Knedlo, tofu, zelo - vegan
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 235 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,18 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 8,16 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 726 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 9,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Takto připravené jídlo je nejen veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr), ale i velmi lehké, dá se použít při redukční dietě.
Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:
Veganské recepty:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2015 12:24
11. 2. 2015 11:01
Tofu je zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, ale aj horčíka, vápnika, železa a vitamínov B, E...nebudem rozpisovať, to si každý vie nájsť.
Na druhej strane veganstvo nie je plnohodnotné stravovanie, to je dokázané, pretože niektoré živiny, napr. B12, sú obsiahnuté len v živočíšnej potravine.
Dospelý človek by ale nemal jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Predišiel by tak mnohým problémom a chorobám ( viem, o čom hovorím, otecko bol kedysi hospitalizovaný pre vysoký nadbytok živočíšnych bielkovín, odvtedy sa neprekrmoval mäsom ).
Človek sa vyvinul ako všežravec, tak by mal jesť všetko, pestro, ale s mierou. Každý extrém nie je dobrý.
Chuťové poháriky si ničíme používaním kadejakých dochucovadiel, prílišným solením a prekoreňovania potravy, nerozoznajú nám potom čisté chute. A tak zelenina je pre vysoké percento ľudí nechutná, ak to človek neprekorení alebo neplácne kus mäsa, tak je to mdlé, nechutné. Škoda, ochudobňujeme sa sami o krásne ňuansy chutí.
11. 2. 2015 10:21
Tofu mi žaludek nestráví,ať délám co dělám. Jednoduše ho pošle dál.
11. 2. 2015 10:00
4. 10. 2014 16:17
8. 5. 2013 10:44
8. 5. 2013 10:31
8. 5. 2013 09:18
8. 5. 2013 07:02
7. 5. 2013 22:20
7. 5. 2013 21:14
7. 5. 2013 20:01
7. 5. 2013 19:19
7. 5. 2013 19:13
7. 5. 2013 18:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 1 hodinou
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 4 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 4 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 4 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 4 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 5 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 5 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Další recepty
Tématické fráze: veganské knedlíky vegan recepty tofu recepty zdravá výživa vegetariánské knedlo zelo veganské vepřo knedlo zelo recepty z tofu vegan knedlik veganske knedlo vepro zelo veganske knedlo zelo nadýmá tofu vegan knedlíky knedlo zelo pro vegetariány knedlo zelo vegetarianske vegetariánské knedlo zelo vepřo vegetariánské vepřo knedlo zelo tofu recepty vegan knedlik vegan vege vepro knedlo zelo knedlo zelo vepro vegan recept knedliky zdravá výživa
Suroviny: tofu marinované, zelí sterilované, knedlík polentový, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, sůl, cukr
Knedlo, tofu, zelo - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDyG
19 názorů