Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje tradici a paletu chutí a vůní, které zahřejí duši i žaludek. Tento pokrm je symbolem slavnostních obědů a rodinných oslav.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 620 kJ / 2 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,23 g |
Tuky | 33,59 g |
Vláknina | 30,14 g |
Cholesterol | 523 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 365,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Menu.domů.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2022 21:04
Recept je perfektni! Knedliky jsou opravdu vyborne a nejsou vubec slozite na pripravu. Husicka byla dle postupu jako dort a zeli nemelo chybu! Dekuji :)
11. 11. 2022 08:25
20. 10. 2015 14:45
Tak to máte moc pěknou, palec nahoru. Moc pěkně vypadají i ty knedlíky, ty jsem ještě takhle neviděl,to máte nějaký rodinný recept?
My jsme letos díky hodně teplému podzimu zkoušeli v předstihu - jakoby takové generálce - husu na grilu http://www.zabijacky.cz/news/svatomartinska-husa/ a nedopadla myslím také špatně. Ale co naplat, knedlíky a zelí na grilu nedáme
Ještě jednou díky za inspiraci
My jsme letos díky hodně teplému podzimu zkoušeli v předstihu - jakoby takové generálce - husu na grilu http://www.zabijacky.cz/news/svatomartinska-husa/ a nedopadla myslím také špatně. Ale co naplat, knedlíky a zelí na grilu nedáme
Ještě jednou díky za inspiraci
25. 11. 2012 20:34
tohle se nedá jen tak minout, to se musí ocenit! Nádhera!
18. 11. 2012 17:11
senky: Senky, děkuju za komentík a krásné fotky.
18. 11. 2012 16:49
Veronika.Hrozna: Vidličkou napíchneš roh utěrky, zvedneš ruku, knedlík tím vyroluješ a vzápětí ho z vody vyndáš "podběrákem". Opatrně na několika místech propícháš vidličkou, aby unikala pára.
18. 11. 2012 16:00
Ten knedlík je potřeba vrátit do té vroucí vody ,když jej rozbalíš,a ješté vařit, nebo pak už jen jak píšeš vybrat a nakrájet ???
18. 11. 2012 13:38
Jsme po obědě a moc jsme si pochutnali jen s malou úpravou, výpek jsem nezahušťovala, máme to tak raději. K tomu lahvinka svatomartinského Mullera a dokonalá neděle, protože teď se už ani nezvedneme bod a s dovolením foto
18. 11. 2012 09:07
Jsem velmi potěšená, že se recept líbí a všem Vám děkuji za reakce. Ale abych nespravedlivě nesklízela pochvaly sama, doporučuju se podívat na stránky, ze kterých jsem čerpala (viz poznámka - menu.domů). Patří sympatické a moc šikovné holce, podle jejíhož perfektního videonávodu jsem postupovala. Její koncept -mimo jiné- spočívá v tom, že coby foodkritik navštěvuje drahé restaurace, degustuje a pak vaří doma totéž (včetně srovnání finanční náročnosti).
18. 11. 2012 08:41
U nás dnes dvojí zelí, dvojí knedlík ale husa podle Tebe jen těsně před dopečením přidám ještě jablíčka bez slupek, milujeme je pečená ve výpeku
18. 11. 2012 08:07
husa je výborná, ale zelí, a zejména ten knedlík, mě uchvátily, dokonalé
17. 11. 2012 23:11
Skvělé
Dokonalý popis, bod
Dokonalý popis, bod
17. 11. 2012 12:45
jarda Kadic: Tak to jsem ráda. S tím špenátem je to super nápad!!
17. 11. 2012 12:08
Dnes jsem, husu nemaje, dělal ty knedle, já jsem na bramborové machr, takže se povedly, do jednoho jsem “zamontoval podušeny listový špenát,a taky dobrý, byly s kuřetem.
16. 11. 2012 21:42
Anna Kocikova: Aničko, když jsem to zvládla já (a co se knedlíků týče, si opravdu nevěřím), tak se to jistě povede i Tobě. Zkus to, fakt na tom nic není, jen se přesně držet návodu a dobrounký knedlík je hotový...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 10 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Tradiční hostina na Boží hod: Jak na kaštanovou polévku a křupavou kachnu?
Husa nebo kachna? Kterou si vybrat na přípravu slavnostního menu a jak se liší
Další recepty
Tématické fráze: recept na svatomartinskou husu husa se zelím jak upect svatomartinskou husu svatomartinské menu jablečné zelí svatomartinské menu recepty bramborové knedlíky pohlreich svatomartinská husa s jablky recept menu domů svatomartinská husa bramborový knedlik podle polreicha husa s jablky recept svatomartinské menu recept svatomartinská husa s jablky recept na svatomartinkou husu pečená husa pohlreich recept bramborový knedlík který se vždy povede menu domů bramborové knedlíky jak se pece svatomartinska husa recept husa se zelím svatomartinská
Suroviny: stehno husí, jablko červené, cibule, cibule červená, máslo, kmín celý, kmín mletý, sůl, víno bílé, mouka hladká, vývar drůbeží, zelí hlávkové, jablko červené, cukr třtinový, cukr krystal, cibule, džus jablečný, máslo, kmín celý, pepř mletý, sůl, brambory, mouka hrubá, vejce, krupička, solamyl, máslo, žloutek, slanina anglická, sůl
Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNWR
43 názorů