Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.

Hodnocení receptu je 4,8 (169×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

22. 4. 2013 18:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 962 kJ / 1 903 kcal
Bílkoviny85,80 g
Tuky128,19 g
Vláknina19,46 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,25 g
Sacharidy94,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kike Ciperka Kike Ciperka

5. 6. 2019 11:32

Už od malá jsem moc nemusela guláš a taky buřtgulaš 8-(
Dnes jsem zkusila tenhle a řeknu Vám TOPKA:yes::yes::yes::yes:
Dávám do oblíbených a budu dělat často !;-)

Lucije

22. 2. 2019 01:32

:yes:
Dělám podobně, jen místo pálivé papriky dávám uzenou a zahušťuji na malé kostičky nakrájeným chlebem a najemno nastrouhanou bramborou. Nakonec je tak hustý, že v něm stojí vařečka :-D

Maru_cer

5. 3. 2018 12:24

Mňam!<3

Paul Sulc

30. 8. 2017 23:22

RENE radeji pockejte, az tu smetanu budete mit, ta smetana skutrcne dela zazraky, nejen v bramborovem gulasi, ale i v obycejnem, ptackach, rajske omacce i polivce, v hrachove kasi i polivce.A kdyz mermo moci pockat nemuzete, dejte tam nakonec alespon poradny flakanec masla. Masla, ne margarinu!

René

28. 8. 2017 11:21

Váš recept je opravdu super. Takový buřtguláš vařily babička a maminka, až na tu smetanu, myslím. A ještě přidávaly bobkový list. Někdy to zkusím s tou Vaší smetanou. Dnes ji nemám a tak bez. Naprosto souhlasím s Vaší poznámkou pod receptem! :-)

Paul Sulc

18. 7. 2017 09:45

CASINO neni-li smetana, ta dobra, tucna, resim to zcela jednoduse: dam tam flakanec masla. Masla, ne margarinu. A tak je tam mlecny tuk tak jako tak, ten totiz dela tu spravnou chut. Dela v te vode spravnou emulsi, sadlo ci olej to neudela, to dela jen ''oka''.

casino casino

18. 7. 2017 09:20

Paul Sulc:
Já s Praduch: (7. 5. 2014 09:26:12) souhlasím, tedy až na to druhé slůvko "určitě" v souvětí:-)
Můžete si myslet, že jsem lhář :-p ale mám ověřeno, že hodně záleží na prezentaci jídla... Při podávání NĚKTERÝCH jídel zkormouceně prohodím: "...ale je tam málo šlehačky, víc jsem neměl...";-(:-D a zatímco jsem použil pro barvu trochu mléka s moukou, tak mančaft zvyčajne krmi chválí a chválí :-D
No doufám, že taky moc nelžou, že:-8:-):-D

Paul Sulc

18. 7. 2017 04:43

Prduch A proc ne smetanu, ta chut jen vylepsi a o to prece jde, ne? Ja davam smetanu i do ptackua, rajske omacky i do hrachove polivky. Ja muzete tvrdit, ze neco do omacky patri ci neoatri, jestli mi to smakuje vice, tedy to tam patri! Nez budete kritisovat, co kam patri, nejdrive to zkuste.

Tomi

17. 7. 2017 14:22

Naprosto skvely a bezkonkurencni DOPORUCUJU :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Paul Sulc

10. 7. 2017 22:39

Tak, tohle je ten pravy, cesky ''bramborovy ''gulas s uzeninou, zadne kure, houby, krocan a podobne patly-matly. A dokonce se smetanou. Tu jsem se naucil pridavat pred par lety, gulas jsem mel na 4x a posledni den jsem div nebrecel, ze uz dosel. Je to ''jidlo chudych'', ale tak ci onak, s dobrym chlebem, a jinak to nejim, si strejchnu jako kral. Slava br-gulu!

Kateřina

16. 6. 2017 19:27

Výborný, díky za recept :yes:

mata3636 mata3636

11. 3. 2017 18:14

Toony: už len kvôli fotke a tomu, že je to zemiakový guláš, tak by tých zemiakov mohlo byť na foto viac:-*

casino casino

11. 3. 2017 00:30

Toony:
No, škoda toho posledního slova :-// protože váš komentář (jako vulgární) bude s velkou pravděpodobností smazán, a můj (už jako bezpředmětný) bude smazán také, že :-)

Toony

10. 3. 2017 22:10

Renča P.: Vy asi nepřemýšlíte když jsem píšete komentáře :D Ano na fotce je pár brambor , ale když je to pro vás málo tak si můžete nandat logicky více :D Jediný/á kdo by se měl nad sebou zamyslet jste vy , než napíšete takovou s prominutím sračku :D ;)

Monika

1. 3. 2017 17:13

Takhle ho dělám taky....podle maminky...a pokaždé se po něm jen zapráší. Nic si nedělejte z toho, že jste někoho naštvala, když jste tu vyjádřila svůj názor.....potrefená husa se vždycky ozve ;-)

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš

Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqgL