Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitný chléb podle Paula Hollywooda

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 480 min Doba přípravy: 480 min

480 min (480 min příprava)

20. 1. 2013 00:11

Suroviny

Porce: 1 bochník

Nutriční hodnoty

Energie7 345 kJ / 1 756 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky7,50 g
Vláknina43,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,03 g
Sůl10,00 g
Sacharidy352,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do těsta jsem přidala i jemněji posekaná slunečnicová a dýňová semínka. Chléb je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to.

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 4. 2016 17:18

Kája: tenhle je pečený ve formě https://www.toprecepty.cz/recept/33553-zitny-zrnic...
A tento jako bochník na plechu https://www.toprecepty.cz/recept/46856-zitny-chleb... :-p

Kája

13. 4. 2016 07:55

cathleen:
Dobrý den, byla by jste tak hodná a poslala mi váš recept na žitný chléb ?

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 2. 2016 15:44

U žitného chleba je pro tvorbu správné žitné střídky naprosto nezbytné kyselé prostředí, které vytvoří většinou kvásek.
Jinak je střída gumová a sražená. Pokud je celožitný chleba kynutý jen droždím, místo části vody do těsta bych doporučila přidat podmáslí nebo kefír - prostě aspoň něco kyselého.
Přidám fotku mého celokváskového žitného, snad nebude vadit;-)

m.lumicek m.lumicek

15. 2. 2016 23:04

Žitná mouka celozrnná nebo chlebová?

Lenunka Lenunka

9. 9. 2015 19:49

Dobrý den, chléb jsem dneska upekla, dovolila jsem si přidat foto:-). Místo melasy, kterou jsem neměla, jsem použila javorový sirup, směs nakynula krásně a chlebík je nadýchaný. Přidala jsem místo semínek trošku drceného kmínu. Celkově ale musím říct, že je s tím tolik práce a směs se tak úděsně lepí (a to jsem nepoužila všechnu vodu a a dosýpala mouku), že nevím, jestli ta námaha stojí za to, i kdyby to byl nejlepší chléb na světě. Přesto posílám bodík, alespoň jsem si vyzkoušela něco nového:-)

Lucasinka

26. 3. 2015 19:29

Zajiste ano. Jsem si jista, ze jak s medem tak pripadne i s cukrem bude chutnat skvele. Ale neocekavejte pak takovou tmavou barvu chleba, ale spise svetlejsi.

Petra

26. 3. 2015 18:05

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohu místo melasy použít třeba med, jelikož melasu nemám a chléb bych ráda upekla.:-?:-)

Lucasinka Lucasinka

26. 1. 2013 16:35

Pajaja: to jsem si myslela taky, dokud jsem nevyzkousela tenhle chleba, kteremu jsem nejdriv taky moc sanci nedavala. Jestli na to ma vliv dlouha doma opakovaneho kynuti, nevim, ale i presto, ze nebyl tak nadychany jako bily chleb, byl mekky, vlacny a urcite ne dusivy ;-)
Co to nejdriv vyzkouset? ;-)

Pajaja

26. 1. 2013 13:33

Každý chléb "potřebuje" alespoň trochu bílé mouky, pak to není porovitý, ale dusivý. Každé celozrnné pečivo obsahuje i bílou mouku. Má víc lepku. Tohle nevím, nevím. . . :-S

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: směs na žitný chléb žitný chléb recept žitný chléb s droždím žitný chleba s drozdim směs na pečení žitného chleba žitný chléb smes na zitny chleba celozitny chléb s drozdim recept na chleba pečení paul holywood recept na dobrý žitný chleba celozrnny zitny chleb s drozdim nadychany zitny chleba paul recept paul-hollywood chleba nadýchaný žitný chléb kynuty zitny chleba kvaskovy celožitny s kefirem žitný chléb smes žitný chléb z droždí

Suroviny: mouka žitná, voda, sůl, droždí sušené, melasa, olej olivový

TopRecepty.cz

Žitný chléb podle Paula Hollywooda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03V3