Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatovo-olivová omáčka na těstoviny/rýži

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 3. 2013 21:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie936 kJ / 224 kcal
Bílkoviny4,39 g
Tuky11,45 g
Vláknina10,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chtěla jsem jen přidat fotku k nějakému místnímu receptu, ale žádný podobný jsem nenašla, takže vkládám jako samostatný recept.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Francesca Prodi

8. 3. 2013 16:06

Jitkas:

Ďakujem za upresnenie a pochopenie.

Jitkas

8. 3. 2013 15:22

Vzdyd ano, Iljusa si muze dat klidne cerne olivy, kazdemu jak chutna. Ja jsem spise reagovala na zpusob zahustovani omacky(moukou podle petram) a na dobu vareni(dlouhou, podle Vas). Cim rychleji rajcatovou omacku uvarime, tim lepe, tot moje zkusenost a italsky zvyk. Tim, ze nekdo da cerne olivy do rajcatove omacky z ni neudela "putanesca", porad mu tam chybi kapary, papricka, oregano a bez cibule, prosim. Takze vse OK.

jarka skrobakova

8. 3. 2013 15:10

:yes::yes:

Francesca Prodi

8. 3. 2013 14:59

Jitkas:

Moja odpoveď bola na komentár "Iljusa" a teda o olivách.
Netýkala sa ingrediencií omáčky "À la putanesca".

Jitkas

8. 3. 2013 13:55

Franceska Prodi: Mate pravdu, moukou se rajcatova omacka v Italii nezahustuje, ale taky se nevari dlouho, jak rikate. To plati jen u omacky tzv. "bolonske", ci jinych z mleteho masa. Tam naopak cim dele, tim lepe. Tady by stacilo ji na pocatku nepodlevat vodou a byla by "prirodne" husta. Co se tyce oliv, kdyz Petram radeji zelene, proc ne. Aby to byla "putanaska", je treba pridat kapary, petrzel a papricku(pekne ostrou).

Francesca Prodi

8. 3. 2013 13:10

Iljusa:

Do tejto omáčky zelené.
Do omáčky "À la putanesca" - čierne.

Francesca Prodi

8. 3. 2013 13:07

Nechcem kritizovať, ale táto omáčka je viac-menej bežná v Taliansku. Tam sa ovšem nikdy nedáva do rajčinovej omáčky múka. Omáčka sa varí niekoľko hodín (všeobecne známe recepty od talianskej Mamma). Tým dlhým varením sa chute zmiešajú a šťava sa zriedi na omáčku vhodnú na akúkoľvek cestovinu.
Nemôžete variť všetky omáčky "na jedno brdo", ako je zvykom v Strednej Európe. Raz do omáčky na cestoviny múka nepatrí (o to viac, ak je rajčinová!), tak ju tam jednoducho nedávajte. Z múky sú cestoviny, to úplne stačí.
Nechcem znehodnocovať Váš recept, komentár je na upresnenie niečoho, čo v Strednej Európe zatiaľ nie je "normálne" - omáčky nezahusťovať múkou.

Iljusa Iljusa

8. 3. 2013 13:00

Přesně podle mojí chuti - olivky černé ;-) :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 3. 2013 22:51

:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: omáčka k rýži olivova omacka omáčka z drcených rajčat rajčatová omáčka k rýži rajčatová omáčka s rýží omáčka z mletého masa k rýži recepty omáčky s rýží omáčka k rýži recept omačky k ryži omáčky k rizi ostrá omáčka k rýži rajcatova omacka na ryzi omáčka putanesca omacka na testoviny z protlaku recept recept omacka k ryzi rajčatová omáčka na těstoviny z protlaku rajcatovo omacka omáčka na rýži recepty omáčky k rýži recept s těstovinovou rýží

Suroviny: cibule, česnek, olej, rajče drcené, protlak rajčatový, olivy, mouka, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Rajčatovo-olivová omáčka na těstoviny/rýži

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1Vp