Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladká pomerančová kůra

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 2. 2013 20:59

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dají se použít místo kandovaného ovoce, ale můžete je klidně pojídat jen tak :)

Ještě je dobré obalit je v čokoládě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jan

16. 6. 2017 20:47

Nevím kde je chyba, ale mně ta kůra strašně zhořkla. Help?

casino casino

9. 1. 2017 12:20

Citrusy a chemie
Předesílám, že je mi šumák, zda jsou citrusy stříkané či nikoli. Hlavně nesmějí smrdět!:-//
Jsou-li plody ošetřeny insekticidy, tak než se dostanou do prodeje jsou "chemie" takřka prosty:-)
Jsou-li plody ošetřeny leštidly (vosk, parafin), tak cítit chemií nejsou a patrně vám neuškodí:-)
Jsou-li plody ošetřeny fungicidy = pesticidy, tak je můžete drbat jako zavšivenou hlavu a je to plad prtné :-D
Od té, co jsem takřka pokazil pár kilo lineckého těsta citronovou kůrou stříkanou proti plísni (mančaft nic nepoznal a přežili to všichni) , tak to při koupi řeším následovně:
1. Orientuji se především čichem:yes: Někdy už u regálu lze cítit, že plody čímsi "voní" - NEKUPOVAT
2. Pokud plody nejsou cítit, tak jeden vezmu a "přeleštím" ho (zpravidla o vlastní rukáv). Pokud se chemicky rozvoní - NEKUPOVAT
3. Pokud si nevyberu citrony, tak zkusím pomoranče - zpravidla bývají impregnovány spíše leštidly a např. v lineckém jsou oblíbenější než citrony.
4. Kdo nemá možnost použít amalfitánské citrony, tak ať koupí BIO..., nebo citrusovou vůni oželí vůbec (sušenou kůru jsem zkusil 1x a stačilo to:-((
No, já ale za BIO tintili ze zásady nevyhazuji, že :-! 8-(:-D

martinice

9. 1. 2017 11:10

:yes::yes::yes::yes::-D

Malenka

26. 2. 2013 15:06

Tohle zkusím. :-) Je možné takto nakládat i s kůrou z grepu? Nezkoušel jste to někdo :-8

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 2. 2013 12:22

Kamilko. Toto je také náš recept na kůru z pomerančů a štve mně, že mne to nenapadl jako tebe to dát na TOP. U nás velmi populární zobání. Nejraději "ŠPANĚLÁKY" se silnou kůrou. Jinak stejně jako ty. Pak oschnout na pečícím papíru. Akorát , že se u nás nezdrží. Kdo přijde /dcera,švagrová,vnučka/ seberou co je a odnesou domu k televizi. máš pochvalu a +bodík 3

Arizonka

11. 2. 2013 02:17

pridavam komentar, ze je to vyborny recept, kuru muzete umyt ve vode s octem, nechat alespon 20 min. a pak splachnout horkou vodou...
kura je vyborma davat do peciva...
dekujeme za recept!:-)

Nadja Nadja

10. 2. 2013 21:11

spagetka: špagi, kůru jsme máčeli i dříve - snad pro odstranění hořkosti bílé části slupky. Rebi ji také máčí.

spagetka spagetka

10. 2. 2013 21:02

citronát i "pomerančát" jsme běžně dělali doma, jen je fakt, že tenkrát to nebylo tak přechemizované. Možná by autorka měla písnout, že je nutné pořádně vydrbat kůru. Nebo počkej, proto užíváš to louhování ve vodě? To neznám, to je fakt

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slazena pomerancova kura pomerancova kura v cukru pomerančová kůra v čokoládě recept pomerančové slupky slupky z pomeranču pomerančova kůra využití jak využít pomerančovou kůru kandovaná pomerančová kůra recepty pomerančova kura s cukrem pomerančová slupka kandovaná mandarinka nakládaná pomerančova kůra jak nakládat pomerančovou kůru jak naložit pomerančovou kůru slupky z pomerance jak naložit pomerančovou kůru do cukru? pomerančová kůra slupka od pomerance slupky od pomerance pomerancove slupky v cukru

Suroviny: pomeranče, voda, cukr

TopRecepty.cz

Sladká pomerančová kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2JPW