Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.

Hodnocení receptu je 4,8 (169×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

22. 4. 2013 18:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 962 kJ / 1 903 kcal
Bílkoviny85,80 g
Tuky128,19 g
Vláknina19,46 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,25 g
Sacharidy94,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

opzhn

23. 1. 2021 18:16

Tak když už tedy smetana, pak bych se nebál ani kyselých okurek a rybí hlavy. Dobrou chuť.

Petra Dvor. Petra Dvor.

9. 1. 2021 13:26

Dobrý den, přidávám fotečku. Se smetanou jsem to neznala a je moc dobrý. :-)

Svatava12

3. 1. 2021 18:41

Dělám ho stejně,jen bez smetany..zahustím mlékem a moukou.:) Výborná záležitost. :)

Kirkalson

29. 11. 2020 20:42

Stejný recept, jak moje rodina dělá už pomalu 3 generace. Ovšem bez smetany. To jsem nikdy nepochopil...proč jako...kvůli zjemnění chuti? Tak to míň okořením. Obecně já vařím od "oka" jak by řekli thaici foneticky "aga aga" = tak akorát, podle očí. Jinak slušný tip jak vylepšit recept je místo vody, dát vývar, já dal 1,5l hovězího, silného jak by řekl pan Pohlreich (noha od prd*le). netřeba žádný bujon a chuť byla jinde. Asi by se na tu smetanu fakt vykvák.

marepavla marepavla

24. 4. 2020 11:13

Moc dobry, zahustila jsem nastrouhanou bramborou, a nedávala smetanu :) :-)<3:no:

jerey

19. 4. 2020 11:56

Robas: Sdílím Tvůj názor .. to jídlo samozřejmě může být s jistým sebezapřením poživatelné, ale s gulášem to opravdu nemá naprosto NIC společného. Proboha, recept na guláš prostě nemůže obsahovat větu : "osmažte cibulku do sklovata" !!!! Karamelizace cibulky patří k základním technologickým postupům při přípravě jakéhokoliv typu guláše a nedá se uspěchat, právě naopak. Trvá to minimálně hodinu a čtvrt a rychleji to prostě nejde. A smaží se do tmava, nesmí se to ovšem přehnat. Tu smetanu do "guláše" .. to snad ani nechci komentovat.

Geryyy Geryyy

14. 4. 2020 14:31

Uvařeno už po několikáte a nám chutná, vody dávám 1,7l to co se vleze do konvice na ohřatí vody:-8 8ks špekáčků a 6-7ks stroužku česneku a dále dle receptu, koření dle oka..a vždy nám chutnal.:-Q

Friko

11. 3. 2020 01:30

Tenhle recept chválí hromada lidí, přitom je v něm oproti standardnímu buřtguláši navíc jen smetana a "namíň" nedosmažená cibule. Kromě toho mně osobně tam chybí kmín a více česneku. Buřtguláš, který děláme doma, má nejblíž k fotkám od Colomba65 (tam bude o dost víc vody, nebo o dost míň smetany ;-) ). Vzhledem k množství komentářů bych rád vyzkoušel recept přesně tak, jak je napsán a proto tímto prosím autorku o uvedení pokud možno přesného množství VODY (zřejmě nejsem první). Děkuji

Robas

9. 3. 2020 12:29

:-((
Smetanu do guláše? To si pletete s kuřetem na paprice ????????
A když už tu "paní kuchařko" kritizujete ostatních 150 receptů, tak byste aspoň měla vědět, co dělá barvu jakéhokoli guláše. Páč když slyším paprika, začínám vidět rudě :-//
Barvu guláše totiž dělá cibule, čím tmavší cibule, tím tmavší guláš, víme?

Koubkova Koubkova

27. 1. 2020 10:52

Včera jsem nento guláš dělala ,použila jsem vývar z uzeného masa a smetanu také ,co na to říct Mňamka :-K:-K:yes:

dadana

27. 1. 2020 09:24

Petrpan: Nikdy do buřtguláše nedávám smetanu, nějak mi to s uzeninou nejde dohromady, buřtguláš ale miluju, i když uzeniny nejím

Standa Kantry

17. 1. 2020 13:47

Dnes udělaný a super. Díky za velmi dobrý tip. ????????????????????????????????S. J. Kántry :yes:
:-K

Petrpan

15. 1. 2020 19:44

Dobrý den, dnes jsem zkusila vás recept, ale neměla jsem doma smetanu na vaření, ale ke šlehání. Guláš je hutnejsi, neudělala jsem chybu s tou smetanou? :-(

rover

25. 11. 2019 13:04

Guláš je skvělý, dnes jsem vyzkošel. Bohužel nebyla smetana, ale dal jsem tem kvalitní máslo a nemá chybu. Příště určitě vyzkouším se smetanou.:-):yes:

luuuca

6. 6. 2019 10:41

Kolik té vody prosím? :)

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš

Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqgL