Domácí škvarky a sádlo
Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda. Stačí jen nakrájet vepřové sádlo a nechat pomalu škvařit za občasného míchání.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 75 423 kJ / 18 027 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,40 g |
Tuky | 1 981,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to jednoduché a 100% lepší než kupované.
Recept jsem nenašla, tak přidávám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2012 21:33
Jitkas:Děkuji, bohužel nestíhám, třeba zítra, možná
10. 11. 2012 21:07
Nofrona,nenech se vyrusovat a klidne dale tvor.Skvarecek vypada strasne dobre,co rici.Neco sladkeho by nebylo???
10. 11. 2012 21:00
sunny.sofi:ok v pohodě spagetka to napsala dobře, od těchto komentíků je tu diskuze.
A jsem pro vymazání posledních tvých komentíků ať se necítíš zle
A jsem pro vymazání posledních tvých komentíků ať se necítíš zle
10. 11. 2012 20:54
sunny.sofi:to je v pořádku, navíc se vyjadřuješ slušně, ale když už, tak piš už na diskuzi, ju?
10. 11. 2012 20:50
nofrona: mrzí mě, že předchozí komentík asi naráží i na mě, protože jsem se nevyjádřila k receptu a naopak se snažila zastat všech dobrých autorů receptů a topek vůbec proti hloupým šťouralům a nereg. hlupákům. Teď vypadám já jako někdo, kdo narušuje diskuze nad recepty. Omlouvám se.
10. 11. 2012 20:44
Anna Kocikova:Díky Aničko a všem kdo komentuje recept.
10. 11. 2012 20:39
spagetka: nemohla jsem, začala jsem psát dřív, než tu byl
10. 11. 2012 20:38
sunny.sofi:přečti si příspěvek přesně pod tebou, nevšimla sis
10. 11. 2012 20:36
Tak teď si připadám jako debil, půlka diskuze, která tu byla, je pryč. Snažím se být férová a slušná, ale to, k čemu se vyjadřuji, tu už není, asi bych byla ráda, kdybyste vymazali všechny mé příspěvky, abych nevypadala jako hlupák. Děkuji
10. 11. 2012 20:35
Prosím, aby další komentáře, netýkající se přímo receptu, byly psany sem: http://www.toprecepty.cz/df_kategorie.php?kategori...
Děkuji.
Děkuji.
10. 11. 2012 20:34
Ja sádlo topím najradšej v PH, nemusím strážiť...(mlieko na koniec)
10. 11. 2012 20:26
Krásné škvarečky takové si pamatuju z neděle po zabijačce já škvařím sádlo v pekárně a přidávám mléko až těsně před koncem, přesně tak jak to dělala mamka i babička ale ty škvařily, tak jako Ty, na sporáku Sto domácností, sto způsobů a sto zkušeností. Proč se stokrát nepoučit
Holky a kluci klid je sobota večer, nemáte jinou zábavu, než tady do sebe bušit
Holky a kluci klid je sobota večer, nemáte jinou zábavu, než tady do sebe bušit
10. 11. 2012 19:58
Vážení,kdyby chtěl někdo mrknout na komentáře ohledně přidávání mléka do škvařeného sádla a na zkušenosti s ním,tak by asi v polovině komentářů znechucen odešel na jiný web o vaření
Nechápu,proč se vždy všechno musí propírat pod recepty,které za nic nemohou.Přece není problém vytvořit si nové fórum a jít dělat"peklíčko"tam
My dáváme mléko také hned s kostičaka sádla,aby škvarečky nebyly přičmoudlé.Maminka a babička přidávaly teprve až sádlo trochu pustilo tuk.Tak asi je to o zvykuNicméně Nofri,ty Tvé škvarečky jsou mňamkovnía s čerstvým chlebíkemjůů to by mi pak zase bylo zleale dala bych si
Nechápu,proč se vždy všechno musí propírat pod recepty,které za nic nemohou.Přece není problém vytvořit si nové fórum a jít dělat"peklíčko"tam
My dáváme mléko také hned s kostičaka sádla,aby škvarečky nebyly přičmoudlé.Maminka a babička přidávaly teprve až sádlo trochu pustilo tuk.Tak asi je to o zvykuNicméně Nofri,ty Tvé škvarečky jsou mňamkovnía s čerstvým chlebíkemjůů to by mi pak zase bylo zleale dala bych si
10. 11. 2012 19:20
Taky mléko dávám až na konci. Jinak krásné škvarečky :)
+
+
10. 11. 2012 18:38
nofrona:to nebylo řečeno konkrétně tobě, to byl pocit z toho, jak to tu prostě poslední cirka rok jde.
ty bys to mohla momentálně umastit leda tak těma pěkně vypečenejma škvarkama
ty bys to mohla momentálně umastit leda tak těma pěkně vypečenejma škvarkama
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 1 hodinou
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 4 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 5 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 6 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 7 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 7 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečená bramborová roláda: Nejlepší je plněná směsí uzeného masa a kysaného zelí, před vysušením ji ochrání pečicí papír a sádlo
Jste milovníci tradičního zlatavého pokladu českých kuchyní? Ze škvarků se dá připravit pomazánka, chléb i sladké koláčky
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Další recepty
Tématické fráze: domácí škvarky domácí škvařené vepřové sádlo škvaření sádla jak na škvaření sádla škvarky domácí škvarky recept jak udělat domácí škvarky recept na domácí škvarky škvaření sádla s mlékem jak udelat skvarky škvařené sádlo škvaření škvarků kančí sádlo škvařené sádlo recept škvarky recept domácí vepřové škvarky jak škvařit sádlo škvařené sádlo s mlékem škvařené vepřové sádlo kocmrda
Suroviny: sádlo vepřové, mléko, sůl
Domácí škvarky a sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5K4X
58 názorů