Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení roštěnky alla saltimbocca

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 4. 2013 13:37

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie618 kJ / 148 kcal
Bílkoviny1,81 g
Tuky0,79 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

A tady trocha informací:

Saltimbocca alla Romana - je italské jídlo typické pro Řím, oblíbené také v Jižním Švýcarsku, Španělsku a Řecku. Název vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat, "in bocca" - do pusy. Označení "skočit do pusy" dosvědčuje, jak na tento voňavý pokrm již netrpělvě čeká naše pusa, jen do ní skočit. Je připravován z telecího, kuřecího nebo i vepřového plátku masa, na který je přiložen plátek šunky "prosciutta" a lístky šalvěje. Tento balíček je osmahnut buď jako plátek nebo smotán do roličky ("involtini"). Pak je marinován ve víně či oleji nebo jen slané vodě, v závislosti na zvyklostech té oblasti, kde je připravován. Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradičního receptu, přelity omáčkou připravenou z vína Marsala a másla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

19. 4. 2013 17:32

rebeka:A ty dočkej času... však víš, jak je to dál:-D

1974andrea 1974andrea

19. 4. 2013 17:31

Colombo65:Tak to je mi velkou ctí;-):-D Dík

Colombo65 Colombo65

19. 4. 2013 17:25

... ani kósek jelena nemamo, ale bod mám a tak ti ho dám ;-);-);-):-K

rebeka rebeka

19. 4. 2013 16:13

Tak jelen + šalvěj.. tohle se mi válí všude kolem..:-//:-(:-S
Ale toto je taková nádhera, že bych byla mrcha, kdybych nedala bod.. už jen za ty krásné obrázky;-):-):yes: Že to musí být lahoda, tak o tom vůbec nepochybuji. A to foto syrového fláku masa.. úúúúú:-8:-8:-p:-p:-D:yes::yes:

aisha

19. 4. 2013 14:50

Krasne nevsedni jidlo, kterym bych nepohrdla..:yes::yes:

myšlenka

19. 4. 2013 14:10

Tak tomuto pokrmu říkám nádhera! :yes::yes::yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

19. 4. 2013 13:54

Krása jako vždy:-p:yes: Jelení by mi doma asi neprošlo, ale z jiného druhu masa zkusím, tohle jsem, přiznám se, ještě nevařila :-8

Jitkas

19. 4. 2013 13:51

Andrea: Saltimbocca jsem jedla snad ze vsech druhu masa, ovsem jelen mi chybi. Verim, ze to bylo vyborne. Normalne se delaji z teleciho, ovsem jelinek je urcite "spicka".

spagetka spagetka

19. 4. 2013 13:41

Tak to se mi moc líbí a dík za vysvětlení. Udělám, něco mám v mrazáku :-p:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jelení plátky jelení plátky recept jelení skok recept roštěnky z jeleního masa jelen recepty saltimbocca alla romana recepty z jelena plátky z jelena saltimbocca roštěnka jelen recept jelení platek jelen roštená z jeleního masa recept na jelení skok roštěnky recept recept jeleni platek rostenka z diviny dančí roštěná jelenní roštěná recept

Suroviny: roštěná jelení, šalvěj, pršut, víno bílé, vývar, česnek, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Jelení roštěnky alla saltimbocca

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkv1