Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasická fazole po hustu s cibulkou

Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A vykouzlit se z nich dají opravdu báječné dobroty.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

13. 2. 2013 00:08

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 816 kJ / 673 kcal
Bílkoviny38,10 g
Tuky7,60 g
Vláknina32,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy98,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ksatria

9. 10. 2017 11:17

Ahoj, pokud budete jíst luštěniny pravidelně (každý týden) střevní mikroflóra se tomu přizpůsobí a "hřmění" ustane :-p.

V.Satola

17. 2. 2015 11:02

Ten recept je naprosto normální,vařívaly ho už úplně stejně naše prababičky,vařím i já ve vlastní restauraci a ještě si nikdo nestěžoval:-).Pokud má někdo po konzumaci jakékoliv potíže tak je to buď tím,že použil nekvalitní surovinu(y),nebo nemá v pořádku zažívací trakt a měl by navštívit lékaře.Chtěl bych dodat jen dvě věci:
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".:-)
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť

Lenka Studénková

28. 5. 2014 20:50

Výborný recept, vařívám opakovaně. U nás se také říká "po hustu". Nepříjde mi to divné.www.toprecepty.cz

Jana Pá

17. 2. 2013 13:13

jak napsala srettka :yes::-D, pak je to v pohodě:yes:, nebojte se, rcp dávám:yes:

amarcha amarcha

17. 2. 2013 13:08

Já si je také namáčím den předem ale nemusí se, že jo. A řekla bych že tam tak působí i ta osmažená cibule, kterou každý snáší úplně jinak ale obecně řekla bych že nadýmání má člověk asi po každé luštěnině (aspon já teda ano)..

srettka

14. 2. 2013 09:05

Vlaďka:lepe fazole namocit den predem a nekolikrat behem namaceni vodu slit, aby v sobe nemely tolik prdofínů, pak uz nedelaji takovou paseku;-)

x.XXX.x x.XXX.x

14. 2. 2013 03:11

Vlaďka: Taky jste do rána nespali? :-O:-O:-O Že by do těch fazolí začli přidávat kofein a taurin? :-O:-D

Vlaďka

14. 2. 2013 01:12

Včera jsem to dělala přesně podle tohoto receptu a celá rodina měla stejné problémy, které se níže popisují, asi něco v tom receptu je podle všeho, špatně!:-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 2. 2013 13:16

No, asi bych napsala nahusto, ale dělala jsem pár dní zpět něco podobného a nemělo to chybu;-):yes:

Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.;-)

Jája

13. 2. 2013 10:59

co to má být zase za "prznění " češtiny, "po hustu" to je děs..uplně se mi dělá husí kůže když to čtu

kokronilla kokronilla

13. 2. 2013 09:36

tak takhle jsem fazole ještě nedělala, jen hrách. Určitě vyzkouším, a napíšu jak chutnalo.

Jaruška Veselá z Kladna

13. 2. 2013 02:17

Měla jsem to včera k večeři a do rána jsem nespala.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazole po hustu fazole na husto fazole na husto recept fazole na husto recepty vařené fazole recepty fazole příprava vaření jak připravit fazole jak správně uvařit fazole fazola po hustu jak správně vařit fazole fazole s cibulkou fazole pohustu fazole nahusto hrách po hustu doba vaření fazolí recept fazole na husto fazole po hustu recept fazole na cibulce recepty fazole na husto vařeni fazoli

Suroviny: fazole bílé, cibule, česnek, jíška, mouka hladká, kabanos, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový

TopRecepty.cz

Klasická fazole po hustu s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q80k