Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáček z krůtích prsou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

13. 1. 2013 20:24

Suroviny

Porce: 2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 901 kJ / 1 171 kcal
Bílkoviny50,41 g
Tuky100,56 g
Vláknina6,62 g
Cholesterol 489 mg
Sodík 3,49 g
Sůl8,36 g
Sacharidy14,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krůtí maso vařím poměrmě často a protože jsem zde nenašla podobné ptáčky, napadlo mne, že nebude vadit, když přidám receptík. Určitě to není nic zvláštního, ale řídím se podle toho, že se sama někdy divím, že mne jednoduché věci nenapadnou:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 1. 2013 16:29

Anna Kocikova::-D:-D;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 1. 2013 14:23

Jana Remkova::-D:-DPobavilo mě tady to nářečí:-))Strýc z Prostřední Suché u Havířova,když šel pro maso tak bylo jeho rčení"Mařo,kde mám galaty a buty,bo idu do masařa pro brostek:-OMy jsme se se švígrou mohly umlátit smíchy:-D:-DI má babička používala slovo brostek(rýfek,neboli hov.přední s kostí).Když se podaří a mají v masně pěkný,široký kousek,tak po vykostění se i ty plátky na ptáčky povedou:-)A když ne,tak menší roštěnky určitě;-):-))

Jani,hezky jsi navařila:-p:yes:I ta šťávička vypadá mňamkovně:-K

Dana61

15. 1. 2013 10:31

povedené:yes::-D dělám také, protože ani já nemám problém se záměnou původního masa v recepturách;-)naposledy jsem je dělala z vykoštěných králičích hřbetů:-p

jarka skrobakova

14. 1. 2013 15:20

:yes::yes::-p:-K

maris maris

14. 1. 2013 15:15

Děkuju za vysvětlení;-):-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 1. 2013 15:03

spagetka: je to to podplečí. Spagi, já nejsem "tu stela":-D, já jsem ostravačka, ale fakt to tak znám celý život pod tím názvem. Děkuji za ten odkaz;-)

spagetka spagetka

14. 1. 2013 14:39

Jana Remkova: Jani, jo, ono se to totiž používá i v Polsku a vy to tam máte přeci propojené. Čisté hrudí to není, je to přední s kostí, používá se nejčastějc na polévky, vývary i na omáčky.
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...

maris maris

14. 1. 2013 14:38

Jana Remkova: to nevadí,:-) já jen, že jsem to nikdy neslyšela, je mi jasný, že je to nářečí, tak by mě zajímalo, co že to vlastně je;-):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 1. 2013 14:38

Tak, mělo by to být podplečí;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 1. 2013 14:36

maris: Já se strašně stydím:-8, musím se zeptat syna, nebo zetě, asi ano, hrudí, ale na druhé straně, i hrudí se tady prodává, tak fakt nevím. Podívám se do knížky na zabíječku.
Spagi, myslíš?:-O Já nevím, i v Ostravě se to tak říkalo..Neznám jiný výraz:-8

spagetka spagetka

14. 1. 2013 14:33

maris: přední hovězí, pochází to z Ostravského nářečí ;-);-)

maris maris

14. 1. 2013 14:33

Jana Remkova: zabíjet Tě nebudu:-)), možná hrudí ?:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 1. 2013 14:30

maris: hovězí na polévku. Uprostřed je hrubší kost, kolem dokola maso. Zabij mne, z které části býka to je, fakt teď nevím:-8, ale trochu bych to přirovnala k vepřové pleci;-)

maris maris

14. 1. 2013 14:28

Jana Remkova: co je to brostek ?:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 1. 2013 14:27

majda 2: uděláš!! Já udělám ptáčky i z hovězího brostku, když budu muset!:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ptáčky z krutího masa kruti ptacky recepty z krutích prsou špaňelský ptáček z krůtího masa ptáčci z krutího masa španělské ptáčky z krůtího masa krůtí prsa recept krůtí ptáčci brostek ptáček z krutiho masa krútí prsa recept z krutich prsou co z krutich prsou hovězí rýfek španělský ptáček z krůtího hovězí brostek co uvařit z krutích prsou skřipec na španělské ptáčky španělský ptáčky s krůtího masa video recepty krůtí prsa recepty

Suroviny: prsa krůtí, hořčice, slanina vcelku, cibule, okurky sterilované, šunka kuřecí, vejce, sůl, masox, mouka hladká

TopRecepty.cz

Ptáček z krůtích prsou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7Mg