Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2013 13:35
lidi nevím co pečete vy, ale tohle nejsou perníčky, voní jako perníček, ale perníček to není a ani barvu to nemá jako perníček.... už nikdy. foto je zřejmě jen ilustrativní
p.s. jsou ale dobré...
p.s. jsou ale dobré...
1. 12. 2013 20:11
Perníčky jsou vynikající. Děkuji moc ))
30. 11. 2013 17:58
Barbesa: já z hery peču každoročně a perníčky jsou výborné
29. 11. 2013 13:26
Barbesa: dělávám podle receptu "Medové perníčky princezny Lady". Perníčky jsou taky ihned měkké a patří tam Hera, takže si myslím, že se Herou nic pokazí. Ale je to jen můj názor, tento recept jsem nedělala
29. 11. 2013 10:47
Zkoušel dát někdo místo másla heru?? Chci dělat zrovna z dvojité dávky, tak nevím, jestli to mám riskovat? Poraďte prosím.
28. 11. 2013 19:14
Naprosto báječný recept, poprvé v životě mám perníčky měkké, báječné po chuti a krásně lesklé a zlatavé !Paráda!
28. 11. 2013 17:10
Mám dotaz : jak a kde perníčky uchováváte ? Děkuji za odpověď.
28. 11. 2013 11:30
tak je zaděláno a uvidíme nebudu ho nechávat přes noc v ledničce protože ho chci vyzkoušet jesli je opravdu takový skvělý tak uvidíme písnu pak výsledek jinak po zadělání je těsto výborné
25. 11. 2013 18:08
prosím o radu z uvedeného receptu kolik je cca perníčků?
24. 11. 2013 16:18
Tak jsem dnes dělala perníčky poprvé v životě a musím říct, že tento recept je pravdu skvělý. Perníčky jsou krásně měkké.
24. 11. 2013 00:44
S těstem se krásně pracuje, perníčky jsou měkké a mají jednu chybu. Příliš rychle se snědí, takže nevydrží. Rada pro ty, kteří je mají tvrdé. Nechali jste je dlouho v troubě. Opravdu stačí tak těch 6-7 minut na horkovzduch a nesmí být tenké. Optimální jsou tak 4-5 mm. Dělala jsem je s tříletým vnukem a moc jsme si to užili, včetně zdobení.
22. 11. 2013 18:23
s těstem se krásně pracuje!!! dala jsem ho do ledničky a zítra ráno upeču už se těším.. a dala jsem tři vajíčka..
18. 11. 2013 23:29
Nikdy jsem perníčky nepekla, takže jsem se s obavami pustila do pečení. Výsledek výborný (jen to zdobení bude chtít cvik), bude potřeba další várky!!!
18. 11. 2013 10:08
Nejlepsi co jsem kdy pekla....testo vynikajici...krasne se snim pracuje...a pernicky jsou mekoucke
16. 11. 2013 12:16
Martina:dobry den paní Martina.Dneska chci upect poprve perníčky.Chtela by jsem se zeptat,jestli je muzu uz i nazdobit.Zdobila jste je take uz?A chcem se jeste zeptat,jestli je problem kdyz uz zacnu i linecke cukrovi,v prosinci budu mit malo casu.Je problem uz ted linecke pect?Dekuji
Martina:
Martina:
Martina:
Martina:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno 19. 4. 2024 14:01
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
oliveh uvařila před 7 minutami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Sajik31 uvařila před 1 hodinou
Bramborový chléb
Jana B. uvařil před 1 hodinou
Citronová buchta s tvarohem
tara23 uvařila před 2 hodinami
Jogurtové muffiny
IRBONA uvařila před 2 hodinami
Domácí lasagne
panilek uvařil před 3 hodinami
Perníkové řezy
Panova uvařila před 3 hodinami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
nochy uvařil před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Petra.kaw uvařila před 4 hodinami
Sójový mix guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mikulášská nadílka: Perníčky, které jsou hned měkké, připravíme během chvilky a díky těmto radám budou dokonalé
Voňavé perníkové delikatesy: Upečte si medovníky nebo staročeskou sakrajdu!
Co dává tu správnou chuť perníku? Perníkové koření namíchané v nejlepším poměru. Směs koupíme hotovou nebo ji sami namícháme
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů