Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička

Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min doba včetně pečení v troubě

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava, doba včetně pečení v troubě)

7. 11. 2012 08:43

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 329 kJ / 796 kcal
Bílkoviny115,59 g
Tuky17,38 g
Vláknina22,87 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,50 g
Sacharidy35,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

17. 6. 2020 18:48

Eja57:Len autor receptu môže nastaviť tú ktorú fotku za hlavnú, v tomto prípade Dajda. (a zrejme moderátorky)

mika59 mika59

17. 6. 2020 18:00

Eja57: :-D Díky moc, pobavila jsi mně..:-K:-K

Eja57 Eja57

17. 6. 2020 17:47

mika59: ale no tak:-O přece teď nezačnu vařit:-D fotka je :yes:...ale nějak nechápu, proč jako hlavní fotka zůstává ta co nejmíň odpovídá receptu....

mika59 mika59

17. 6. 2020 17:12

U nás teda s chlebem :yes: Přidávám bod a fotku.:-K:-)

Eja57 Eja57

19. 1. 2020 15:52

bohynovka: no toto...takový poklad jsem přehlédla...děkuji za vytažení receptu:yes:

bohynovka bohynovka

19. 1. 2020 15:43

sonal: Protoze foto neni autorky receptu. Ja jsem tento gulas jiz nekolikrat realizovala a vysledek je vizualne naprosto jiny. Diky peceni v troube je vysledna barva daleko tmavsi a smes hustsi.
Vysledek je ovsem, pri dodrzeni postupu vyse, opravdu famozni. Maso je velmi krehke a lehce opecene, s tokajskym je celkova chut naprosto dokonala a opravdu je nejchutnejsi s chlebem.

sonal sonal

19. 1. 2020 15:27

Nabízíme proleželé s čerstvým chlebem (žádné kynuté české knedlíky!) ja ho mám rada s chlebíkom, tak prečo foto s knedlí:-kom..:-O

Jonath

15. 8. 2017 23:29

Tak to je NEBE V HUBĚ!!!!!! Lepší Segedín jsem ještě nejedl. Akorát místo Tokaje jsem použil domácí vývar.

robo

23. 7. 2017 16:45

Neviem,koho to bola babicka,ale urcite robila jeden z najlepsich gulasov Segede v slnecnej sustave.. Teraz som ho dovaril a teda klobuk dole... Dakujem za recept
:yes::yes::yes:

chocolate chocolate

2. 5. 2017 18:46

Dajdo, je opravdu vyborny:yes:. Tokajske krasne doladilo nase Turanske zeli a i s minimem koreni byl vyborny.
Zapomnela jsem na cesnek, ale i tak to byla (s cerstvym chlebem) mana nebeska.
Dekuji za recept a vrele doporucuji. To krehounke opecene masicko zlaka kazdeho.

Dajda Dajda

16. 1. 2017 22:47

Lumiel: Super!

Lumiel Lumiel

16. 1. 2017 20:20

Povedlo se <3 moc dobreeeej byl :-D

Dajda Dajda

14. 1. 2017 05:07

Lumiel: Až se začne dělat na povrchu "kůrčička". Stupně Vám neřeknu, to záleží na troubě. Rámcově bych řekla raději více, ale pozor na spálení vrchní vrstvy, musí to být jen ta kůrčička. Maso by nemělo plavat, měla by to být taková hustší směs.

Lumiel Lumiel

13. 1. 2017 22:58

Na kolik minut to mam zapect a kolik stupnu? Dekuji:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 8. 2013 17:47

Dajda: Je to přesně ten tvůj:-)), dělala jsem ho podle tebe;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky

Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk

TopRecepty.cz

Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xp2o