Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlštejnský koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

14. 4. 2013 12:03

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 531 kJ / 3 234 kcal
Bílkoviny54,00 g
Tuky8,47 g
Vláknina41,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy715,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jablka můžeme dochutit jako na štrůdl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirholu jirholu

15. 4. 2013 23:03

Alexiss: Opravdu se tam žádný prášek do pečiva nedává. Dnes jsem koláč pekla, povrch jsem pokladla plátky másla. Po upečení jsem ho ještě horký celý na plechu nakrájela a nechala vychladnout. Koláč je opravdu výborný :-p:yes:.

helwe59 helwe59

15. 4. 2013 21:45

Laďka:To snad né a to jen z té dávky co je psaná v receptu?Do čeho jste to dávala péct 3 vrstvy?

Alexiss Alexiss

15. 4. 2013 21:29

Mám dotaz-opravdu se tam nedává prášek do pečiva? Do suché směsi na švédský koláč se dává, tak mě to trochu mate. :-O

Laďka

15. 4. 2013 21:20

helwe59: másla stačí polovina,já ho rozpustím a opatrně poleju celý koláč, aby tuk pokryl rovnoměrně celou plochu. A to mám 5 vrstev (3 suché směsi a 2 jablek).

helwe59 helwe59

15. 4. 2013 11:23

Nedá mi,než přidat mou zkušenost s tímto receptem.V sobotu koukala,né že bych o koláči nevěděla,udělala a vyhodila,to jsem ještě mazala pro celé máslo!Byl mastný a i když jsem použila pečící papír trochu potřený tukem se mi přilepil.Chutově byl dobrý ale ta mastnota mi vzala chut někdy to zkusit znova.Nevím kde jsem udělala chybu,šla jsem podle receptu.:-O;-(

Irule Irule

15. 4. 2013 10:11

Marie: souhlasím:-!:yes: Komentáře některých lidí jsou fakt hnusné :no:

Marie

15. 4. 2013 08:50

Paní Aleno! Lidé jako jste Vy by neměli na tyto stránky vůbec chodit!
Nejsem registrovaná ale chodím ráda i na stránky co se týká receptů
protože ráda peču a vařím.Tyto stránky jsou aby si lidé přeposílali své oblíbené nebo nové recepty které získali od přátel atd.
Kdyby určitý recept byl na těchto stránkách receptů třebas 10x je to úplně jedno,alespoň si jej osvěží všichni v paměti.
Kdyby byli všichni takoví jako jste Vy tak by to odradilo spoustu
kuchařek na tyto stránky chodit.Co z toho plyne?Jste člověk sobecký,arogantní a nemáte ráda lidi,jen sama sebe.Zamyslete se nad sebou a něco s tím udělejte,s takovým přístupem moc kamarádů asi nemáte.:-//

Evaoninka

15. 4. 2013 06:17

Také ho občas peču, jen ještě před nasypáním směsi pekáč hodně vytřu tukem. Rozinky, ořechy, nebo i kousky jiného ovoce s jablky přidávám dle chuti.Ale také to znám jako sypaný koláč.
Pro paní Alenu" Zlá slova jsou jako bumerang".

Olinka5555

15. 4. 2013 00:33

zasy: Výstižně napsáno. Také sem z těchto důvodů nedávám žádný recept:-)))
A o koláči jsem také neslyšela, a to opravdu nejsem žádná začátečnice. Koláč vyzkouším:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2013 23:53

zasy: Naprosto souhlasím.:yes: Já ho neznám. Taky fakt nevím, jak bych ho našla třeba pod názvem.."Indické džaldí-džaldí"

zasy

14. 4. 2013 22:50

Velice ráda sem chodím a pročítám recepty, i komentáře. Ráda vařím a peču, sbírám kuchařské knihy, receptů mám nepřeberné množství, ale zásadně sem nedávám své recepty a to z důvodu, že se mi nelíbí komentáře typu paní Aleny. Lidi oč jde, ne všichni mají možnost neustále sledovat a pročítat všechny přidané recepty. Nehledě na to, že každý zná recept, třeba i pod jiným názvem.
Paní Alenko, peču snad že všech druhů těst a to léta, ale osobně, jsem o KARLŠTEJNSKÉM koláči slyšela, až opravdu v prostřeno, když jej pekl p. Vítek. Ano, hned jsem si našla recept a upekla jej. Byl opravdu výborný. NECHÁPU, PROČ JSOU NA SEBE LIDIČKY ZLÝ I NA TAKOVÝCHTO WEBOVÝCH STRÁNKÁCH. ;-( Oč jde???

Alena

14. 4. 2013 19:46

zase jedna kuchařská hvězda, co se dívala na Hobby ...., kde ho v sobotu pekl s Bohdalovou P. Vítek. Kuchařko, tento koláč znají všicnni od Aše po Užhorod, aspoň 30 let a koluje na všech!!! webech. klidně jste si tento dokonale opsaný recept odpustit.:no:

kacisek

14. 4. 2013 19:02

Také si ho vylepšuji rumovými rozinkami a sekanými ořechy.:-D

Inka1 Inka1

14. 4. 2013 18:55

:-)):-)) Já tomu říkám sypanej koláč :-)) Dělávám ho často, je to rychlý a moc dobrý :yes::yes: Ještě dávám rozinky hodně namočené v rumu , a tím rumem co také pokapu ;-)

Irrena Irrena

14. 4. 2013 18:05

Je to on co pekl Pavel Vítek s Bohdalovou, ale ještě tam chybí vanilkový cukr;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karlštejnský koláč pavel vítek sypaný jablečný koláč karlštejnský jablkový koláč podle pavla vítka karlstejnsky kolac pavla vitka karlštejnský jablkový koláč karštejnský koláč karlštejnské řezy karlštenský koláč kolac podle pavla vitka karlštejnsky jablečný koláč karlštejský koláč jablkový koláč pavla vítka jablkový koláč od pavla vítka jablečný koláč podle pavla vítka karlštejnský štrůdl karlštesky kolač sypaný karlstejnsky kolac sypaný koláč pavla vítka karlštejnský sypaný koláč dýňová polévka pavla vítka

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krystal, jablko, cukr skořice, skořice mletá, máslo

TopRecepty.cz

Karlštejnský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgnB