Dušená kapusta
Kapusta obsahuje celou řadu vitamínů a navíc pořádně zasytí. V podzimním a zimním období jistě přijde vhod a je připravená během chvilky. Dochutíme jen solí a pepřem, kdo má rád maso, může přidat. Velmi chutný a rychlý oběd.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 215 kJ / 51 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,47 g |
Tuky | 0,25 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro „masožravé“ můžeme „ovonět“ libovolným množstvím ne/libové slaniny, nepodáváme-li jako přílohu přímo k uzenému masu s houskovým knedlíkem
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2023 13:29
DlabemeZdrave: Omlouvám se,že nesouhlasím,ale mám raděj jídla po česku,kapustu z jogurtem?Brrr...Pěkně zahuštěnou nastrouhaným bramborem,klidně bez masa i slaniny,ale jogurt?
11. 3. 2022 14:51
Na cibulku jsem přidala jen slaninu a nakonec trochu česneku. Jednoduchá o dobrá. Přidávám foto.
30. 7. 2017 16:53
absolutně přesný a správný recept
7. 2. 2013 23:22
DlabemeZdrave:
zase souhlas - ať stránky slouží, čemu mají! Kdo se nechce "hádat přes sítě", ví, VO CO GO, klidně mu na vyžádání pošlu mailem pár mých osvědčených... Dyk dle za/star/al/ého rčení - je mi 60, v Rusku jsem byla...:) A k tomu ještě pracovala jako "poradenská"; tak na rady "mám patent":)
zase souhlas - ať stránky slouží, čemu mají! Kdo se nechce "hádat přes sítě", ví, VO CO GO, klidně mu na vyžádání pošlu mailem pár mých osvědčených... Dyk dle za/star/al/ého rčení - je mi 60, v Rusku jsem byla...:) A k tomu ještě pracovala jako "poradenská"; tak na rady "mám patent":)
7. 2. 2013 22:27
Marcela Vesela: ja tu jsem take kratce a ze zacatku jsem si dost ,,uzila" prave kvuli soutezi, ale ignoruji to, zapomnela jsem to a soustredim se jen na to, o cem tyto stranky maji byt - jidlo a vareni. Autorka fotografie je asi nema zkusenosti s kapustou nebo nevi jak na to, to se stava, proto jsem ji jen chtela poradit. Mne je 24 takze se take teprve vse ucim a sbiram zkusenosti
7. 2. 2013 21:45
DlabemeZdrave:
SOUHLAS; taky kapustu mívám krásně zbarvenou, a si myslela totéž, co Vy:) Jen raděj, jako nová, už na nic nereaguju, když zde, koukám, dost lidí "sočí" proti druhým, čekaj na jakoukoliv chybu/"příležitost"... Hezky mi TO dnes vysvětlila Bibinka u mé novinky:)PA/C MA/C(ompany)
SOUHLAS; taky kapustu mívám krásně zbarvenou, a si myslela totéž, co Vy:) Jen raděj, jako nová, už na nic nereaguju, když zde, koukám, dost lidí "sočí" proti druhým, čekaj na jakoukoliv chybu/"příležitost"... Hezky mi TO dnes vysvětlila Bibinka u mé novinky:)PA/C MA/C(ompany)
7. 2. 2013 21:38
jabl.ko: Mohu se zeptat, jak dlouho jste tu chudinku kapustu dusila doměkka? Jen že je taková tmavá a ležérní, já tomu říkám mrtvá. Nedivím se, že v této zemi lidi kapustu moc nemusí, když jí 99% lidí takhle zničí. Hlavně to nějaká rejpavá duše nezapomeňte vzít jako útok a spustit smršť nadávek, urážek a dohadů
Jani, zkuste kapustu podusit max 10min (žádný tlakový hrnec) a uvidíte, jak si pochutnáte nejen vy, ale i vaše oči
Dovolím si ukázat, jak vypadá kapusta po šetrném zacházení
http://www.toprecepty.cz/recept/32028-bramborove-k...
http://www.toprecepty.cz/recept/32101-conchiglie-s...
Jani, zkuste kapustu podusit max 10min (žádný tlakový hrnec) a uvidíte, jak si pochutnáte nejen vy, ale i vaše oči
Dovolím si ukázat, jak vypadá kapusta po šetrném zacházení
http://www.toprecepty.cz/recept/32028-bramborove-k...
http://www.toprecepty.cz/recept/32101-conchiglie-s...
6. 2. 2013 17:55
Dovolila jsem si přidat foto
Kapustu jsem dělala na cibuli a na špeku, k tomu je opečená klobása
Kapustu jsem dělala na cibuli a na špeku, k tomu je opečená klobása
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Světlý bramborový chléb
Přidáno před 9 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 28 minutami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 47 minutami
Fit salát
Přidáno před 12 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 17 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 10 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Domácí vegeta z libečku: Kořenící směs nejen do polévky vyjde na pár korun a využijí se i zbytky zeleniny
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Další recepty
Tématické fráze: dušená kapusta kapusta recept kapusta dušená dušená kapusta jako příloha dušená kapusta recept kapusta recepty kapusta dušená kapusta-recept kapusta jako příloha dusena kapusta recepty recept kapusta recept na kapustu dušená kapusta na slanině recept dušená kapusta jak se vaří kapusta dušená kapusta se slaninou jak dlouho vařit kapustu recepty dušená kapusta dušená kapusta s uzeninou recept na dusenou kapustu
Suroviny: cibule, kapusta, sůl, pepř mletý, mouka hladká, slanina, párky, maso uzené
Dušená kapusta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50A8
8 názorů