Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Couračka

Klasická staročeská polévka z kysaného zelí vás v pochmurných dnech hezky zahřeje. Brambory povaříme s kořením a zahustíme. Přidáme uvařené zelí, zjemníme máslem a dochutíme opečenou slaninou, citronem a vejcem.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

23. 2. 2013 21:55

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 418 kJ / 2 251 kcal
Bílkoviny52,38 g
Tuky181,61 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 980 mg
Sodík 6,00 g
Sůl14,83 g
Sacharidy91,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud se zdá zelí příliš ostré, propláchněte ho důkladně studenou vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bahula Bahula

20. 11. 2021 18:21

Ivcaaa: Jsem ráda, že polévka chutnala :-K

Ivcaaa

20. 11. 2021 12:45

Dobrá, nedala jsem uzene, a jen trochu smetany.

Tonja

20. 11. 2021 11:25

Mariola: Právě naopak, mouku v záklechtce (mouku ve vodě, mléce nebo smetaně) je třeba pořádně provařit!

Svatava12

1. 2. 2020 19:11

Moc dobrá.Díky:-):-K:yes:

Mariola

5. 9. 2016 11:10

Matt: 15 minút je potrebné variť popraženú múku / teda múku v zásmažke/ nie múku, ktorá sa len vmieša so smotanou alebo vodou.

Grudice Grudice

4. 9. 2016 13:42

Mňam, vegetariánská zelňačka! Já jí miluju s uzeným masem a vývarem z něj :yes:

Matt

2. 9. 2016 15:49

Vše na podobný způsob (pokrmy se zelím, klobásami, hřiby apod.) doma milujeme, ale vždy si recepty doladíme tak, aby se mouka provařovala aspoň min. 15 minut (ale spíše 20 !), to znamená tak, jak je třeba s moukou zacházet. Je všeobecně známo, že mouka, aby se předešlo nadýmání, pálení žáhy a jiným zažívacím problémům, se musí zhruba těch 15-20 min. povařit. Je s tím sice nepatrně více práce a chuťový efekt stejný, ale odměnou je nám kvalitně zpracované jídlo. Jinak recept je super, nedávno jsme dělali něco podobného - omáčka z kysaného zelí a také to bylo vynikající. :-D

myskasia

14. 8. 2016 21:28

Paaaani, to je polevka z meho mladi, casto jsme ji mivali a tak mam hned zase ten samy recept na osvezeni pameti a zitra ji varim!!!!!!:yes::-D

Maja

16. 7. 2014 11:21

Bola som pred tridsiatimi rokmi v Luhačoviciach. Išli sme s manželom na prechádzku a z jedného bufetu bolo cítiť fantasticku vôňu. Pozrela som sa na ponuku a bola to Couračka. Boli sme po obede, tak som si ju nedala, ale podľa vône som si doma urobila polievku, ktorá všetkým chuti. Až dnes ma napadlo pozrieť ako sa tá polievka správne
robí a vidím, že som sa úplne trafila, len ja tam nedávam vajíčka.

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

7. 3. 2013 07:00

SYMPATICO2@COX.NET: KL = kavova lzicka, PL = polevkova lzice ;-)

SYMPATICO2@COX.NET

7. 3. 2013 04:59

PROSIM NAPISTE MI CO JE TO "KL " A " PL " JSOU TO SKRATKY A NEROZUM CO TO ZNA,MENA ! DEKUJI.
ARIZONKA

Karofka

1. 3. 2013 19:15

Bahula: Bahulko,děkuji za odpověď, jsou tu bezva recepty, stojí za vyzkoušení. Už jsem se zaregistrovala, bodíky sice ještě nevím zač jsou, ale snad časem zjistím.

Bahula Bahula

1. 3. 2013 18:49

Karofka:Recept mám ze starého časopisu, kde bylo pár receptů od M.D. Rettigové a vajíčka měla být vmíchána do polévky. Na oběd jsem všem polévku nachystala jak je na obrázku. Trochu polévky zbylo na večeři, ale už mi nezbyla vajíčka a všichni je hledali:-)) Takže to všem s těma vajíčkama asi chutnalo :-K:-K:-K

Karofka

1. 3. 2013 18:31

Taky ji tak dělávám a často, ale bez těch vajec. Opravdu je tam dáváte? Nějak mi tam nepasují, ale možná to jde, jen o tom nevím.:-O

jarka skrobakova

24. 2. 2013 16:56

ta by mi chutnala :-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: polévka couračka couračka z kyselého zelí krkonošská couračka couračka polévka couralka couračka s klobásou polevka couralka coračka polívka couračka šouračka couračka s bramborem polévky couračka recept polévka couračka polevkacouracka kyselice recept polévka-couračka jak se dela couracka polevka couracka recept jak se vaři couračka recepty polévka couračka

Suroviny: cibule, sádlo, zelí kysané, voda, cukr krupice, brambory, sůl, kmín celý, bobkový list, koření nové koření, pepř, mouka hladká, smetana sladká, máslo, vejce, paprika sušená sladká, slanina, citron

TopRecepty.cz

Couračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O94r