Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 6. 2019 11:32
Už od malá jsem moc nemusela guláš a taky buřtgulaš
Dnes jsem zkusila tenhle a řeknu Vám TOPKA
Dávám do oblíbených a budu dělat často !
Dnes jsem zkusila tenhle a řeknu Vám TOPKA
Dávám do oblíbených a budu dělat často !
22. 2. 2019 01:32
Dělám podobně, jen místo pálivé papriky dávám uzenou a zahušťuji na malé kostičky nakrájeným chlebem a najemno nastrouhanou bramborou. Nakonec je tak hustý, že v něm stojí vařečka
5. 3. 2018 12:24
Mňam!
30. 8. 2017 23:22
RENE radeji pockejte, az tu smetanu budete mit, ta smetana skutrcne dela zazraky, nejen v bramborovem gulasi, ale i v obycejnem, ptackach, rajske omacce i polivce, v hrachove kasi i polivce.A kdyz mermo moci pockat nemuzete, dejte tam nakonec alespon poradny flakanec masla. Masla, ne margarinu!
28. 8. 2017 11:21
Váš recept je opravdu super. Takový buřtguláš vařily babička a maminka, až na tu smetanu, myslím. A ještě přidávaly bobkový list. Někdy to zkusím s tou Vaší smetanou. Dnes ji nemám a tak bez. Naprosto souhlasím s Vaší poznámkou pod receptem!
18. 7. 2017 09:45
CASINO neni-li smetana, ta dobra, tucna, resim to zcela jednoduse: dam tam flakanec masla. Masla, ne margarinu. A tak je tam mlecny tuk tak jako tak, ten totiz dela tu spravnou chut. Dela v te vode spravnou emulsi, sadlo ci olej to neudela, to dela jen ''oka''.
18. 7. 2017 09:20
Paul Sulc:
Já s Praduch: (7. 5. 2014 09:26:12) souhlasím, tedy až na to druhé slůvko "určitě" v souvětí
Můžete si myslet, že jsem lhář ale mám ověřeno, že hodně záleží na prezentaci jídla... Při podávání NĚKTERÝCH jídel zkormouceně prohodím: "...ale je tam málo šlehačky, víc jsem neměl..." a zatímco jsem použil pro barvu trochu mléka s moukou, tak mančaft zvyčajne krmi chválí a chválí
No doufám, že taky moc nelžou, že
Já s Praduch: (7. 5. 2014 09:26:12) souhlasím, tedy až na to druhé slůvko "určitě" v souvětí
Můžete si myslet, že jsem lhář ale mám ověřeno, že hodně záleží na prezentaci jídla... Při podávání NĚKTERÝCH jídel zkormouceně prohodím: "...ale je tam málo šlehačky, víc jsem neměl..." a zatímco jsem použil pro barvu trochu mléka s moukou, tak mančaft zvyčajne krmi chválí a chválí
No doufám, že taky moc nelžou, že
18. 7. 2017 04:43
Prduch A proc ne smetanu, ta chut jen vylepsi a o to prece jde, ne? Ja davam smetanu i do ptackua, rajske omacky i do hrachove polivky. Ja muzete tvrdit, ze neco do omacky patri ci neoatri, jestli mi to smakuje vice, tedy to tam patri! Nez budete kritisovat, co kam patri, nejdrive to zkuste.
17. 7. 2017 14:22
Naprosto skvely a bezkonkurencni DOPORUCUJU
10. 7. 2017 22:39
Tak, tohle je ten pravy, cesky ''bramborovy ''gulas s uzeninou, zadne kure, houby, krocan a podobne patly-matly. A dokonce se smetanou. Tu jsem se naucil pridavat pred par lety, gulas jsem mel na 4x a posledni den jsem div nebrecel, ze uz dosel. Je to ''jidlo chudych'', ale tak ci onak, s dobrym chlebem, a jinak to nejim, si strejchnu jako kral. Slava br-gulu!
16. 6. 2017 19:27
Výborný, díky za recept
11. 3. 2017 18:14
Toony: už len kvôli fotke a tomu, že je to zemiakový guláš, tak by tých zemiakov mohlo byť na foto viac
11. 3. 2017 00:30
Toony:
No, škoda toho posledního slova protože váš komentář (jako vulgární) bude s velkou pravděpodobností smazán, a můj (už jako bezpředmětný) bude smazán také, že
No, škoda toho posledního slova protože váš komentář (jako vulgární) bude s velkou pravděpodobností smazán, a můj (už jako bezpředmětný) bude smazán také, že
10. 3. 2017 22:10
Renča P.: Vy asi nepřemýšlíte když jsem píšete komentáře :D Ano na fotce je pár brambor , ale když je to pro vás málo tak si můžete nandat logicky více :D Jediný/á kdo by se měl nad sebou zamyslet jste vy , než napíšete takovou s prominutím sračku :D ;)
1. 3. 2017 17:13
Takhle ho dělám taky....podle maminky...a pokaždé se po něm jen zapráší. Nic si nedělejte z toho, že jste někoho naštvala, když jste tu vyjádřila svůj názor.....potrefená husa se vždycky ozve
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 22 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Perníkové řezy
Panova uvařila před 3 minutami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
nochy uvařil před 20 minutami
Kuřecí nudličky s ananasem
Petra.kaw uvařila před 23 minutami
Sójový mix guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 37 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 48 minutami
Čočková polévka s klobásou a bramborami
Ljenka uvařil před 51 minutami
Rychlý fazolový guláš s klobáskou
MilosCz uvařil před 52 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Barinkita uvařila před 52 minutami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
luema uvařil před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
Kathy28 uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
106 názorů