Velikonoční jidáše řezané
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády, kterou naplníme máslem, rozinkami a mandlemi a ochutíme skořicí a vanilkou.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 14 811 kJ / 3 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,07 g |
Tuky | 158,83 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 654 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 435,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z "kuchařky " z roku 1949.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2013 17:02
31. 3. 2013 12:30
Opravdu vypadjí krásně, +5
31. 3. 2013 12:05
Jana Remkova: Mouka je "Předměřická pšeničná jemná celozrnná plnohodnotná - celé zrno s klíčkem". Toť celý nazev na žlutém sáčku.
Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.
Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.
31. 3. 2013 09:54
Vypadají luxusně-příští rok vyzkouším!
31. 3. 2013 00:55
Vůbec nevím, co je to za mouku, celozrnná s klíčkem a určitě jsem ji tady nikde neviděla. Ale ty jidášky jsou krásné a dala bych si..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 3 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 6 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 5 minutami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 2 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 3 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 3 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 7 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 7 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na velikonoční jidáše fenykl velikonoční jidáše jidáše se skořicí jidáše s rozinkami recept na jidase jidáše jidase z praskoveho droždí jidáše velikonoční recept na velikonoční jidáše velikonoční jidáše se skorici velikonoční jidáše recept jidas s rozinkami velikonoční jidášky recept velikonoční jidáši se skořicí recept na velikonoční jidáše se skořicí jidase-zviřatka jidase zviratka recept na řezané cukroví klasické jidáše medové jidáše se skořicí
Suroviny: mouka polohrubá, mouka celozrnná, máslo, cukr moučkový, mléko, žloutek, sůl, droždí, kůra citronová, fenykl, vejce, máslo, rozinky, mandle, cukr vanilkový, skořice
Velikonoční jidáše řezané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DZ9Y
5 názorů