Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřové klobásy

Pokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými vůbec srovnávat, protože poctivá chuť je zkrátka nenahraditelná.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min bez doby uzení

120 min (120 min příprava, bez doby uzení)

18. 2. 2013 21:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Z tohoto množství je cca 30 párů klobás.

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie59 354 kJ / 14 186 kcal
Bílkoviny779,00 g
Tuky1 230,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 2,86 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti.Ze syrové směsi lze též udělat placičky, opéci na pánvi, tak se ochutná, je-li dobře ochucená. Také výborná náplň do masové rolády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavel

26. 5. 2014 19:33

jitule: Ta plastová věcička se jmenuje narážečka a je k dostání tam, kde jste koupila mlýnek, nebo kde prodávají plastové doplňky do kuchyně. Jinak střívka se prodávají v balíčcích, tedy si nemůžete vybrat, kolik metrů a centimetrů jich potřebujete. Má to jedinou výhodu, pokud je nespotřebujete, stačí zbytek zasypat solí a dát do lednice. Pozor při nákupu na průměr střívek! Většinou se prodávají ta slabá střívka a to jsou klobásy slabé jako vinná klobása, nebo trampské cigáro. Kupujte střední velikost, jako na jitrnice, pokud chcete mít klobásu velikosti čabajky. Dobrou chuť ;-)

jitule jitule

21. 5. 2014 14:41

Kde se dá prosím sehnat ta plastová věcička na mlýnek, kterou se střívka plní? Moc díky.
Recept vypadá velmi dobře a fotky bááááááječně! Určo vyzkouším. Jo a ještě...kolik metrů střívek je potřeba na tuto dávku z 5kg masa? Dííííííííky.:-K

Joskob

30. 7. 2013 11:08

:-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2013 17:49

Člověk neví, které by si vybral. Tyhle, nebo některé z podobných..všechny budou skvělé.:-p

Dana61

5. 4. 2013 09:07

no, co k takové nádheře říci:yes::-D nic víc než mňam;-)

Alexiss Alexiss

4. 4. 2013 18:53

Tak jsme se do toho dnes zase pustili, přidala jsem fotky nabíjení do střev, aby to bylo kompletní. :-):-)):-D

jarda Kadic jarda Kadic

1. 4. 2013 14:53

Kde jsou ty časy,když Poděbrady byly na srdce,teď jsou i na žrádlo,jak já závidím.........;-):-D:-D:-D:-D:-D

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

28. 2. 2013 10:34

Co na to říci ???? To jen koukám a se zavřenýma očima vzpomínám na to, když jsem byl mladší a s tatínkem /i když jsme prasátko nekrmili, ale masíko kupovali tehdy bůček za 18,.Kč/kg/ nakládali ,udili (udírna stále doma je postavená, ale nevyužitá), klobásky dělali a i další dobrůtky. Nyní již dělám jenom sulc a tlačenku. Někdy domácí prejt, ale jen na pekáč a ne už do střívek. ACH JO. Jinak tobě přísluší minimálně +bodík 4 , když už nemohu více.

Jitkas

27. 2. 2013 21:48

Tak si to uzij, budu tez vpominat!!

Alexiss Alexiss

27. 2. 2013 21:36

Jitkas: Tak zítra, mám na to NV, a bude i domácí chlebík, pokud se povede. :-)

Alexiss Alexiss

27. 2. 2013 21:35

x.XXX.x: U kamarádky v Poděbradech, a teď k tomu jdu zadělat na chlebík.
magdalenka: Bůček a plec, brzy budou Velikonoce, dělám nádivku z 15 vajec...
To jsem ráda,že se mi to povedlo,já tu taky někdy po večerech slintám na notebook... :-p;-):-8

magdalenka magdalenka

27. 2. 2013 21:34

spagetka: jasné, že znám a sporadicky sa s ním stretávam a rada...:-D

spagetka spagetka

27. 2. 2013 21:31

magdalenka: majdi, neblbni, ty znáš búček light? :-O:-O:-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

27. 2. 2013 21:27

Alexiss: veľmi rada...a dobre vidím - údite aj nejaký bôčik light?

Jitkas

27. 2. 2013 21:25

Nemam slov, az zacnes pozivat, vzpomen na nas!!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí vepřové klobásky domaci vepřove klobasky klobasy recepty domácí klobásy vepřové klobásy recept na domácí uzené klobásy domaci klobasy recept vepřové klobásy recept domací klobása domácí klobása recept jak spravne udit klobasy jak udit klobásy jak udelat domaci klobasy jak udělat klobásy recept na domaci klobasy domácí uzené klobásy recept recept na klobásy domácí nejlepší domácí klobásy jak se dělají klobásy domací klobasi

Suroviny: bok vepřový, plec vepřová, sůl, voda, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř mletý, koření country, česnek,

TopRecepty.cz

Domácí vepřové klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLyG