Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veka domácí na chlebíčky

Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější, nahraďte olej máslem. Vaše chlebíčky s domácí vekou nic nepřekoná.

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí.

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí.)

4. 1. 2009 09:33

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 945 kJ / 4 528 kcal
Bílkoviny138,00 g
Tuky93,90 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 8,22 g
Sůl20,50 g
Sacharidy766,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

anetahoral

1. 8. 2019 15:41

Vynikajici, uz nam kupovana nesmi domu :-) vydrzi vlacna i 3.den

maryje12

21. 1. 2019 22:56

Musím napsat znovu... z těsta dělám pletýnky, už se mi ani nechce kupovat pečivo v obchodě :-), velmi rychlé a chutné... podlehla jsem :-D

maryje12

31. 12. 2018 21:32

Veky jsou výborné, z poloviční dávky je jedna trochu větší, těsto bezvadné, velmi jednoduché a rychlé. Mám pocit, že už v obchodě veku nekoupím... Taky jsem dělala větší housky, no úžasné. Cukru stačí málo, raději trošku víc soli. Vynikající!:yes:

gabrusa

12. 12. 2017 19:46

Marketa: Taky se mi to dneska stalo - dělala jsem ze 3/4, hodila vše do pekárny a odešla a za chvíli slyším jak chudinka pekárna nemůže. Musela jsem opravdu hodně naředit, minimálně 1,5 dcl vody. Holt každá mouka jinak saje, musí se s tím počítat. Ale chápu, že pokud někdo není v pečení kynutého zběhlý, může s tím mít pak problém, protože neví jestli to tak má být nebo ne.

renyyzza

24. 11. 2017 23:29

Veka je naprosto luxusní, dělala jsem z poloviční davky. Na Vánoce upeču znovu.

MirkaL

19. 7. 2017 01:31

Tak jsem je dneska opet pekla, ale co se mi nestalo? Do misticky jsem si odlila vlazneho mleka, do nej nasypala cukr a susene kvasnice. Pak jsem si nachystala mouku, nasypala ji do hnetace a odvazila jsem si sul ...a blbec jsem ji nasypala omylem do toho kvasku, :-((no to se mi jeste v zivote nestalo. Premyslela jsem , co s tim? Nakonec jsem to nechala osudu. Ani jsem to nepromichala, nechala jsem to tak a za 10 minut jsem to sla zkontrolovat. Ten kvasek nadherne vzesel, tak jsem udelala testo. Po 30 minutach jsem nemohla uverit ...testo bylo nadherne vykynute, bylo opravdu snad nejlepsi ze vsech, co jsem za tech 5 let co tyto veky pecu, udelala. Takze nechapu, proc se na ruznych diskuzich pise o tom, ze sul zabiji kvasinky??? Vzdyt to neni zadna pravda. Vlozila jsem semka i foto toho kvasku, je tam nahore v te misticce jeste videt trochu ta sul. To jsem ale umelkyne, co? To je tak, kdyz clovek specha a moc nad tim co prave dela, nepremysli. Alespon ted vime, ze sul kvasnicim neublizi ...smich! Krasne poznani.:-)

MirkaL

19. 7. 2017 00:54

laďka:
Me dneska stacilo si namocit jen ruce, testo jsem jimi jen potrela a znovu jsem ho hodila na 2 minuty do hnetace a pak uz bylo v pohode. Ale nekdy pridavam i lzicku vody, opravdu zalezi na te mouce. Tento recept je skutecne perfektni. :yes::yes::yes:

laďka

17. 6. 2017 10:49

Vyzkoušela jsem veky teprve před měsícem a chutí mne překvapily. Jsou opravdu moc dobré. Ke komentářům z dřívějška doplňuji, že každá hladká mouka není stejná. Poprvé mi stačilo půl litru mléka a dnes jsem deci přidala. Těsto zadělávám v pekárně a po chvíli hnětení si na ně sáhnu. Pokud je pevné a pružné, je to fajn. Dnes se s tím pekárna dost trápila, proto jsem mléko přidala. Z kila mouky peču jednu velkou veku (nemusím potom krájet plátky na šikmo, aby z toho byly normální chlebíčky a ne jednohubky) a z druhé poloviny 8 rohlíků plněných sýrem. Ty chutnají opravdu všem. Dnes chci k sýru přidat plátek šunky a zkusit pár kousků s nivou. Tak uvidím, jak zachutnají nové varianty. Já jsem s receptem velmi spokojená, takže díky za něj.

petra

13. 4. 2017 21:46

Erik: než se veky strčí do touby musí se nechat na plechu ještě chvíli vykynout možná proto nebyly tak nadýchané

Erik

30. 12. 2016 23:59

Ahojte

Prišiel som si sem pre radu, robil som veku z polovičnej dávky, čiže pol kila muky atd. Všetko sa pekne podarilo, nechal som cesto vykysnut takmer hodinu, rozdelil na dve časti, vyvalkal a zroloval. Potrel vodou a sup do rúry. 200 stupňov, horný aj spodný ohrev. No neviem prečo, tie moje veky mali tak polovičný objem z týchto, čo sú tu na fotkách. Za každú radu ďakujem

Marketa

30. 12. 2016 20:09

To je Vazne tak tuha pri zpracovani? Nebo delam neco blbe?
Pul kila mouky, 250mleka, 20 drozdi 20 cuktu 3l. Oleje. Ale je to tedy desne tuhe. Tak nevim... ma to tak byt?

magdalenka magdalenka

26. 12. 2016 11:57

Petrusche: možno problém nebude v recepte...skôr doba pečenia alebo teplota rúry.

Petrusche

26. 12. 2016 10:29

Těsto krásně nakynulo, upeklo se dozlatova... jenže veka je suchá a tuhá :( Uvažuju, jestli s ní radši nenakrmím kačeny, než plýtvat surovinami na chlebíčky. Navzdory vší chvále tady já hodnotím recept negativně. Velké zklamání. :no:

Eva

29. 5. 2016 09:48

Eva : trochu zpřeházená slovíčka: pište si 1 kg hladké mouky 3/4 litru mléka 2 lžičky soli vlažného :-? 50 g droždí může být i o kousek více. 2 lžíce oleje.Jinak ozkouším :yes:

kája

25. 4. 2016 12:35

Tyto veky jsou opravdu báječné,jen dávám méně cukru,jenom na droždí a více soli.3lžičky na kg.A místo oleje máslo.Vypékám do tmavě zlata,aby měly pěknou kůrčičku.Jsem dříve narozená,pamatuju si velice dobré pečivo,které jsme si mohli koupit.89 rok byl radost,ale ve snu by mne nenapadlo,že začnu dělat v kuchyni víc než dřív.Už jsem dávno jsem přestala konzumovat uzeniny,kupované džemy,tavené sýry,konzervy,co jen mi dalo práce najít jedlý chléb...Je fajn,že se holky staráte a vaříte postaru,oni nám to za čas přestanou cpát,když po tom nebude poptávka.A aby to bylo prodejné,zlepší kvalitu.Tedy alespoň doufám,vždyť některé mňamky z Kauflandu(i odjinud): nežere ani toulavej pes.:yes:

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chlebíčková veka veka recept veka chlebickova veka recept recept na veku recept veka pečení veky veka z domácí pekárny těsto na veku chlebíčková veka - recept jak upéct veku recept na chlebíčkovou veku veky nejlepší veka recept na veky pečeme veku chlebíčková veka recepty veka v receptech veky recept tukova veka recept

Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr, sůl, olej, mléko

TopRecepty.cz

Veka domácí na chlebíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERo0