Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky extra křupavé

Asi každá hospodyňka touží mít řízky usmažené pěkně do křupava. S naším receptem se toho nemusíte bát. Protentokrát však vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku. O křupavost se postará kypřicí prášek a ocet.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

18. 2. 2013 22:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 448 kJ / 346 kcal
Bílkoviny5,75 g
Tuky1,00 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy77,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ingredience dávám většinou od oka a v různých poměrech a vždy se povede. Kupodivu kypřicí prášek není vůbec cítit, usmažený "obal" je velmi chutný, křupavý až chrastí. V původním receptu bylo: 10 lžic kukuřičné mouky, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce octa a 1 lžíce prášku do pečiva. Toto množství se mi zdálo na 4 řízky příliš velké a proto jsem ho upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella

27. 2. 2013 22:50

Dovoluji si upozornit v souvislosti s přidanými "podobnými recepty", že ta pravá křupavost vzniká chemickou reakcí přidáním octa, který zde přidané podobné recepty neobsahují. Koho chemie políbila, ten ví, že zde dochází k chemické reakci. Díky ní se při neutralizaci kyseliny (ocet) a hydrogenuhličitanu sodnému (prášek do pečiva) uvolňuje oxid uhličitý a přebytek kyseliny se lehce váže na polysacharid (mouka) a vodu. Tato směs je díky plynu (ox. uhličitému) oddělována jako tenký film a tak vzniká křupavoučké těsttíčko. ... vaření je prostě věda! ;-)

Besinka35

22. 2. 2013 21:58

:yes:

jarka skrobakova

20. 2. 2013 18:50

to se mi moc líbí :-p:yes::yes::-K

MrazovaJa MrazovaJa

19. 2. 2013 18:55

Dnes jsem udělala k obědu a byly naprosto úžasné! Křupavé.....mňam. Myslím, že už klasiku asi dělat nebudu :-)

mysulka mysulka

19. 2. 2013 18:22

:yes: zajímavý nápad, určitě vyzkouším:-K

jabl.ko

19. 2. 2013 14:31

Řízky jsem dneska udělala k obědu ;-) Krásně křupaly :yes::-p ze zbytku těstíčka jsem usmažila malé placičky.
Dávám bod +11 :yes: a přidávám foto ;-):-K

Dana61

19. 2. 2013 13:50

takové řízečky určitě také můžeme :yes::-Djá prosím bez česneku:-D vyzkouším;-)

Jana Pá

19. 2. 2013 13:31

:yes::-p

pipre pipre

19. 2. 2013 13:16

Tak to musím udělat!!:yes:+ Od tebe mne recepty zatím nezklamaly, proto bodík letí:yes:+

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 2. 2013 12:59

Obalovka i řízky se mi moc líbí:-p:yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

19. 2. 2013 08:54

To je zajímavý recept, někdy vyzkouším ;-):-K

Nadja Nadja

19. 2. 2013 02:02

Hella: až na ten ocet a pr.do peč. dělám stejně.
Když se přidá ocet, nevyšumí pr.do peč. dřív, než se dostane na pánev?

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 2. 2013 00:27

Helo, to se mi moc líbí!! Já si to hned sama sobě doporučím:-D, pošlu si to na email, abych to náhodou nepřehlédla!!;-):yes:

marianneL

18. 2. 2013 23:25

Zkouším různě řízky,toto je zajímavé:-O:-p:yes:

jirholu jirholu

18. 2. 2013 23:11

To se mně lbí :-p;-):yes: +3

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: křupavé řízky křupavy řizek řízky bez vajec obal na rizky křupavý obal na řízky řízky křupavé vepřové řízky křupavý trojobal řízky křupavé řízky v křupavém těstíčku obaly na řízky jak na křupavé řízky řizek bez vajec obal na řízek jak udelat krupave rizky křupavý vepřový řízek těstíčko bez vajec aby rizky krupaly rizek bez vajicka mekoucke rizecky

Suroviny: řízky kuřecí, mouka hladká, moučka škrobová, ocet, prášek do pečiva, voda, sůl, česnek

TopRecepty.cz

Řízky extra křupavé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZEz