Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 3. 2018 08:29
Katchabis: budú to potom nejaké keksíky, ale nie perníčky.
27. 3. 2018 00:09
Dneska jsem si udělala těsto a když jsem po sobě uklízela všechny věci, zjistila jsem, že jsem zapomněla dát med, myslíte že to bude velký problém? Nebo mám raději zadelat na nové?
14. 12. 2017 00:01
Povedly se na první pokus, jsou opravdu měkké, výborné.
11. 12. 2017 20:53
Marcela : dokud je těsto lepivé, můžete přidávat mouku, ale postupně, abyste to nepřehnala, to by se pak zase trhalo... Konzistence těsta se může lišit podle velikosti vajec, kvality mouky, tuhosti medu atd. Recepty nemůžete brát jako dogma, protože nelze zaručit 100% stejné suroviny a tedy nelze ani dostat 100% stejný výsledek, občas je potřeba to doladit...
10. 12. 2017 19:02
Nechápu dala jsem vše dle receptu, ale je z toho lepiva nezpracovatelna hmota.. kde je zakopaný pes?????
9. 12. 2017 19:50
Zdravím, jdu dělat těsto a zítra upéct. Chci se zeptat, zda je tedy na ně brzo, když budu až přístí pátek rozdělovat do krabiček rodině ? aby neztvrdly. Jablíčko do krabice určitě dám.
Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.
5. 12. 2017 20:41
Jana: Tak ať se na podruhé zadaříi Vám hezký adventní čas.
5. 12. 2017 20:02
Děkuji za radu, a přeji nejen Vám ale všem krásn advent a příjemné pečení
5. 12. 2017 19:59
Jana: určitě,to si myslím je dost důležité,proto ani perníčky nevyběhly.no a pro pejska nevím,přeci je tam dost věcí pro něj nevhodných,já bych to namlela a udělala třeba perníkové kuličky,ale dělejte jak myslíte
5. 12. 2017 19:52
Simona Skolakova: spis je asi necham jako keksi pro psa myslite ze je to tim ze tam nebyla soda ?
5. 12. 2017 19:50
Jana: No je to riziko,že nezměknou,já bych udělala nové a tyhle bych namlela a použila na nepečené cukroví.
5. 12. 2017 19:41
Ahoj , dělala jsem loni a super. Letos jsem tam ale zapoměla dát sodu, skoro nevyběhly a jsou opravdu tvrde , yslíte že ještě změknou nebo mám raději udělat nové ?? a kdy začít zdobit ?? děkuji za rady
4. 12. 2017 18:52
Ještě nikdy jsem nepsala komentář k receptu, ale tady mi to nedá...každý rok hledám pouze tento recept na perníčky a každý rok jsem nad míru spokojená s výsledkem...jsou opravdu vynikající...jdu na ně
30. 11. 2017 15:01
Bara: Mám stejný problém. Také mám perníčky pórovaté.
29. 11. 2017 01:19
Co je spatne kdyz pernicky jsou po upeceni porovate nikoliv hladounke? ???? Jinak recept super..pernicky chutne a opravdu mekke.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 20 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 18 minutami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 21 minutami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 6 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kalendář vánočního pečení: Kdy zadělat na perníčky i rohlíčky a kdy začít cukroví plnit?
Holka u plotny radí: Péct cukroví z másla nebo levnějšího tuku? Rozdíly jsou znát!
Co dává tu správnou chuť perníku? Perníkové koření namíchané v nejlepším poměru. Směs koupíme hotovou nebo ji sami namícháme
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů