Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 1. 2013 00:15

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie20 160 kJ / 4 818 kcal
Bílkoviny287,65 g
Tuky308,14 g
Vláknina28,38 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 2,82 g
Sůl7,05 g
Sacharidy209,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z kuchařky "Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček". Podobný recept už tu sice je, ale s použitím trošku jiných surovin :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

12. 1. 2013 19:11

recept se mi velmi zamlouvá, fotka je svůdná:-*:-*:-K:yes::yes:
no nic... letí k odzkoušení;-):-)

Eliza Eliza

10. 1. 2013 22:11

Úplně nádherný recept (mimochodem, máš překrásné fotky), rozhodně zkusím v nejbližší době...:-K:-p Bod posílám dopředu, už se těším.:-)
Být tak chytrá jako Vlasta, zopakuji si češtinu.

Mirusha Mirusha

10. 1. 2013 20:39

Vlasta: Ale mě o něm nic vysvětlovat nemusíte ;-) Jak už jsem psala (a píšu znovu a snad už naposled), je to z prakulovské kuchařky a mě nepřísluší ten recept přejmenovávat. To musí udělat autor sám ;-) Kdyby to byl můj recept, tak se klidně poučit nechám :-) Receptům, které převezmu z kuchařek, nebo z různých webů, názvy neměním :-) A když už jsme u toho...Měla byste poučit i wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_Esterh%C3%...

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 1. 2013 20:03

Moc fajn receptík a moc hezky připraveno:-p:yes::-K

Vlasta

10. 1. 2013 19:56

Mirusha:
Nikto Vás nenutí něco opravovat.
Rodina Eszterházy byla (a ještě stále je...) významná rakousko-uherská šlechtická familie, která byla velice vážená císařem. Tak v Maďarsku jak v Rakousku do dnešního dne zůstali stavební památky (zámky, paláce atd.) spjaty s Eszterházyovcama. Jídlo vzniklo v Rakousku a bylo pojmenováno na jejich počest. Nějaká "prakulovská" kuchařka není v tomhletom vůbec směrodajná.
Jestli Vás trochu zajíma historie (a taky souvislost i s tímhle jídlem), v Internetu najdete všechno.
Jestliže Vám něco říká Haydnova Symfonie č. 45 "Na rozloučenou", tak se o Eszterházyovcích dozvíte něco víc.

Colombo65 Colombo65

10. 1. 2013 19:12

Paráda ;-);-);-)

Mirusha Mirusha

10. 1. 2013 17:01

Recept jsem doplnila o poznatek Danky :yes: V kuchařce to vůbec napsané není a já si to ani neuvědomila...."Bouchala" jsem to sem už pozdě večer :-D Já jsem omáčku přecedila a mírně zeleninu propasírovala, ale jen část, ne všechnu.
Jinak jak je napsáno v poznámkách, recept je z "prakulovské" kuchařky a tam je přímo napsáno "Esterházy", takže název opravovat nebudu ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 1. 2013 14:07

Nádherný, žravý recept:-p a ty noky..no-koment:-p:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

10. 1. 2013 13:33

:yes:;-):-K:-K

PavlinaK.

10. 1. 2013 13:15

Vlasta: myslím že ani tak nezáleží jak je napsaný název ... jako spíš natom jestli je jídlo dobré ... to bych tu asi neřešila :-*

PavlinaK.

10. 1. 2013 13:13

vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším a ohodnotím ;-)

Vlasta

10. 1. 2013 11:59

Snad by bylo vhodné napsat jméno správně:
ESZTERHÁZY
Tak, jak je napsané, se čte Ešterházy.

Bibinka Bibinka

10. 1. 2013 11:16

Mirusho, znám to, dělám to a je to dobré tak 4.bod:yes:

danka1965: Danko, to záleží na každém, jak to má rád, může se to nechat nastrouhané na nudličky, může se to rozmixovat a může se to propasírovat a dokonce i přecešdit, kdo nesnáší zeleninu v omáčce a v tom případě se muswí víc zahustit;-)

spagetka spagetka

10. 1. 2013 09:17

Jak píše aisha, klasika.... mňáám :-p:-p:yes::yes:

danka1965

10. 1. 2013 07:51

Mám dotaz, nemá se zelenina, co se dusí s masem rozmixovat nebo případně propasírovat? Jinak krásné jídlo a určitě zkusím. Posílám bod.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: omáčka esterházy hovězí nudličky esterházy maso esterházy uherská hovězí pečeně uherská pečeně hovězí pečeně na zelenině hovězí plátek esterházy hovězí maso s noky maďarská hovězí pečeně hovězí maso esterházy esterházy esterházy omáčka pečeně hovězí na zelenině vepřová pečeně esterházy hovězí pečeně omáčka esterhasy krupicove noky našich babiček platek esterhazy kostka esterházy esterházy recept

Suroviny: plec hovězí, špek, máslo, mrkev, celer, petržel, citron, vývar hovězí, smetana zakysaná, jíška, sůl, pepř, mléko, máslo, mouka polohrubá, krupice, žloutek, bílek, ořech muškátový, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Gg0