Segedín hoďtotam
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 10 808 kJ / 2 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,22 g |
Tuky | 221,64 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 492 mg |
Sodík | 6,20 g |
Sůl | 15,41 g |
Sacharidy | 26,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Několik poznámek:
a) receptů na segedín je tu hodně a jsou téměř všechny stejné, ale zároveň se v něčem vždy drobně liší. Tohle je náš způsob- jak jsem napsala hoďtotam- protože dávám zelí už na začátku (máme ho radši hodně měkké) a pak se o to tu hodinku prakticky nestarám.
b) nemusím asi říkat, ale přece jenom- když přisypeme papriku, jen lehce osmahneme, jinak paprika zhořkne
c) zelí BEZ NÁLEVU
d) někdo přidává smetanu. proti gustu žádný dišputát, ale podle mě tam prostě nemá co dělat- do normálního guláše se taky nedává
e) je lepší, když guláš zůstane tekutější, netřeba zahušťovat až do mrtva- vypadá to potom, jako by to už někdo jednou jedl :-)
Jinak dobrou chuť, vyzkoušejte, přidejte fotečku a napište, jak se povedlo :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2022 22:19
Místo masoxu vývar a zjemněné smetanou..dobrý.
3. 1. 2018 01:39
no ... co dodat ... toto má do segedinu daleko ... spíš bych nechal název jen "Hoď to tam" ... Jednak masox by v kuchyni neměl být vůbec ... jednak do segedinu patří smetana ... toto má spíš blíž k dušenému zelí ... Netvrdím, že to je špatné, ale rozhodně bez masoxu a dalších "chemikálií" se dá vařit normálně. Všude je k dostání spousta koření, bylinek
7. 11. 2012 11:40
Iness:nechutná, naopak mi přijde že ta kostka (či půlkostka) Masoxu tu chuť zvýrazní místo aby jí přebíjela
7. 11. 2012 11:03
dávám smetanu v misce zvlášť,manžel to baští s chlebem a proto si smetanu přidá,já s knedlíkem takže bez !
Kmín někdy přidám,a když zapomenu tak ne ! Ale ještě se nestalo,že by segedín zbyl ,takže ....
Kmín někdy přidám,a když zapomenu tak ne ! Ale ještě se nestalo,že by segedín zbyl ,takže ....
7. 11. 2012 10:19
dělám stejně když mám kousek uzeného masa, tak ho tam tady přihodím
7. 11. 2012 09:39
Katuš,dělávám stejně jako Ty a chutná nám bez česneku a se záklechtkou z mouky a vodyNěkdy,aby byla trošku změna,tak tu zakysanku přidávám,ale jak píšeš v poznámce...je hodně druhů"segedínů".Je to jako se"svíčkovou"
Za chutný receptíček máš další bodíček+8
Za chutný receptíček máš další bodíček+8
7. 11. 2012 09:05
anubis:Anubis, dělám ho velmi podobně, většinou z bůčku, bez masoxu, za to dávám dost česneku, kmín a smetanu, ta musí být-krásně ho zjemní a dostane tu pravou chuť, totéž česnek, je daleko lepší, než bez něj-někdy vyzkoušeji tak dávám 7.bod
6. 11. 2012 23:56
Segedín zásadně z bůčku. Pokud tam není špek, tak to není ono. Vyzkoušel jsem dělat jej z kabanosu (nejlepší je zauzený), i to je fajnová chuť. A za smetanu se přimlouvám, pak je to super. Není to guláš v pravém slova smyslu a proto tam má své opodstatnění.
6. 11. 2012 23:38
6. 11. 2012 19:41
Já taky používám masox, dáváme ho třeba do boršče podle našeho receptu,protože my děláme boršč jen zeleninový s kysankou nakonec. Ale tam kde máme maso, tam opravdu ne. Moje žena si dává do polévky magi, já ne. takže já nikomu nechci radit, jen se podělit .
6. 11. 2012 19:39
anubis: a nechutná ti všechno jídlo stejně? Pak zanikají ty přírodní chutě...Já ho používám jen vyjímečně, kvůli dětem (glutaman) je to umělé šálení chuťových buněk
.
.
6. 11. 2012 19:33
Laďa: já masox strkam abych pravdu řekla prakticky do všeho
6. 11. 2012 19:28
Laďa: jo, tak masox jsem přehlídla.. nedávám ho ale zato přidávám česnek.. pro vůni a chuť.. ale každý to děláme nějak jinak, to je jasné
6. 11. 2012 19:27
podle mě tam nemá co dělat masox. Proč , když tam máš, maso, špek? To bych už radši tu smetanu.
6. 11. 2012 19:19
Segedín mám ráda, recept je rychlý a jednoduchý. Jen bych vytkla to probublání vody s moukou (na zahuštění). Mouka se má vařit alespoň 20 minut (kvůli lepší stravitelnosti a vyhnutí se následných zažívacích potíží)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 40 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: segedin segedin recept segedýn rychlý segedín jakou mouku na zahuštění jednoduchy segedin segetin segedín z bůčku rychlí segedín zahuštění segedínu segedín z mletého masa segedín bez smetany segetýnský guláš recept na segedínský na guláš s bůčku segedyn z bůčku segedín z uzeného masa segedin z plecka recept na segedin segenin dává se do segedínu česnek
Suroviny: cibule, sádlo, slanina, plecko vepřové, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, zelí bílé kysané, sůl, pepř, masox, voda, mouka hladká, voda
Segedín hoďtotam
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnKO
17 názorů