Klášterní pochoutka
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 166 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,78 g |
Tuky | 1,38 g |
Vláknina | 2,33 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 3,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2013 20:24
28. 4. 2013 12:01
28. 4. 2013 10:46
28. 4. 2013 10:38
24. 4. 2013 17:02
24. 4. 2013 10:56
24. 4. 2013 10:48
21. 4. 2013 17:21
21. 4. 2013 16:20
Děkuji
super čtení je ze stránek Madety :
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/...
21. 4. 2013 16:10
Colombo65: takový sýr jsem zatím neobjevila, ale pomazánek není nikdy dost, a tahle vypadá dost dobře
Foto, jako vždy, velmi povedené
20. 4. 2013 16:16
20. 4. 2013 13:36
Hodně vzdálený romaduru, daleko máslovější konzistence a už to, že jej Madeta balí do takové zpevněné kartonové polokrabičky značí jeho máslovost.Přidám foto po rozbalení :)
www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/615
20. 4. 2013 10:53
Jinak nahradit - je to slaný měkký zrající sýr, těžko říct, ještě taky neznám chuť
20. 4. 2013 08:58
20. 4. 2013 08:25
Když se řekne „klášter“, představí si jedni mnichy s velkými břichy, druzí pak řeholníky vyznávající asketický způsob žití. Svým způsobem mají pravdu všichni. Dominikánům, kapucínům, benediktinům, cisterciákům, premonstrátům a příslušníkům dalších řádů však rozhodně nelze upřít zásluhy v mnoha činnostech, a to včetně sýrařského řemesla. Právě mniši v klášterech totiž výrobů sýrů už ve středověku značně zdokonalili a v mnoha evropských klášterech se jí s láskou věnují dodnes. Vysloužili si za to mimochodem pozornost význačných umělců. Francouzský básník a esejista Léon-Paul Fargue například o jednom sýru z kláštera v Alsasku s láskou a respektem prohlásil, že „tak nějak možná voní nohy samotného Boha“. Větší poklonu už mu vyseknout vskutku nemohl.
... a posílám bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 12 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 5 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 6 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 6 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 8 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 8 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 10 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Klouzky v lese vypadají krásně, ale jak si s nimi poradit v kuchyni? Určitě si na nich pochutnáte
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: klášterní sýr klášterní sýr madeta klašterní recepty klášterní řízek řízek madeta kláštern sýry klášterní řízky recepty madeta pomazánka klášterní sýrová pochoutky k hokeji recept na klášterní řízek recept madeta klašterni zrajici syr recept klášterní moučník pochoutky recepty romadur klášterní pochoutkove recepty klášterní sýr od madety recepty sýrová pomazánka z madety klaaterni syr
Suroviny: sýr klášterní, pomazánkové máslo bez příchuti, cibulka jarní, nať petrželová, pažitka, pepř tří barek, olej olivový
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
26 názorů