Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička

Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min doba včetně pečení v troubě

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava, doba včetně pečení v troubě)

7. 11. 2012 08:43

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 329 kJ / 796 kcal
Bílkoviny115,59 g
Tuky17,38 g
Vláknina22,87 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,50 g
Sacharidy35,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

2. 8. 2013 13:01

Jana Remkova: Díky za foto, guláš vypadá přesně jako ten můj. :-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 8. 2013 12:24

Posílám plus a foto;-)

Dajda Dajda

17. 1. 2013 18:31

aadulka: Proti gustu žádný dišputát. V každém případě děkuji za fotku. :-)

aadulka aadulka

17. 1. 2013 13:55

Já teda s knedlíky, a musím říct, že guláše z trouby chutnají lépe. :-):yes:

tejaja tejaja

6. 1. 2013 22:24

Dajda: takže Di je tvoja najlepšia kamarátka ? Poznám sa s ňou osobne, tak ma to teší;-)

Dajda Dajda

6. 1. 2013 18:38

tejaja: Mojí nejlepší kamarádky. Po dobu studií jsme babičku navštěvovaly každý týden a užívaly si jejího skvělého kuchařského umění. Dodnes vařím některé speciality podle "maďarské" babičky, i když moje vlastní babička byla taky výborná kuchařka, ale z jiného kraje - od ní mám například skvělý recept na perníkové řezy nebo medáčky, které se u nás v rodině pekly daleko dříve než se objevil hit medovník (a jsou určitě lepší).:-p

tejaja tejaja

6. 1. 2013 18:01

Veľmi dobrý segediňák, len ten Tokaj je nepresne uvedený, pretože Tokaj nemusí byť sladký, Tokaj je aj suchý ( Furmint ).
A čia tá babička vlastne je?
http://www.recepty.cz/recept/segedinsky-gulas-mada...

Frantiska Frantiska

15. 11. 2012 09:06

Vyzkouseno, jen jsem zapomnela pect v troube ... priste uz nezapomenu :) Byl vyborny!

Liška

7. 11. 2012 13:06

Já miluju segedín se lžičkou brusinek, nebo rybízového džemu navrch :-D:yes:

zuzana

7. 11. 2012 10:53

:-p:yes: To vyzkouším, ten klasický mi moc nejede :-8

Dajda Dajda

7. 11. 2012 10:51

Frantiska: Prima, doufám, že bude chutnat. Říkala jsem si, že tenhle guláš je opravdu trochu jiný (víno, žádná mouka, neplave v omáčce, je bez bobkového listu ad.), tak proč ho sem nedat k vyzkoušení. ;-)

Frantiska Frantiska

7. 11. 2012 10:33

Segedin je s vinem dobry. Priznam se, ze me dost prekvapilo, ze je tu 22 receptu a ani jeden z vinem :) už jsem ho dlouho nemela, tak ho o vikendu uvarim podle tebe

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky

Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk

TopRecepty.cz

Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xp2o