Houbové sabdží
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 959 kJ / 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,43 g |
Tuky | 1,23 g |
Vláknina | 33,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 78,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Sabdží je indický zeleninový pokrm dochucený kořením. Zelenina je v Indii velmi oblíbená. Je jí dost čerstvé a mnoho druhů po celý rok. Zeleninu Indové upravují různě - samostatně i míchanou s rýží jako rizoto. Zelenina podle toho, jak se upravuje, se také různě nazývá. Někdy je to sabdží, jindy karí nebo sámbar. Jako koření se převážně používá koriandr, kurkuma, karí, chilli, Asafoetida (čertovo lejno), garam masála, kmín, mletý zázvor, hořčičné semínko aj.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2015 16:11
9. 12. 2015 15:47
1. 2. 2013 15:11
31. 1. 2013 20:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 4 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 5 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Houbový salát je rychlou a výbornou večeří. Využijeme i malé množství tvrdých lesních hub
Houbový výtažek můžeme v kuchyni upotřebit jako bujon nebo dochucovadlo omáček či polévek. Poradíme, jak jej vyrobit a zavařit
Další recepty
Tématické fráze: sabdží rizozo s houbami houbová tlačenka videorecept na houbové karbanátky indické houbové rizozo sabdží protlak sabdží maso houbovo bramborove sabdží indické houbové sabdží
Suroviny: brambory, houby, pórek, protlak rajčatový, koření kari, koriandr, kmín celý, semínka hořčičná, kurkuma, paprika čerstvá červená, zázvor, chilli, sůl, máslo, šťáva citronová
Houbové sabdží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJxm
4 názory