi podobně a je to dobrota nedávám česnek, ale petrželku a pažitku vy co můžete česnek, tak jasně že jo
12. 6. 2013 12:32
Nadja: Děkuju za upozornění, už je to hotovo
12. 6. 2013 12:10
Maruško, možná bys mohla jako hlavní fotku dát hotový výrobek na talíři.
2. Receptík vypadá moc hezky, mortadela také, jen se mi zdá, že je tam moc vajec (1 ks na 100 g masa).
2. Receptík vypadá moc hezky, mortadela také, jen se mi zdá, že je tam moc vajec (1 ks na 100 g masa).
12. 6. 2013 12:06
Moc pěkné, lákavé, to se bude muset vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 12 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 15 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Další recepty
Tématické fráze: mortadela mortadela recept domaci mortadela mortadela recepty co je mortadela recept na mortadelu recept mortadela práva mortadela recept domácí mortadela recept recepty mortadela domácí mortadela recepty mortadella recept na bůčkovou mortadelu co je to mortadela jak se dělá mortadela recept na domácí mortadelu martadela mortadela-recept vaříme domácí mortadelu kuřecí mortadela
Suroviny: bůček, vejce, česnek, vegeta papriková, strouhanka
Bůčková mortadela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXk1
5 názorů