Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 3. 2013 20:49

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 961 kJ / 469 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky0,60 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,00 g
Sacharidy97,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Část mouky lze nahradit škrobovou moučkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

23. 4. 2024 14:48

Swarofka: jsem ráda, že chutnaly. ;-)

Swarofka

23. 4. 2024 14:39

Výborný 🙂

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 3. 2013 11:26

Nadja:Jéé,Naďko:-)dělávám stejně,jen přidávám do mouky trošku prášku do pečiva.Vidím,že máš moje"Rychlé bramborové chlupáčky"v podobných:-)Fakt jsou chutné:-p

jana

19. 3. 2013 17:21

Vladimír: Probůh, netahej sem "ňok" zase bude diskuze, jestli je to ňok nebo vídeňský knedlík:-D:-D:-D
Nic ve zlém:-D:-D

Nadja Nadja

19. 3. 2013 17:04

Vladimír: :-S nevím, zda zkomolené, ale noky dělávala už moje babička, možná i její babička, ale gnocchi u nás známe teprve pár let. Výraz noky vyjadřuje tvar.
V kuchařce "Bramborová kuchyně" z r.1912 uvádí také recepty na noky - rcp č.282 Krakovské noky a rcp 283 Noky v mléce.

tejaja tejaja

19. 3. 2013 17:02

Vladimír: Aj u nás sa hovorí noky, nokerle, len je to niečo iné, nie zo zemiakov, ale múka+voda+vajíčko+soľ.;-)

Vladimír

19. 3. 2013 16:50

Po taliansky je názov "ňoky" (gnocchi),
po česky je to skomolené na "noky"?

jana

19. 3. 2013 12:43

Severinka: :-O Dělám stejně, ale hlavně je nemíchám s červeným zelím - to opravdu nevypadá lákavě (na talíři každé zvlášť):-p

Nadja Nadja

19. 3. 2013 12:06

Jiří: díky, dobrá rada, příště vyzkouším.

Severinka Severinka

19. 3. 2013 12:01

Tak takhle dělám chlupáčky i já, akorát já dávám mouku hrubou;-);-);-)a vykrajuju malou lžičkou, jsou to takové hopsalky,naučila mě to manželova maminka a muž je má nejraději s nějakým masíčkem jen tak na sosíku;-);-);-)

Jiří

19. 3. 2013 09:30

Dávám jedno vejce,velkou lžíci dělám chlupaté knedlíky, jak vyplavou a jsou hotové,naliji na ně studenou vodu,klesnou ke dnu,nejsou mazlavé.

jarda Kadic jarda Kadic

18. 3. 2013 21:21

Nadja: Já mám taky radši červené:yes::yes::yes:

Nadja Nadja

18. 3. 2013 21:06

jarda Kadic: nočky se neschovaly, ale obarvily se potvory, takže se zelím dost splývají. Obvykle dělám s bílým zelím, ale vnučka papá jen červené....

jarda Kadic jarda Kadic

18. 3. 2013 21:00

Takhle já “vyrábím“ halusky:-)):-)) a jak se ty mršky schovaly pod to pěkné červené zelíčko..:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: bramborové noky ze syrových brambor bramborové knedlíky ze syrových brambor chlupaté knedlíky ze syrových brambor knedlíky ze syrových brambor noky z brambor chlupate noky bramborový knedlík ze syrových brambor chlupate knedliky bez vajec knedlik ze syrovych brambor noky bez brambor noky bez vajicka bramborový knedlík z nových brambor chlupate bramborove noky noky ve vajíčku bramborové noky bez vajíčka chlupačky ze syrových brambor bramborové noky se syrových brambor noky bez vajíček chlupaté knedlíky z nových brambor chlupaté knedlíky bez brambor

Suroviny: brambory, sůl, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/17xj