Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky jako příloha k masu

Podle tohoto receptu připravíme výbornou a jednoduchou přílohu - zelené fazolky se slaninou a česnekem. Pokrm se výborně hodí k masu. Recept není složitý, zvládne ho i začátečník. Uvařené fazolky jsou chuťově výtečné, křehké a krásně křupavé.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

2. 12. 2008 19:39

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 968 kJ / 948 kcal
Bílkoviny11,68 g
Tuky85,51 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy25,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Fantastická příloha k minutkovým masům všeho druhu.Pokud zatoužíme po větší příloze, zvolíme opékané brambory nebo brambory pečené v troubě. Rozpis je pro 2 osoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gregusa Gregusa

19. 8. 2021 22:21

Je období fazolek a grilování, takže příloha k masu je jasná:-K a tahle úprava je naprosto úžasná. :yes: Sice jsem místo anglické dal obyčejnou slaninu a jenom dva stroužky česneku. Myslím, že to na ochucení úplně stačí i tak to je velikánská dobrůtka,<3 mňam:-K:yes: Lusindo dávám pochvalu i bodíka :-K:yes: a přidávám i foto.:-)

jirih

15. 8. 2021 12:19

:yes:

Tonja

16. 3. 2021 23:45

V jižní Francii jsme se setkávali s tím, že k masu byly jako příloha samostatné fazolové lusky. Teď to už děláváme i doma. Další příloha (např. brambory) nemusí být. V místních restauracích ve zmíněné Francii jste si mohli vybrat: buď fazolové lusky nebo šťouchané brambory, nikdy ne obojí. Je to jen věc zvyku. Samotné vařené a dobře omaštěné fazolové lusky jako příloha např. ke karbanátkům jsou senzační.

Michaela.Koc

16. 10. 2017 19:48

Dnes jsem fazolky dělala k večeři a můžu říct,že ne naposledy ;-) jsou opravdu moc dobré! Zvolila jsem je jako přílohu ke kuřecímu masu a zelenině:yes::-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 2. 2014 13:40

Výborné fazolky, v mém případě s hovězími kostkami :-). Dovolím si přidat foto :-)

Eliza Eliza

3. 8. 2013 21:46

Lusindo a Maruško, je to vynikající pochoutka - jak jinak...;-):yes:. Posílám fotky a až nyní (ostuda) velký bodík.:yes::-p

Straslipka Martin Straslipka Martin

24. 2. 2013 09:12

:yes::yes:::yes: Dobrotka :yes::yes::yes:

vicky

2. 12. 2012 10:33

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:vyborny myslela jsem ze to je hnus a le je to vyborny :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-D:-D:-D:-D:-D:-D;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

viky8

31. 8. 2012 12:08

dnes jsem je vyzkoušela prostě nemají chybu dávám plný počet bodíků

aaura aaura

10. 9. 2011 19:41

dělám skoro stejně, jen česnek dávám až nakonec....dnes jsme měli k obědu, tak jsem si dovolila přidat fotky ;-). Máš bodíka....fazolky já můžu....třeba jen posypané sýrem a s pečivem...ale takhle s masíčkem je to :yes::-p

rihana

10. 9. 2011 19:23

Já dávám méně česneku, nedávám cibuli ale zakápnu sojovou omáčkou. To už vůbec nemá chybu.

Jenny

17. 4. 2011 17:09

no,to bych si dala říct,fazolky miluju...a s tím masinem...mňam!!!:yes::-K

Ivana79 Ivana79

17. 6. 2010 13:34

Dnes som robila prvý krát k bravčovým rolkám a sú fakt výborné:-!:yes:Vždy som fazuľku len dusila s vajcom,ďakujem za recept:-K

Karel

24. 2. 2010 12:32

Já osobně přidávám ještě tymián - nešetřím jim a pak je to opravdu velká dobrota.

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 3. 2009 20:02

Fazolové lusky jsou :yes: měla jsem k nim kotletky jen s kořením Steak 7 pepřů a smažené bramborové mřížky, z čerstvých brambor. Foto není moc kvalitní, foťák jsem půjčila a je foceno mobilem :-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelené fazolky jako příloha fazolky jako příloha fazolove lusky zelené fazolove lusky recepty fazolové lusky recepty jak upravit zelené fazolky fazolové lusky na slanině fazolové lusky se slaninou zelené fazolky příloha fazolové lusky recept recepty fazolové lusky recept na fazolové lusky fazolky recept zelené fazolky jako příloha recept fazolky se slaninou příprava fazolových lusků recept fazolove lusky zelené fazolové lusky fazolové lusky se slaninou a česnekem zelené fazolky

Suroviny: lusky fazolové mražené, slanina anglická, česnek, olej olivový, cibule

TopRecepty.cz

Fazolové lusky jako příloha k masu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rPJ