Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Chcete si připravit k obědu jídlo na asijský způsob? Vyzkoušejte toto marinované maso restované se zelím, paprikou a pórkem sypané dýňovými semínky a polité sójovou omáčkou. Jídlo podávejte s rýží, hranolky nebo nudlemi.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 488 kJ / 834 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,03 g |
Tuky | 52,26 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 20,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K zelenině můžete přidat i žampiony. V originálním receptu jsou místo dýňových semínek arašídy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2010 09:20
včera jsme měli na oběd a výborné. dávám bodík.
30. 11. 2009 13:35
Udělala jsem do zásoby a zaařila jsem. Výborné
29. 11. 2009 23:11
A taky třeba zaměnit olivový olej za jiný, protože v Číně ho neznají...
11. 1. 2009 17:33
Holky, ty fotky jsou úžasné
11. 1. 2009 15:29
Papričko, dovolila jsem si ještě přidat 2 fotky. Za recept děkuji- pochutnali jsme si, byly k tomu hranolky.
11. 1. 2009 15:19
Dnes bylo u nás http://toprecepty.cz/recept/3145-veprove-po-cinsku...naložené 3 dny a výborné. Papričko dávám Ti jasně za 1
Výbušná! Všimla sis- už to asi umím, jen musím vymazat tu úvodní adresu, tak Ď,Ď,Ď
Výbušná! Všimla sis- už to asi umím, jen musím vymazat tu úvodní adresu, tak Ď,Ď,Ď
9. 1. 2009 08:47
2 dny naložené masíčko je fakt o hodně lepší a rychle udělané. Dej pak vědět jak chutnalo.
8. 1. 2009 18:07
Papriko, právě jsem masíko naložila a o výkendu udělám. Vypadá to hodně jedle,mňam
5. 1. 2009 19:15
Dávám za 1 také ozkoušíme
4. 12. 2008 20:41
Dávám 1 - moc jsme si dnes pochutnali. Nevím, jestli jsem zpočátku šetřila kořením, ale něco tomu scházelo, tak jsem přidala lžíci kečupu a lžíci obyč hořčice. Zelenina byla křupavá - prostě vynikající.
2. 12. 2008 11:15
Lusindo, ještě takovou poznámečku, nemáš tam málo zeleniny? Já vidím samé maso. Zeleniny mám vždy (na objem) dvojnásovné množtví, ona se hodně speče. Beru to jako jeden ze způsobu, jak chutně dostat do manžela zeleninu.
2. 12. 2008 11:04
U nás to bylo tentokrát také z kotlety, ale když mám plecko a je naložené opravdu 2 dny, tak je to neuvěřitelně křehké maso.
2. 12. 2008 10:51
Asi 5 hodin Papričko, použila jsem kotletu takže to bylo měkké krásně i skvěle vychucené.Kýtu bych samozřejmě nechala minimálně 24h.
2. 12. 2008 10:45
Lusindo, jsi šikulka, ale jak dlouho jsi měla naložené to maso??? Nebylo tvrdé? Čím déle je naloženo, tím kratší potřebuje tepelnou úpravu. David mi to právě vysvětloval, že v číně jsou tak chudí, že to musí ta kuchařka stihnout na 2 polínkách uvařit pro celou rodinu i s polívkou.
1. 12. 2008 19:54
Takže já jsem dnes večer uvařila, udělala jsem jen jednu záměnu, červenou papriku jsem vyměnila za hrášek.Fotečku dodávám.Bylo to moooc dobré, brzy zopakujeme.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 4 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Velikonoční cupcaky: Jsou určeny pro sváteční stůl, ale radost udělají hlavně dětem
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Další recepty
Tématické fráze: vepřové maso po čínsku vepřové po čínsku vepřové nudličky po čínsku vepřová játra po čínsku jaterní dieta recepty jaterní dieta jídelníček vepřová kýta po čínsku veprová po čínsku maso po čínsku jak dlouho vydrží naložené maso čína z vepřového nejlepší recept vepřová směs po čínsku vepřová plec po čínsku recepty na jaterní dietu kýta po čínsku vepřové nudličky čína grepová dieta vepřové plátky po čínsku recepty pro jaterní dietu dýně po čínsku
Suroviny: maso vepřové, olej olivový, zelí bílé hlávkové, paprika, pórek, cibule, česnek, semínka dýňová, omáčka sojová, olej olivový, česnek, koření kari, paprika sušená sladká, chilli, pepř mletý
Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6XE
49 názorů