Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí škvarky a sádlo

Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda. Stačí jen nakrájet vepřové sádlo a nechat pomalu škvařit za občasného míchání.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

10. 11. 2012 17:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie75 423 kJ / 18 027 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky1 981,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 80 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to jednoduché a 100% lepší než kupované.

Recept jsem nenašla, tak přidávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

23. 7. 2016 05:34

Pavel: Skús Makro.;-)

Pavel

23. 7. 2016 01:13

Zajímalo by mě,kde se dá koupit sádlo,ze kterého vyškvařím škvarky.Všude mají centimetrové pláty z masných plemen,které se rozpustí na čisté sádlo.Proto taky stojí škvarky kolem 160 Kč ! Vasoké škvarkové sádlo jsem v řeznictví neviděl ani nepamatuju...

Pavel

27. 10. 2015 11:50

Máme osvědčený postup: Mléko podle něj doporučuji skutečně dát až na závěr - zpění, vypadá to, že se srazilo, jak zde někdo napsal s obavami, ale ničeho se nebát, promíchat, nechat chvíli propěnit, škvarečky zezlátnou, a až pak teprve odstavit. Přidat ale skutečně mléko, nikoli to, co se prodává v krabicích. A nedává se mnoho, jen trocha. Pokud chcete uchovat sádlo nebo sádlo se škvarky déle v chladničce, pak raději nepřidávejte sůl, a už vůbec ne žádné další ingredience.

žanda

21. 5. 2015 12:30

s tím mlékem jsou ty škarky famózní:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/30113-domaci-skvar...

jakeline

9. 3. 2015 17:26

Přidávám mléko až mám slité sádlo
zlaté škvarky poleji šálkem mléka a nechám dojít pod poklicí nemá to chybu:-p:-p

ilo

12. 7. 2014 19:37

Doma si dělej všechno, škař sádlo, dělej si špekáčky a párky telecí, sekanou ze 60., 70. a poloviny 80. let, vyráběj si čínské vepřové konzervy a landšmídy takové chuti jako byly do 83. roku atd. a co dělají profesionální fabriky, že to po převratu ztratilo chuť. dříve uzeníny např. špekáčky třetí den zapáchali když nebyly mrazáky. To se poznala kvalita. Sdělte mě co dělají "výrobci" (velice jsem je slušně nazval)dnes. Dřív u řezníka salám voněl (paříž, gothaj, šunkový a potom co si vyřáběli řezníci pro sebe v ZŘUDU v Plzni. Ocásky byly pouze pro zaměstnance. Dnes je to s chotí katastrofa. Vyhoďte ty podporovače chuti (na půl asi jedy), krmte prasata šrotem a brambory (kdo si vymyslel moučky musel být líný zemědělec, jen aby to rychle rostlo a maso nebylo přirozeně vyzrálé. Sádlo má být na čtyři prsty atd. Proč jak se říká jezedáci nekrmí prasata doma, že se to nevyplatí, já se ptám proč, to jim před převratem dával někdo krmení zadarmo, asi jo, nebo že by jej ... .

Flyer01

8. 3. 2013 22:32

Ahoj nofrona?!
děkuji za recept a já bych jen dodal, do škvaření přidám pár stroužků česneku, pár kuliček nového koření a 2 bobkové listy, a škvařím veeeeelmi pomalu aby se ingredience nepřepálily ...sádlo pak dostane naprosto dokonalou "jinou" chuť a já osobně ho každý čtvrt rok musím dělat celé rodině :-)

Flyer01

8. 3. 2013 17:25

Ahoj nofrona?!
děkuji za recept a já bych jen dodal, do škvaření přidám pár stroužků česneku, pár kuliček nového koření a 2 bobkové listy, a škvařím veeeeelmi pomalu aby se ingredience nepřepálily ...sádlo pak dostane naprosto dokonalou "jinou" chuť a já osobně ho každý čtvrt rok musím dělat celé rodině :-)

Maru

19. 2. 2013 19:55

Iljusa: A nesrazí se to, když se dá mléko do toho horkého sádla? Chtěla jsem zkusit dát mlíko dodatečně (před škvařením jsem to mlíko přehlídla), tak jsem zkusmo dala do naběračky vroucí sádlo a do toho nalila trošku mlíko.. no a srazilo se to. Možná by se to rozmíchalo, ale nechtěla jsem riskovat.. Vám se to tedy nesráží?

Marta

5. 12. 2012 15:18

magdalenka: Prosím kolik toho syrového sádla dáte do toho papiňáku ? Děkuji za odpověď.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

17. 11. 2012 20:47

:-):-p;-):yes:

Vojtina

12. 11. 2012 11:01

Já jsem se už dlouho do diskuze nezapojila a tak Vám sdělím mé zkušenosti. Nakrájelo se, dalo do hrnce a babička i maminka přilila čistou vodu, dala na rozpálená kamna a stále míchala. Než se voda odpařila, sádlo si pustilo tuk a už se škvařilo až do zezlátnutí škvarku. Pak se hrnec sundal, vložil se velký cedník(dršlák) a naběračkou se bralo čisté sádlo a lilo se do hrnce. Zbytek sádla i se škvarky se ještě přecedil a vymačkalo se přebytečné sádlo ze škvarků. Babička říkávala, že když se dá mléko tak se to rádo připaluje ode dna. Prasátko bylo v chlívečku každý rok. :-)

Iljusa Iljusa

11. 11. 2012 14:39

Krásné:yes:, mléko dávám až na závěr škvaření ;-)

Marsi Mesi

11. 11. 2012 00:22

Nedávno jsem dostala domácí škvarky a řekla jsem si, že musím udělat také a se sádlem;-) takže receptík se mi hodí a přidávám bodíka:-)):yes:

Jitkas

10. 11. 2012 21:48

Klidek, ja vydrzim! Treba i pozitri.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí škvarky domácí škvařené vepřové sádlo škvaření sádla jak na škvaření sádla škvarky domácí škvarky recept jak udělat domácí škvarky recept na domácí škvarky škvaření sádla s mlékem jak udelat skvarky škvařené sádlo škvaření škvarků kančí sádlo škvařené sádlo recept škvarky recept domácí vepřové škvarky jak škvařit sádlo škvařené sádlo s mlékem škvařené vepřové sádlo kocmrda

Suroviny: sádlo vepřové, mléko, sůl

TopRecepty.cz

Domácí škvarky a sádlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5K4X