Celokváskový pšenično-žitný chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 588 kJ / 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,38 g |
Tuky | 4,38 g |
Vláknina | 19,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 170,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.
Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.
Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2013 12:06
Pekny chlebik...chtela jsem se zeptat, do trouby nedavas nadobu s vodou?
3. 5. 2013 11:16
Diky- diky, urcite se pokusim a dam vedet. Rozhodne nebude jako ten tvuj (jasne), ale ja jsem skromny clovek, staci mi jen "trochu vice" podobny tomu tvemu.
3. 5. 2013 11:13
senky: jj, Jani....nebo taky voňavý, čerstvý, měkký a pružný chlebík s grilovaným nebo doma uzeným maskem není marný!
3. 5. 2013 11:10
cathleen:Cedník vyzkouším,ale stejně asi pořídím ošatku Přestože kulatý chlebík vypadá mco hezký,praktičtější na krájení je oválný Díky za nápad každopádně
3. 5. 2013 11:06
Jitkas: pokud použiješ celozrnnou místo chlebové, bude třeba přidat 20-40 g vody navíc - celozrnná jí pije víc, než hladká
3. 5. 2013 11:04
Jejda, to je zase nádhera Na kvásek jsem zatím nenašla odvahu, ale asi se brzy odhodlám k pokusu, za to nic nedám Protože
takový chleba s máslem a ředkvičkou je mana nebeská
takový chleba s máslem a ředkvičkou je mana nebeská
3. 5. 2013 11:01
cathlen: Jsem se spatne vyjadrila, chtela jsem rici, ze moje mouka zitna je celozrnna, psenicnou mam, to by byl prusvih, ja vim.
3. 5. 2013 10:57
Já si pravidelně kvásek kupuju v pekařství, teda obměňuju tak po asi čtvrt roce? Díky radám Cat se ho už nebojím ,tento taky ukládám a vyzkouším co nejdřív
3. 5. 2013 10:49
Jitkas: Jituš, menší teplota nevadí, peču i v remosce a ta dá nejvíce 180°C.....ale není možné vyměnit pšeničnou mouku jen za žitnou - ta se chová hodně jinak a výsledek by tě mohl zklamat.
Celožitný chlebík tu mám taky, však se koukni a porovnej: http://www.toprecepty.cz/recept/33553-zitny-zrnick...
Celožitný chlebík tu mám taky, však se koukni a porovnej: http://www.toprecepty.cz/recept/33553-zitny-zrnick...
3. 5. 2013 10:47
Tez zkusim, zitny kvasek mam. Chleba jsem delala podle ruznych receptu, ani nevim kolik jich uz bylo. Nekdy se slusnym vysledkem, jindy mene, ale nikdy to nebylo to "spravne". Moje trouba se vyhreje na max. 230°C a mouku mam jen samozitnou, ale to navadi, vyzkousim. Tvuj pecen je fantasticky, jako vse, co jsem tady videla tebou vytvorene.
3. 5. 2013 10:46
rebeka: kdo se bojí, nesmí do lesa..........é, co to kecám - nemá kváskový chleba.
Kdybys dostala do ruky kus silného kvásku, na další (krmení, přechovávání, pečení chleba) už by sis troufla
Kdybys dostala do ruky kus silného kvásku, na další (krmení, přechovávání, pečení chleba) už by sis troufla
3. 5. 2013 10:45
dexulka: tyhle menší chleby nechávám kynout i ve velkém cedníku, vystlaném ustřiženým kruhem z pečící fólie - pak ho i s tou folií opatrně přendám do remosky (trouby) a upeču.
3. 5. 2013 10:33
Ivo, to je nádhera a já mám pořád strach z toho kvásku
3. 5. 2013 10:28
Ještě budu muset přikoupit konečně i ošatku nebo to jde i v něčem jiném?
3. 5. 2013 10:24
To je zase krása...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 9 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 30 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 3 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Makové houstičky podle Josefa Maršálka jsou tmavší a aromatičtější díky chlebové mouce
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb
Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
62 názorů