Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 329 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,59 g |
Tuky | 17,38 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 35,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2020 00:55
proc tam pisete takovy nesmysl ze abstinenti podleji vodo ne vinem? Alkohol se varenim vypari aspon to by jste meli vedet!!
18. 6. 2020 15:56
Dajda: Já děkuji za přidání úvodní fotky..
18. 6. 2020 09:17
magdalenka: Špalíčky - cuplíky (to je hezké pojmenování) se u nás v rodině vařily odjakživa a dávaly se do kysaného zelí - to je taky moc dobré, zvláště když je ohřeješ po pár dnech odležení. S pečenou kachnou a dušeným červeným zelím se u nás staly hitem vánoční kuchyně. Ale to už není o segedínu!
Knedlíky s práškem určitě nepovažuju za "lajdácké"
Knedlíky s práškem určitě nepovažuju za "lajdácké"
18. 6. 2020 09:04
Dajda: ja varím knedlíky najradšej kysnuté, nadýchané - práve k segedínu alebo ku gulášu, bravčovému s dusenou kapustou. A keď som lenivá, tak také rýchle s práškom do pečiva (potom mám výčitky svedomia, že som to varenia odflákla, kysnuté sú lepšie). Zemiakové varím napr. k špenátu a niektorým omáčkam, ale robím také cuplíky - špalíky. Pre seba časť posypem makom a cukrom a polejem maslom a som v siedmom nebi.
18. 6. 2020 08:58
mika59: Zapomněla jsem poděkovat za moc pěknou fotku!
18. 6. 2020 08:57
magdalenka: A vaříš nadýchané kynuté nebo tuhé bez kvasnic? Já knedlíky moc nevařím a když tak raději bramborové, ale když je vařím, tak mnohem raději ty tužší, nebo alespoň hrníčkové bez kvasnic (ty jsou taky trochu nadýchané). Ty kynuté se mi k segedínu opravdu nehodí, ale někomu určitě ano. Češi ty kypré knedlíky milují!
18. 6. 2020 08:53
Dajda: ja pochádzam z maďarského pohraničia, aj kuchyňa mojej mamky (slovenskej Maďarky) bola tým ovplyvnená. Takže u nás doma sa knedle varili ojedinele a k segedínu sme mali zásadne chlieb. Po mojom odchode z domu po vydaji, som sa musela naučiť variť knedle, pretože manžel má zas korene za riekou Moravou a u nich doma boli knedlíky na stole často.
Na Slovensku v reštauráciách aj domácnostiach segedín sa podáva, pokiaľ viem, s knedlíkmi.
Na Slovensku v reštauráciách aj domácnostiach segedín sa podáva, pokiaľ viem, s knedlíkmi.
18. 6. 2020 08:41
magdalenka: De gustibus non est disputandum, jak říkali už staří Římané (to bylo pro casina) aneb hezky počeštěně Proti gustu žádný dišputát - jak to je na Slovensku? Ať Vám chutná třeba i s bramborovou kaší (tak by Vám to předložili v Německu)!
Díky za nápovědu, díky ní to zvládl i počítačový polovzdělanec, jako jsem já!
Díky za nápovědu, díky ní to zvládl i počítačový polovzdělanec, jako jsem já!
18. 6. 2020 08:31
Dajda: Klikni na "Přidať fotografii" , potom môžeš prehodiť fotky - nastaviť hlavnú atď.
18. 6. 2020 08:27
Dajda: máš pravdu, segedín je maďarská klasika. Knedlíky maďarská kuchyňa nepozná.
(Dnes budem variť, manžel tiež požaduje knedlíky. )
(Dnes budem variť, manžel tiež požaduje knedlíky. )
18. 6. 2020 05:59
casino: Samozřejmě - a s čím jiným? Je to původem maďarské jídlo, ne české a maso neplave v omáčce!
Ale klidně si ho dejte samotný nebo s naducaným knedlíkem!
Ale klidně si ho dejte samotný nebo s naducaným knedlíkem!
17. 6. 2020 22:19
casino: No to je fakt jen názor a pak jen o chutí. a zvyků.
17. 6. 2020 22:15
Dajda:
Segedín s chlebem
Nikdy
No, než segedín s chlebem, pak raději samotný, že
Segedín s chlebem
Nikdy
No, než segedín s chlebem, pak raději samotný, že
17. 6. 2020 20:14
Dajda: zadej si "upravit", navede tě to....
17. 6. 2020 20:08
sonal: Protože autorka nefotí ale je ráda, když někdo k jejím receptům foto přidá.
P.S. Kynuté houskové knedlíky moc nemusím a už vůbec ne k maďarskému segedínu.
MODERÁTORKY: Prosím o pomóóóc s přehozením fotek. Nefotím, nikdy jsem to nedělala.
P.S. Kynuté houskové knedlíky moc nemusím a už vůbec ne k maďarskému segedínu.
MODERÁTORKY: Prosím o pomóóóc s přehozením fotek. Nefotím, nikdy jsem to nedělala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 4 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 23 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 10 sekundami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 56 minutami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 1 hodinou
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 3 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky
Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xp2o
57 názorů