Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová bratislavská plec

Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (131×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

23. 11. 2008 21:16

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 289 kJ / 1 025 kcal
Bílkoviny116,31 g
Tuky36,16 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 373 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy55,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

5. 4. 2014 17:42

Dáagi: Taky občas něco nechápu, ale ať si každý vaří jak je zvyklý a upraví si postup podle sebe. Zahustit se dá různým způsobem, dost často používám tzv.suchou jíšku a při zahuštění jak je uvedeno v receptu je důležité delší prováření, cca 30 minut. Ale může se základ vyrestovat do tuku a zaprášit moukou, jak píšete, nebo zahustit jíškou.

Alzbetina Prk.: Děkuji, jsem ráda že chutnalo:-K

PaCaOl PaCaOl

31. 3. 2014 11:02

JKpipule : To je "Znojemská"

PaCaOl PaCaOl

31. 3. 2014 11:00

:yes:Dáagi:

Alzbetina Prk.

31. 3. 2014 10:50

Vyzkoušela jsem tuto snad už skoro retro klasiku o víkendu a moc nám chutnalo. Vynikající navinulá omáčka a já jsem vděčná za novou inspiraci, co se omáček týká :yes::-p

jarda Kadic jarda Kadic

12. 12. 2013 12:26

casino::-)):-)) Takovou plec dělám taky a “zaklechtávám“ smetanou s hl. Moukou:yes:

casino

12. 12. 2013 11:51

Dáagi píše:"Nechápu kdo tohle vymyslel.Vím že se to tak skoro dělá všude ale je to hnus"
Myslím, že to vymyslel nějakej línej muskej co neměl hlavu jenom na klobouk...:-))
Jsou jídla, která se zasmažují klasicky...
Jsou jídla, která se, a fffčíl se nelekněte, zaklechtávají:-))
Jsou jídla, která lze zahustit tak i tak
Jsou některá jídla, která lze zahustit tyčákem (pasírováním)...
...a pokud je záklechtka (vodová, mléčná, smetanová, vínová) "hnus", pak jsem hnusák, hihihi!

Dáagi

12. 12. 2013 01:02

Nechápu jak někdo může zahuštovat s MOUKOU ROZMÍCHANOU VE VODĚ. Tak snad šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou.Nechápu kdo tohle vymyslel.Vím že se to tak skoro dělá všude ale je to hnus.Změní to chut jídla

terynka

13. 7. 2013 10:03

Děkuji za receptík, omáčka byla vynikající. Moc chválím a dále doporučuji:-):yes:

JKpipule

25. 5. 2013 17:03

Dávám ještě do omáčky nakrájený kyselý okurek, to je pravá bratislavská.
:-)

Honza

19. 1. 2013 17:08

tak zrovna vyrábím,mám tohle rád a i když jsem ho ještě nedělal přesně takhle tak jsem dělal leteckou plec v jednom hrnci,dneska si s ním vyhraju protože mám čas,ale nevím jak to ocení ta paní co se mnou bydlí,nemá totiž ráda mrkev:-S:-S:-S

helena stehlikova

13. 1. 2013 21:16

boze ted jsem to udelala je to mnamina dekuju za recept na dochuceni jsem pouzila trosku cukru vice citronove stavy a sul uzasne:-K:-K:-K:-K

1974andrea 1974andrea

5. 10. 2012 13:35

Maruško, dnes jsem si na plecko vybrala tvůj recept a dobře jsem udělala. Moc jsem si pochutnala:-p a zbytek rodiny si pochutná později:-)). Zaokrouhluji na 30. bodík:yes: a posílám foto. Mrzí mě, že už sem nepřidáváš svoje výborné recepty:-( a chválím tvé stránky:yes:;-)

jahoda jahoda

3. 9. 2012 21:35

Výborný, osvědčený recept. Dělala jsem z vepřových ocásků s rýží. Jen se zaprášilo:-*
Na fotku bohužel již nezbylo, tak alespoň :yes:29:-K

BILKOVAI BILKOVAI

2. 9. 2012 19:40

Dnes jsem spáchala tento receptík s malou úpravou;-),použila jsem hovězí loupanou plec. Je to dobrůtka:-p a to hovězí maso posunulo chuť omáčky o level dál. Bylo to strááášně moc dobrý:-p:-* Posílám pár obrázků jako důkaz a děkuji:-K:-K:-K

Koubkova Koubkova

5. 7. 2012 15:22

Jemná chut a barevná kombinace, dnes jsme měli k obědu:-p:yes:.

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek

TopRecepty.cz

Vepřová bratislavská plec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPv