Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domaci smetanova ricotta

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 2. 2013 16:54

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 961 kJ / 469 kcal
Bílkoviny19,30 g
Tuky29,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 286 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy31,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

inspirace: ruzne ceske i zahranicni webove stranky

metoda bez teplomeru: www.madlinakuchyne.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Majka8

11. 2. 2013 11:51

aisha:Ricotta byla tak dobrá,že dnes už ji nepoužiju do pečení,ráno si ji rodina namazala na chleba,nebyla jsem doma,tak jsem ji neuhlídala:-))nevadí,pustím se do nové a asi ji budu muset dát pod zámek:-D.Ze syrovátky ji dělat nebudu,asi dost náročný na suroviny,to bych musela mít statek.Bodík za dobrotu:yes:

spagetka spagetka

11. 2. 2013 10:15

aisha: Prima a hlavně dík za radu ohledně teploměru, taky ho nemám;-):-p:yes:

aisha

11. 2. 2013 09:42

Jitkas: To je pravda, chtelo by to mensi farmu..ke kravce pridat ovecku, kozu a experimentovat..:-D:yes: Cerstve mleko u nas muzu koupit v kibucu, takze bych mohla zkusit..;-)

Pajaska: Stranky znam, jsou pekne..:yes::yes: Diky..:-K

Jitkas

11. 2. 2013 09:24

aisha: Prave v tom je problem, ze vytezek vyroby ricotty ze syrovatky je minimalni. Z 1 litru syrovatky vznikne jen 30g ricotty. Nasla jsem recept, velice pekny, ale zacina pouzitim 10 litru mleka, vyrobi se tvaroh a pak, do zbyle syrovatky se prida na kazde 2 litry syrovatky pul litru mleka a dela se ricotta. Na takove pokusy je treba vlastnit kravicku.

Pajaska Pajaska

11. 2. 2013 09:04

Nádherné.:yes::yes::yes:
Jestli máte zájem o všelicos z mléka,tu je spousta zajímavého čtiva,ale určitě to znáte. ;-)
http://conovehonakopci.cz/?page_id=258

aisha

11. 2. 2013 08:02

1974andrea: Ja to take zkousela poprve. Nekde jeste pisou, pridat do mleka lzici bileho jogurtu s zivymi kulturami. Kyselinu jsem do citronove stavy pridala pro jistotu. Jinde pisi pouzit ocet (vinny nebo jablecny). Tech rad je hodne, pomalu clovek nevi, co si vybrat..:-D:-D

aisha

11. 2. 2013 07:48

Majka8: Na internetu je vice navodu, bud z cerstve syrovatky nebo kysele , kdy se necha cerstva prirozenou cestou zkysnout. Na konecny hrnek ricotty je treba asi 4 litry syrovatky. U nekterych navodu se k syrovatce pridava jeste mleko. Postup je ale vzdy stejny, zahrat na 80 stupnu, pak pridat kyselinu citronovou, citronovou stavu nebo vinny ci jablecny ocet. Ze syrovatky jsem ji nezkousela vyrobit, takze presne nevim. Jinak diky za vyzkouseni receptu, jsem rada, ze se dilo povedlo..:yes:

Jitkas: Ja jsem pri hledani nasla vice druhu syru ricotta. Ten pravy je ze syrovatky, ovsem existuji jeste dalsi druhy, ktere se vyrabeji z mleka, nebo dokonce susenim, pecenim a solenim tvarohu. Tedy alespon dle internetu. A stale ricotta, doplnena pouze o dalsi nazvy napr. salta. Jelikoz nemam tolik syrovatky, zkousela jsem tu z mleka..;-)

Diky vsem za mile komentare...:-K:-K

Majka8

11. 2. 2013 00:00

Jitkas:Nemáte recept na ricottu ze syrovátky?Syrovátku bych měla,ale neznám postp:-//

Majka8

10. 2. 2013 23:47

1974andrea:Dnes jsem vyzkoušela přesně podle receptu a zadařilo se,teploměr jsem taky neměla,ale držela jsem se návodu,oko jsem z mléka nespustila:-D mám v lednici a je to moc dobré:yes:Zítra to použiji do pečení místo maskarpone:-K Jen nevím,jestli to z kupovanýho mléka půjde,já jsem to dělala z domácího ze statku

1974andrea 1974andrea

10. 2. 2013 22:42

Marti, já jsem jednou zkoušela ricottu podle Apetitu a vůbec se mi to nesrazilo. Nebyla tam ale kyselina citronová, pouze citronová šťáva. Nevím, čím to bylo, držela jsem se přesně receptu. Zkusím ještě tu tvoji.;-)

Jitkas

10. 2. 2013 22:19

Ona to vlastne neni ricotta, nebot zaklad teto je syrovatka, ne mleko. Timto zpusobem ( tedy z mleka) vyrabim tvaroh. Rikam mu rychlotvaroh a vetsinou tak delam, kdyz ho potrebuji hned a nemam cas dat zkysnout mleko. Ricotta se dela ze syrovatky, ktera se zahreje asi tak na 80°C a pak se prida citronova stavava atd. V podstate jde jen o to, ze ricotta je neco skoro bez tuku, co vznikne srazenim kaseinu, ktery zbyl v syrovatce po vyrobe syru.

Majka8

10. 2. 2013 16:18

Mléko kupuju na statku,takže by se mohlo zadařit:-D hned tisknu a jdu na to,výsledek zdělím:-))Recept jedna radost,děkuji:yes:

suslajda suslajda

10. 2. 2013 08:24

Nádhera jak začnou farmářské trhy koupím mléko a vyzkouším:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 2. 2013 20:22

Těch"puků v brance"tady vidím víc;-)Já patřím mezi ně:-D:-D
Opět príma vychytávka:yes:I mě se receptík moc líbí:-K:-p:yes:

aisha

9. 2. 2013 20:06

Bibinka: Dekuji..ja to zkousela poprve. Tady takove veci bezne nedelaji. Patrala jsem na internetu, co vsechno za syry jde vyrobit doma bez pomoci syridla. Je jich docela hodne..take napr. marcarpone, ruzne tvarohove syry. Bavi me vyrabet si veci doma..chtelo by to mensi farmu..:-D:-))

Jana Remkova, BILKOVAI: Ja cumela taky jako puk..kdyz se to povedlo bez teplomeru..:-D

Moc vsem dekuji..:-K:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: riccota ricotta ricotta recepty domácí riccota domácí riccota ze syrovátky recepty riccota domaci vyroba ricotty riccota recepty ricotta výroba jak vyrobit sýr ricotta ricotta recept recept riccota sýr riccota kde koupit rikota ricotta ze syrovátky kde koupit sýr ricotta výroba ricotty ze syrovátky domácí výroba sýrů ricotta ricota jak se dělá ricotta

Suroviny: mléko plnotučné, smetana, sůl, šťáva citronová, kyselina citronová,

TopRecepty.cz

Domaci smetanova ricotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6VpL