Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr (bez syřidla)

Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.

Hodnocení receptu je 4,9 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení )

23. 2. 2013 15:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 300 kJ / 311 kcal
Bílkoviny17,07 g
Tuky15,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy25,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sýr jsem dělala poprvé a vůbec není špatný. Nepřidávala jsem žádné bylinky, ani kořeni, abych vyzkoušela chuť samotného sýru. Příště zkusím přidat i trochu smetany. Výtěžnost sýru byl 350-400 g.

inspirace na: http://conovehonakopci.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ctomala ctomala

14. 12. 2022 09:46

Bohužel kvalita našich kupovaných surovin nic moc. Výtěžnost minimální, více odpadu, syrovátka, voda.

Jana Adriana

15. 1. 2020 19:15

Taky se mi nesrazilo. Přitom mléko i tvaroh od farmáře. .....

Luludi

8. 9. 2019 19:39

Ahoj.jak prosim natavujete syr?mne se to pripalilo docela na dno kastrolu

Helka42

23. 10. 2018 10:54

Já si dělám sýr ve fermentoru kuvings. Je to fakt lahoda.

tapyrka

26. 5. 2017 12:51

Táák a sýr už je v ledničce na uležení. Při cezení jsem koštla a bude určitě dobrý. Neměla jsem citron, ale použila jsem ocet a ukázkově se to vysráželo. :-p

alfons72 alfons72

22. 4. 2017 10:24

Vyskoušel sem to bez sody nemá to chybu je chutnejší než ze sodou doporučuji bez sody<3<3<3<3<3<3

alfons72 alfons72

22. 4. 2017 08:35

Moc dobry :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Veve

4. 2. 2017 09:04

Tak jsem taky vyzkoušela :-8 dělala jsem z poloviční dávky, tedy 250g tvarohu a 250ml mléka z automatu. Bála jsem se, abych nepresolila tak jsem dala jen 2 špetky a je to málo. Při zahřívání se hmota začala sama srážet i bez citronu, nakonec jsem jej ale přidala.. No asi jsem tavila moc kvalitně - vznikl mi sýr podobný eidamu, stejně tvrdý a žlutý i chuť je podobná. Úplně jiný než na vašich fotografiích. Výsledkem je 93g skoro eidamu ;-)

Marie

5. 3. 2015 11:34

Nevím, kde jsem udělala chybu. Mléko plnotučné ze sklinky ( mlékomat nemáme) 2 plnotučné kostky tvarohu, ale nesrazilo se mi to. Je to pořád tekuté i po přidání citronové šťávy.:-( a já se tak těšila na sýr.... co stím budu dělat, asi vyliji. Škoda :-//

luba

3. 9. 2014 10:21

prečo tam ide sóda ? ta musi zmenit chut ?

Roman

29. 5. 2014 09:09

Hmotu se mi bohužel nepodařilo rozpustit v kompaktní hmotu. Je to směs hotového sýru, polorozpuštěného a nerozpuštěného tvarohu. Nevim proč, zahrival jsem ho víc jak pul hodiny, zkoušel málo i hodně. Nevíte proč?

Majka8

30. 4. 2014 00:26

Jirka:Nikdy jsem neděla z krabicového méka,vždy přímo ze statku od kravičky:-))a dvou kostek tvarohu,vždy se zadařilo..dělám s ořechama,zeleným nakládným pepřem,prostě co je zrovna v lednci:-))

Jirka

29. 4. 2014 07:45

Zdravím, rád bych se zeptal na následující. Včera jsem zkoušel z následujících surovin. Koupil jsem červené mlého Pilos (ca 4% tuku) a tvaroh také od Pilos (také ca 4% tuku) Ani nevím jestli je takový tvaroh plnotučný. Vím, že by krabicové mléko být nemělo, ale mlékomat nemáme. Nebo jaké mléko máte prosím vyzkoušené? Já zatím říct jak to dopadlo nemůžu, sýr zatím doma chladne, ale tavení se vcelku dařilo. Jsem zvědav na výsledek, ale výtěžnost jsem z polovičního množství (vše po 275g) jsem měl nižší. Výsledná hroudička ca 160g. Předem díky za vaše rady k surovinám. Jirka.

Zdena z JM

2. 4. 2014 13:31

1974andrea:ten můj měl konzistenci jako takový tvrdší balkánský sýr a trochu se lepil na nůž.Ale asi to bylo tím špatným poměrem mlíka a tvarohu.Podle komentářů by měl být hodně tvrdý.Sýr jsem ochutila jen solí.Když jsem dala ochutnat dceři,tak vůbec nepoznala,že je to z tvarohu.:-))Dnes budu dělat druhou várku už přesně podle receptu,tak uvidím,jak to dopadne.Napíšu.:-))

1974andrea 1974andrea

2. 4. 2014 12:48

Zdena z JM:Jenom nepozornost tohle způsobila, ne blbost :-D Zdeni, ještě mi řekni, jako jaký sýr to má konzistenci a přidala jsi do něj sůl?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domací syr výroba domácího sýra bez syřidla výroba sýra bez syřidel domácí výroba domácího sýru bez syřidla domácí eidam domací eidam recept domácí výroba eidamu domaci syr recept výroba sýrů doma přírodní domací syr z tvarohu domácí sýr z tvarohu výroba domácí mozzarella výroba domácího sýrů bez syřidla recepty recept na domaci syr syr z tvarohu výroba sýra doma domácí syr eidam výroba sýru eidam výroba domácího eidamu jak vyrobit domácí sýr

Suroviny: tvaroh polotučný, mléko, soda jedlá, šťáva citronová, máslo, sůl, kmín celý, paprika sušená sladká, chilli, kurkuma, česnek, bylinky

TopRecepty.cz

Domácí sýr (bez syřidla)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgW8