Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaní kalamáři

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 4. 2013 22:51

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 075 kJ / 735 kcal
Bílkoviny60,45 g
Tuky37,78 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 2,51 g
Sůl6,25 g
Sacharidy37,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Lze příležitostně použít i mražené kalamáry, ale výsledek není tak dobrý, mražení obsahují hodně vody a smažení je pak spíše dušení a kalamáři jsou trochu "gumoví". Čerstvé kalamáry mají pravidelně ve specielních obchodech s rybami, v Makrech nebo na př. v Tesku na Proseku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

badak badak

25. 1. 2014 22:24

To "Nika": dík za poznámku, chtěl bych mít ale vaši jistotu... Přidávám jen jako malý příspěvek k diskuzi odkaz www.kochmeister.com/s/kalmar+tentakel kde naši němečtí sousedi běžně používají v řadě receptů oba tvary, tedy kalmar i kalamar.

Nika

25. 1. 2014 13:37

Slovo "kalamari" pochází z řečtiny(καλαμάρι), takže není co řešit ;-)

badak badak

2. 4. 2013 21:21

Přehlasovaly jste mě dámy (jsem už dlouho ženatý) a proto přepisuji dle vašeho přání všechny kalmáry na kalamáry, na chuti se tím naštěstí nic nemění... Ale přesto doporučuji mrknout na internet, Jituška tam jistě najde mnohem víc odkazů s tvarem "kalmar"...:-p Přeji hezký večer všem!:-D

Jitkas

2. 4. 2013 21:00

Andrea: Ani mi to nerikej, nebo nebudu strachy spat, hruza!!!

1974andrea 1974andrea

2. 4. 2013 20:34

Jitkas:Představ si kalmára velkého jako krakatice, ten by nás spolknul jako my kalamára:-D

zizala zizala (moderátorka)

2. 4. 2013 20:33

Obecně přijatý a známý název je kalamár. I kvůli vyhledávání bych se přimlouvala za tento název ;-)

Jitkas

2. 4. 2013 20:22

badak: jedine v tomto pripade(Kalmar Hmiltonuv), vsude jinde, je to kalamar. V kucharkach, slovnicich atd. Dejte si ho do prekladace a mate jasno.

badak badak

2. 4. 2013 18:44

Zdravím všechny dámy, které navštívily náš mořem vonící stánek!:-8 Co se týče jazykového purismu, dovolím si pro Františku a Jitku jen citovat na př. z encyklopedie Wikipedia - "Kalmar Hamiltonův (Mesonychoteuthis hamiltoni) je jeden z největších známých hlavonožců. Předpokládá se, že dosahuje největší hmotnosti ze všech hlavonožců, je však kratší než krakatice obrovská". Jinde se ovšem možno setkat i s označením kalamár.
Bibinko, pokud máš podnikavého kamaráda s možností nakupovat v nějakém větším Makru, tak tak je lze koupit čerstvé stejně jako v letňanském Tesku.

Daniela B

2. 4. 2013 18:31

Výborné jou plněné Fetou :-p

Frantiska Frantiska

2. 4. 2013 16:36

Kalmar je mesto ve Svedsku :) jsou to kalamary

Bibinka Bibinka

2. 4. 2013 12:25

badak:Badak, taky bych si pochutnala, ale kde vzít čerstvé kalmáry teda nevím, když z mražených to není takové, to je trochu problém;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Jitkas

2. 4. 2013 07:54

Kalmar je nemecky( tez der Tintenfisch), cesky rozhodne kalamar.

yanull yanull

2. 4. 2013 04:59

Já jsem tyto hlavonožce, stejně jako Andrejka, vždy našla pod názvem kalamáry, dokonce i ve Wikipedii, ale ať už je to správně nebo ne, na chuti tomuto jídlu to určitě neubere;-):-):-p +2

badak badak

1. 4. 2013 23:15

Díky za návštěvu Andrejko! Je to opravdu lahůdka, i když na noc trochu těžká, vyžadující zapití dobrým mokem. Co se týče názvu, tak kalmar je v češtině regulérní název, počeštění je snad jen to dlouhé á. S tím počešťováním je problém, třeba posledně mi bylo vytknuto požití výrazu "čips" pro kukuřičné chips, ale na příklad amerikanizmy typu "víkend" už dnes nikoho nepohorší...;-)

1974andrea 1974andrea

1. 4. 2013 23:00

Plněné olihně jsem již jedla, ale s jinou nádivkou. Ale vždy jsem měla za to, že se tyhle mořské potvory jmenují kalamáry. Ale možná je to jen počeštěné slovo. Já bych si teda na takto připravených pochutnala:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kalamáry wikipedie kalamari kalmar recept kalmar recepty kalamar kalamar recept kalmar hamiltonův kalmár chapadla kalmáry recept kalmar hamiltonův recept příprava kalamár kalamáři recepty kalamár recepty kalamári recept plněné kalamari recepty kalmar plnene kalmary kalmary recept kalmar plneny kalamar

Suroviny: kalamáry, pršut, sýr tvrdý, česnek, olej olivový, pepř, veka

TopRecepty.cz

Nadívaní kalamáři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmrD