Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba podle Romana Vaňka

Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit vlastní chléb podle chutí vaší rodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 60 min cca 50 minut kynutí

125 min (65 min příprava + 60 min tepelná úprava, cca 50 minut kynutí)

4. 11. 2012 19:07

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 velký bochník

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 053 kJ / 3 598 kcal
Bílkoviny109,75 g
Tuky18,40 g
Vláknina53,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,02 g
Sůl25,00 g
Sacharidy721,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chleba je opravdu výtečný,tak jako všechny ostatní jeho recepty.

Pan Vaněk v kuchařce radí, rozdělit těsto na dva díly a upéci dva bochánky, jelikož nemám dvě ošatky, udělala jsem jeden velký.

Dále pak radí jak zapařit troubu - rozprašovačem na kytky - dokud se nevytvoří oblak páry. A těsto na chleba nedělá v pekárně, ale všechny suroviny smíchá v míse a pak to vše přendá do robotu a míchá 10 min.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

AniCiz

18. 12. 2012 09:26

:yes:tento chleba je zatím nejlepší z mnou vyzkoušených- jednoduchá příprava a ta chuť je opravdu skvělá.Peču v římském hrnci,který nenamáčím,ale i s víkem ho řádně nahřeju,pak na papíře opaatrně vložím chléb nakynutý ,zavřu a peču na 200st. cca hodinu..výsledek je dokonale propečený krásný chléb..fotit neumím:(

Khase

3. 12. 2012 09:28

zizala:
moc se Ti povedl:yes:

zizala zizala (moderátorka)

2. 12. 2012 09:06

Na tenhle chleba jsem měla zálusk dávno, uvedení receptu zde a komentáře mě ponoukly, abych vyzkoušela, zda ten můj bude aspoň přibližně stejný, jako ten od autorky hlavní fotky. Chebík je velmi dobrý:-p, s těstem se pracovalo dobře:yes:, zadělávala jsem z poloviční dávky. Tak přidávám fotku i svého bochníčku jako důkaz, že to jde v domácích podmínkách upéct. Ošatku slíbil Ježíšek, takže kynul normálně v míse, ale to je jen detail. Určitě jsem nepekla naposledy;-)

Monika

8. 11. 2012 17:01

Khase teda klobouk dolů, tvůj chleba je nejhezčí ze všech :yes:

BILKOVAI BILKOVAI

8. 11. 2012 11:46

Děkuji:-K

Betyna

8. 11. 2012 07:39

:yes: a pro zapaření trouby je možné vhodit i kostky ledu

Khase

8. 11. 2012 00:51

Eliza:
docela jsi mně pobavila :-D sériově vyrobený chleba to opravdu neni, ale vyvracet Ti to nebudu, nemám zapotřebí kupovat chleba a pak ho fotit do top receptů :-D:-D:-D

Khase

8. 11. 2012 00:47

BILKOVAI:
ošatku jsem Ti vyfotila, je to už docela dlouho co jsem jí koupila a přesně si nepamatuju na kolik gramů těsta ta ošatka je,a ani bych neřekla že jí moc vysypávám

Eliza Eliza

7. 11. 2012 21:08

Bibinky chleba je evidentně doma vytvořený, což o tom v původním receptu říct nemůžu. Ten první mi připadá na zakoupený, udělaný sériově. Ale můžu se mýlit.;-) Rozhodně se mi Bibinky výtvor líbí o dost víc.

BILKOVAI BILKOVAI

7. 11. 2012 21:00

Khase: můžu se zeptat, jak velkou máš ošatku na tento chleba? Na 1 kg mouky? Chlebíček máš nádherně baculatej.:yes: Já mám ošatku na půl kg mouky a peču z půl kg mouky a mám ho spíš podlouhého tvaru. A vysypáváš ošatku hodně nebo lehce? Mě se těsto někdy přichytí a nechce se pustit:-//Ale to bude asi tím, že mám těsto řidší. Zjistila jsem, že je chleba z řidšího těsta lepší;-)Tvůj chleba vyzkouším a dávám za tu krásu bodík:yes:

rampepurda

7. 11. 2012 20:49

Tak to je nějaký divný. Stejnej recept a dva totálně rozdílný výtvory :-/ Čím to je? Špatně opsanej recept nebo nešikovná druhá pekařka :-?:-?

Jitkas

7. 11. 2012 19:08

Bibince,zene cinu, timto dekuji.Je jasne, ze kynuti v osatce a peceni na plechu je jine,nez primo ve forme.Myslim,ze budu muset ubrat vodu pri zadelavani.

Bibinka Bibinka

7. 11. 2012 16:33

Khase: Khase, chlebík jsem včera vyzkoušela z poloviční dávky, abych věděla, zda ho budu někdy opakovat. Chléb je krásně vzdušný a dobrý, tak někdy zase bude. Nechala jsem kynout v oválném skleněném pekáčku a v něm jsem i pekla, tím jsem s těstem nemusela manipulovat, ono je docela tekuté. Dávám ti krásný 10. bod:yes: a jdu ti přidat fotky;-)

Khase

7. 11. 2012 15:36

já myslím,že by stačilo chleba rozdělit na dva bochníky a nechat kynout v nějaké misce a pak ho jen vyklopit na plech - ošatka se ale vyplatí koupit, pokud se chleba peče pravidelně ;-), já už jí mám hrozně dlouho, ta je nezničitelná:-)

Khase

7. 11. 2012 15:32

Dana61:
já dala jen tip jak to dělají ostatní,to je jasný že se kilový chleba do dortové formy nevejde:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: roman vaněk recepty roman vaněk vaněk recepty roman vaněk kuchařka recepty recepty roman vaněk recepty vaněk roman vaněk kuchařka roman vaněk chleba vaněk kuchařka recepty od vanka roman vaněk nový pořad vaněk roman vaněk jak zapářit troubu vaněk chleba roman vaněk recept kuchař vaněk chleba z trouby kuchařka od vaňka roman vaněk chléb

Suroviny: mouka hladká pšeničná, mouka žitná, ocet, sůl, droždí čerstvé, kmín celý, voda

TopRecepty.cz

Chleba podle Romana Vaňka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNPn