Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát s pečenými paprikami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

22. 11. 2012 20:07

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 666 kJ / 2 310 kcal
Bílkoviny50,60 g
Tuky91,48 g
Vláknina73,60 g
Cholesterol 148 mg
Sodík 978 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy299,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tipy a triky:

Pokud chcete mít brambory nakrájené na opravdu úhledné kousky, nechte si je napřed úplně vychladnout (případně můžete i oloupat, záleží na vaší chuti). Mně ale tento salát přijde daleko chutnější za tepla (a navíc je to daleko rychlejší).

Preferujete-li výraznější chutě, dokořeňte salát troškou čerstvě mletého barevného pepře, případně špetkou tlučeného nového koření.

Papriky nepoužívejte bílé, ani zelené podlouhlé. Jednak občas pálí, ale hlavně se jim strašně špatně loupe slupka.

Jestli se vám recept líbí, koukněte na mé stránky, třeba tam najdete další inspiraci: http://www.foodstyle.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tanicka Tanicka

23. 11. 2012 15:11

To vypadá skvěle, syrové papriky nemusím, ale pečené jsou moc dobré :) Jen mám obavy z toho pečeného česneku - vídám to v hodně receptech, ale osobně mi pečený česnek vždycky zhořkne..:( Čím to je???

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

23. 11. 2012 03:20

:-p:-p;-):yes:

1974andrea 1974andrea

22. 11. 2012 21:45

aaadobromila:Na závadu určitě ne, ale přijde mi to škoda oleje, když ho odstraníš se slupkou;-)

aaadobromila

22. 11. 2012 21:12

1974andrea: Já je tedy také potírám olejem. ;-) To není přeci na závadu...

1974andrea 1974andrea

22. 11. 2012 20:50

K@tka:Ale ten olej ti steče na plech v troubě a zbytek přece sloupneš s tou slupkou. Možná třeba smíchat s olejem před zamícháním do brambor, ne?

K@tka

22. 11. 2012 20:41

1974andrea: No, přijde mi, že s olejem líp vynikne jejich chuť ;-)

1974andrea 1974andrea

22. 11. 2012 20:36

Mám moc ráda pečené papriky v čemkoliv:-p. Jen mi není jasné, proč se mají pomazávat olejem? Když je opékám, tak nasucho, pak zabalím do mikrotenu a sloupnu v pohodě.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: příloha k bramborovému salátu lehke bramborove salaty lehké teplé večeře lehký salát k večeři lehká teplá večeře přílohy k bramborovému salátu těstoviny s pečenými paprikami příloha bramborový salát bramborový salát jako příloha bramborový salát příloha lehká večeře lehká večeře z tvarohu přílohy k bramborovému salátu teplá lehká večeře bramborový salát s paprikou bramborový salát s pečenou paprikou lehká bramborový salát teplý bramborový salát lehké večeře saláty jako vecere

Suroviny: paprika čerstvá červená, brambory typ a, česnek, majolka, smetana kysaná, sůl, cibulka jarní

TopRecepty.cz

Bramborový salát s pečenými paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLq7