Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková buchta s tvarohem

Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji můžete znát pod názvem fešák, prošívaná deka nebo himaláje. Upečenou ji máte raz dva a téměř bez práce.

Hodnocení receptu je 4,9 (112×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

15. 3. 2013 16:49

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie28 384 kJ / 6 784 kcal
Bílkoviny165,72 g
Tuky262,24 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 813 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy927,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchta je rychlá, jednoduchá a vždycky se po ní jenom zapráší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Elenka

1. 3. 2017 08:14

Je vybornaaaaaaa buchta.

HladikovaPeta

28. 2. 2017 10:27

Ellsa: ano takto ten recept je.. u více buchet nebo bábovek mam na dva hrnky mouky celý prášek do pečiva ;-)

Ellsa

28. 2. 2017 02:40

Mam dotaz na tu buchtu.Na dva hrnky mouky jeden prasek do peciva? Zda se mi to nejak moc. Dekuji

Eva

24. 2. 2017 21:25

buchta je fantastická, jen se po ní zaprášilo - chutná jako bábovka s tvarohem :)

PS: použila jsem vaničkový tvaroh, takže náplň byla dost tekutá a nebylo možné udělat lžící obláčky - ale při pečení ztuhla do požadovaného skupenství, takže při nakrájení normálně zůstala na buchtě.

HladikovaPeta

24. 2. 2017 19:29

Bukynka: Hodinu? :-D tak to opravdu nevím, kde jste udělala chybu, vždycky ji mam do pul hodiny hotovou :-D a mléko tam opravdu patří, tvaroh je řidší než těsto a právě tím se vytvoří ty obláčky...

Bukynka

24. 2. 2017 18:32

Tak buchtu jsem pekla1hodinu!!! Myslím, že do tvarohové náplně nepatřil ten hrnek mléka!!! Opravdu to bylo mnohem řidší než těsto samotné!!! Ale jinak chuťově je dobrá.Přidala jsem ještě rozinky.

Bukynka

24. 2. 2017 16:34

Tvarohová směs byla velmi řídká!!! Plech je v troubě, tak jsem zvědavá na výsledek.:-p

Verča

16. 2. 2017 10:12

Vynikající buchta,krásně vypadá a dobře hlavně chutná,opravdu lehký recept který zvládne každý a u nás je nejoblíbenější .:-)

Petra

4. 2. 2017 09:52

Delala jsem buchtu dvakrat.. Poprve jsem ji delala z vanickoveho tvarohu po druhe z olesnickeho naopak tvrdeho tvarohu a myslim, ze z vanickoveho je lepsi! Tvroh se lepe spekl, nepoustel vodu a nebyly v nem tvarohove hrudky... Ale ta buchta je vynikajici tak ci tak!:-8

seniorka

27. 1. 2017 18:41

podařila se a je výborná:-K, hlavně rychlá

EVA

9. 12. 2016 23:08

Myslím, že buchta se povede vždy.. Já jsem si všimla až pozdě, že nemám doma polohrubou mouku, tak jsem tam dala hladkou. Použila jsem tvaroh vaničkový a i když hmota byla hooodně tekutá na výsledku nebylo nic znát... Takže jak je vidět ať je to nebo ono nic moc to nemění. Buchta chutnala všem a na vyžádání peču po týdnu další... uvidíme jaký bude druhý pokus s těmi "správnými ingrediencemi". :-) Děkuji za inspiraci a skvělý recept.

HladikovaPeta

17. 11. 2016 21:47

Marie: doufám, že se vám povedla :-) Mě se nikdy nestalo, že by se nepovedla - a to ji děláme opravdu často :-) ale prý z vaničkového tvarohu je trošku řidší - nikdy jsem ho nepoužívala, takže s tím bohužel zkušenost nemám. Proto i v receptu je uvedený tvaroh v kostce.... ;-)

Marie

17. 11. 2016 19:24

No ta tvarohova napln nevim mela jsem ji vodovou nekoukla jsem jse na komenty tak uz je v trouble. Uvidime co stoho vyjde :-(

Ivona

31. 10. 2016 10:05

jednoduchá a výborná, doma moc chutná, dělám ze špaldové mouky jen půl hrnku polohrubé, naposled jsem přidala borůvky, taky to bylo dobré.:yes:

HladikovaPeta

13. 9. 2016 14:01

Dana: v plynové jsem pekla dřív také - pekla jsem také na 180°C, možná se to peklo o pár minut déle, já vždycky po cca 20minutách zkouším do tmavého místa píchnout špejlí (na tvarohu to nepoznáte), jakmile jsou na špejli drobky a ne mazlavé, vyndávám z trouby :-)

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta s tvarohem tvarohova buchta hrnková buchta buchta z tvarohu buchty s tvarohem tvarohová buchta na plech hrnková pečeme s tvarohem rychlé buchta s tvarohem a ovocem recept na buchtu s tvarohem peceni s tvarohem pečeme s tvarohem hrnková tvarohová buchta s ovocem buchta s tvarohem a jablky hrnková buchta s tvarohem a jablky hrnková tvarohová buchta buchta se svestkami a tvarohem buchta na plech s tvarohem buchta s jablky a tvarohem recepty s tvarohem recepty na pečení s tvarohem

Suroviny: cukr moučkový, olej, vejce, mléko, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá, tvaroh měkký, cukr moučkový, vejce, mléko, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Hrnková buchta s tvarohem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Xnx