Jelení roštěnky alla saltimbocca
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 0,79 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
A tady trocha informací:
Saltimbocca alla Romana - je italské jídlo typické pro Řím, oblíbené také v Jižním Švýcarsku, Španělsku a Řecku. Název vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat, "in bocca" - do pusy. Označení "skočit do pusy" dosvědčuje, jak na tento voňavý pokrm již netrpělvě čeká naše pusa, jen do ní skočit. Je připravován z telecího, kuřecího nebo i vepřového plátku masa, na který je přiložen plátek šunky "prosciutta" a lístky šalvěje. Tento balíček je osmahnut buď jako plátek nebo smotán do roličky ("involtini"). Pak je marinován ve víně či oleji nebo jen slané vodě, v závislosti na zvyklostech té oblasti, kde je připravován. Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradičního receptu, přelity omáčkou připravenou z vína Marsala a másla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2013 17:32
rebeka:A ty dočkej času... však víš, jak je to dál
19. 4. 2013 17:31
Colombo65:Tak to je mi velkou ctí Dík
19. 4. 2013 17:25
... ani kósek jelena nemamo, ale bod mám a tak ti ho dám
19. 4. 2013 16:13
Tak jelen + šalvěj.. tohle se mi válí všude kolem..
Ale toto je taková nádhera, že bych byla mrcha, kdybych nedala bod.. už jen za ty krásné obrázky Že to musí být lahoda, tak o tom vůbec nepochybuji. A to foto syrového fláku masa.. úúúúú
Ale toto je taková nádhera, že bych byla mrcha, kdybych nedala bod.. už jen za ty krásné obrázky Že to musí být lahoda, tak o tom vůbec nepochybuji. A to foto syrového fláku masa.. úúúúú
19. 4. 2013 14:50
Krasne nevsedni jidlo, kterym bych nepohrdla..
19. 4. 2013 14:10
Tak tomuto pokrmu říkám nádhera!
19. 4. 2013 13:54
Krása jako vždy Jelení by mi doma asi neprošlo, ale z jiného druhu masa zkusím, tohle jsem, přiznám se, ještě nevařila
19. 4. 2013 13:51
Andrea: Saltimbocca jsem jedla snad ze vsech druhu masa, ovsem jelen mi chybi. Verim, ze to bylo vyborne. Normalne se delaji z teleciho, ovsem jelinek je urcite "spicka".
19. 4. 2013 13:41
Tak to se mi moc líbí a dík za vysvětlení. Udělám, něco mám v mrazáku
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 28 minutami
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 4 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 12 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 13 minutami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 22 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 38 minutami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 43 minutami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 4 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 4 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 12 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Telecí saltimbocca: Vyzkoušejte oblíbené italské řízečky, které voní vínem a bylinkami
Další recepty
Tématické fráze: jelení plátky jelení plátky recept jelení skok recept roštěnky z jeleního masa jelen recepty saltimbocca alla romana recepty z jelena plátky z jelena saltimbocca roštěnka jelen recept jelení platek jelen roštená z jeleního masa recept na jelení skok roštěnky recept recept jeleni platek rostenka z diviny dančí roštěná jelenní roštěná recept
Suroviny: roštěná jelení, šalvěj, pršut, víno bílé, vývar, česnek, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, olej
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
24 názorů