Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička

Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min doba včetně pečení v troubě

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava, doba včetně pečení v troubě)

7. 11. 2012 08:43

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 329 kJ / 796 kcal
Bílkoviny115,59 g
Tuky17,38 g
Vláknina22,87 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,50 g
Sacharidy35,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lebreux

11. 11. 2020 00:55

proc tam pisete takovy nesmysl ze abstinenti podleji vodo ne vinem? Alkohol se varenim vypari aspon to by jste meli vedet!!

mika59 mika59

18. 6. 2020 15:56

Dajda: Já děkuji za přidání úvodní fotky..:-K:-K

Dajda Dajda

18. 6. 2020 09:17

magdalenka: Špalíčky - cuplíky (to je hezké pojmenování) se u nás v rodině vařily odjakživa a dávaly se do kysaného zelí - to je taky moc dobré, zvláště když je ohřeješ po pár dnech odležení. S pečenou kachnou a dušeným červeným zelím se u nás staly hitem vánoční kuchyně. Ale to už není o segedínu! :-O

Knedlíky s práškem určitě nepovažuju za "lajdácké":-!

magdalenka magdalenka

18. 6. 2020 09:04

Dajda: ja varím knedlíky najradšej kysnuté, nadýchané - práve k segedínu alebo ku gulášu, bravčovému s dusenou kapustou. A keď som lenivá, tak také rýchle s práškom do pečiva (potom mám výčitky svedomia, že som to varenia odflákla, kysnuté sú lepšie). Zemiakové varím napr. k špenátu a niektorým omáčkam, ale robím také cuplíky - špalíky. Pre seba časť posypem makom a cukrom a polejem maslom a som v siedmom nebi.

Dajda Dajda

18. 6. 2020 08:58

mika59: Zapomněla jsem poděkovat za moc pěknou fotku! :-K

Dajda Dajda

18. 6. 2020 08:57

magdalenka: A vaříš nadýchané kynuté nebo tuhé bez kvasnic? Já knedlíky moc nevařím a když tak raději bramborové, ale když je vařím, tak mnohem raději ty tužší, nebo alespoň hrníčkové bez kvasnic (ty jsou taky trochu nadýchané). Ty kynuté se mi k segedínu opravdu nehodí, ale někomu určitě ano. Češi ty kypré knedlíky milují!

magdalenka magdalenka

18. 6. 2020 08:53

Dajda: ja pochádzam z maďarského pohraničia, aj kuchyňa mojej mamky (slovenskej Maďarky) bola tým ovplyvnená. Takže u nás doma sa knedle varili ojedinele a k segedínu sme mali zásadne chlieb. Po mojom odchode z domu po vydaji, som sa musela naučiť variť knedle, pretože manžel má zas korene za riekou Moravou a u nich doma boli knedlíky na stole často.
Na Slovensku v reštauráciách aj domácnostiach segedín sa podáva, pokiaľ viem, s knedlíkmi.

Dajda Dajda

18. 6. 2020 08:41

magdalenka: De gustibus non est disputandum, jak říkali už staří Římané (to bylo pro casina) aneb hezky počeštěně Proti gustu žádný dišputát - jak to je na Slovensku? Ať Vám chutná třeba i s bramborovou kaší (tak by Vám to předložili v Německu)!

Díky za nápovědu, díky ní to zvládl i počítačový polovzdělanec, jako jsem já!

magdalenka magdalenka

18. 6. 2020 08:31

Dajda: Klikni na "Přidať fotografii" , potom môžeš prehodiť fotky - nastaviť hlavnú atď.

magdalenka magdalenka

18. 6. 2020 08:27

Dajda: máš pravdu, segedín je maďarská klasika. Knedlíky maďarská kuchyňa nepozná.
(Dnes budem variť, manžel tiež požaduje knedlíky. :-D)

Dajda Dajda

18. 6. 2020 05:59

casino: Samozřejmě - a s čím jiným? :-O Je to původem maďarské jídlo, ne české a maso neplave v omáčce!

Ale klidně si ho dejte samotný nebo s naducaným knedlíkem! ;-)

mika59 mika59

17. 6. 2020 22:19

casino: No to je fakt jen názor a pak jen o chutí. a zvyků.:-)

casino casino

17. 6. 2020 22:15

Dajda:
Segedín s chlebem:-?
Nikdy:-!
No, než segedín s chlebem, pak raději samotný, že:-D

Eja57 Eja57

17. 6. 2020 20:14

Dajda: zadej si "upravit", navede tě to....

Dajda Dajda

17. 6. 2020 20:08

sonal: Protože autorka nefotí ale je ráda, když někdo k jejím receptům foto přidá.
P.S. Kynuté houskové knedlíky moc nemusím a už vůbec ne k maďarskému segedínu.

MODERÁTORKY: Prosím o pomóóóc s přehozením fotek. Nefotím, nikdy jsem to nedělala.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky

Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk

TopRecepty.cz

Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xp2o